Det danske magasin i Spanien
Livet fortsætter – også når man bliver ældre

Livet fortsætter - også når man bliver ældre

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det kan ske for os alle, at vi når til et sted i livet, hvor vi ikke længere kan klare os selv enten på grund af aldersmæssig immobilitet, sygdom eller genoptræning efter en operation. En stor del af de skandinaver, der bor på Costa del Sol, er flyttet hertil som pensionister, og usikkerheden om, hvad der skal ske, når de ikke længere kan klare sig selv, resulterer oftest i, at de tager tilbage til fædrelandet, når tiden kommer – også selvom de er glade for at bo i Spanien og måske har boet her 10-20 år. Årsagen er, at udbuddet og kvaliteten af de offentlige ældreboliger og plejehjem her på Kysten ikke dækker det store behov blandt både udlændinge – og spanierne selv for den sags skyld.

Hvorfor ikke blive?
Det kan på mange punkter synes ærgerligt, at en stor del skandinaver vælger at flytte ”hjem”, når de når det punkt, hvor de ikke længere kan klare sig selv. Størstedelen har levet mange år i Spanien, og selvom de måske har børn og børnebørn i de nordiske lande, kan det være svært at rykke rødderne op og vende tilbage til Norden. Men det er i de fleste tilfælde den løsning, der vælges af mange ældre skandinaver. Livet kan imidlertid godt fortsætte i Spanien, selvom man ikke længere er helt på toppen.

Sanyres er førende i Spanien indenfor ældreboliger, pleje, genoptræning og kulturelt tilpassede ydelser. Her på Costa del Sol har Sanyres et center for skandinaver i henholdsvis Benalmádena og i Puerto Banús. Sanyres’ ansigt udadtil er tyske Torsten Lohr, der er salgs- og marketingschef for virksomheden. Han lægger stor vægt på, at Sanyers lever op til de standarder, som skandinaver forventer, og derfor tilpasses ydelserne, så de er på samme eller højere niveau, end det man kunne forvente sig i de skandinaviske lande. Målsætningen hos Sanyres er nemlig, at det enkelte menneske skal have et godt og indholdsrigt liv, selvom man ikke kan klare sig selv 100%, og ikke sidde og visne i en krog uden opsyn eller social kontakt.

Altid et skridt foran
”Det er vigtigt, at skandinaverne på Costa del Sol er klar over, at vores udbud af skandinavisk personaliserede ydelser ikke bare er tomme ord. Vi er i konstant udvikling og har tæt kontakt til de skandinaviske lande og de skandinaviske beboere i Benalmádena og Puerto Banús for hele tiden at være up-to-date med, hvilke behov ældre skandinaver har. Vi går ind for aktion og konstant udvikling for hele tiden at være et skridt foran,” forklarer Torsten Lohr.
Personalet på centret dækker de skandinaviske sprog samt engelsk. ”Det er et ”must”, at beboerne kan tale med vores personale. Kommunikationen er yderst vigtigt både, hvad angår behandling, terapi og dagligt socialt samvær mellem vores beboere og personalet.” fortsætter Torsten.

Den behandling og assistance, som Sanyres tilbyder sine beboere, betragtes som en integreret del af virksomhedens basisservice, og disse ydelser kontrolleres løbende for at være på forkant med beboernes behov og sørge for en altid høj kvalitet. ”Udover vores almindelige service har vi et stort udbud af forskellige ydelser, der er tilpasset behovet og tendenserne indenfor genoptræning, sygepleje og terapi. Vi lægger desuden stor vægt på, at residenterne har mulighed for at få behandling hos fysioterapeuter, ergoterapeuter og socialrådgivere. Desuden har Sanyres i Benalmádena indendørs swimmingpool, der anvendes til genoptræning, hvor der også er installeret to hydrauliske lifte for de beboere, der ikke er mobile nok til selv at hoppe i poolen,” forklarer Torsten.

Sanyres gør rigtig meget for at holde beboerne fysisk og mentalt aktive. Der tilbydes fx gruppemøder med en psykolog, hvor hukommelsen trænes, samt aktiviteter som skuespil og dans hvor både beboerne og personalet deltager. ”Når et ældre menneske mister sin livsledsager, følger der ofte en tid med ensomhedsfølelse og angst for at være alene. Det kan være svært at skabe nye kontakter, og derfor gør vi meget ud af, at hvert enkelt person får sit sociale behov dækket. Vi arrangerer bl.a. udflugter til forskellige steder på Costa del Sol, da det er en god måde at få rystet beboerne sammen på,” siger Torsten.

Formålet med et ophold på Sanyres er ikke at finde et sted at placere de ældre mennesker, der ikke længere er fysisk eller psykisk aktive nok til at klare sig selv, derimod er det målet at hjælpe beboerne til at forbedre deres helbredsmæssige tilstand, så de efterhånden kan klare sig selv bedre. ”Hos os ser du ikke ældre mennesker sidde ensomme i krogene, derimod er der stor aktivitet og mange nye venskaber opstår bl.a. på grund af vores mange gruppeaktiviteter”, udtaler Torsten.

Hvorfor en ældrebolig hos Sanyres?
Mange skandinaver holder sig fra spanske ældreboliger af frygt for dårlig kvalitet og kommunikationsproblemer. Desuden er det ofte reglen de fleste steder, hvor der tilbydes ældreboliger, at man enten skal købe boligen eller leje den i en længere periode. Hos Sanyres er alle ældreboliger baseret på et fleksibelt lejesystem. Det vil sige, at man kan leje boligen fra et par dage til flere uger eller måneder. Desuden kan man bo sammen med sin ægtefælle, et familiemedlem eller en ven, hvad enten det drejer sig om et kort besøg eller et længere ophold. Sanyres er derfor også ideelt for skandinaviske par, hvor den ene ægtefælle skal til genoptræning på Costa del Sol, og den anden ønsker at holde lidt ferie samtidigt med, at parret bor sammen i boligen på Sanyres i Benalmádena eller Puerto Banús.

Åbent hus
Sanyres i Puerto Banús holder åbent hus, så man ved selvsyn kan opleve beliggenheden, stemningen, kvaliteten, aktiviteterne etc., mens man bydes på en aperitif. Samtidigt vil der være mulighed for at få information om Sanyres og stille spørgsmål. I Puerto Banús d. 20. november kl. 11.00 – 19.00 og d. 21. november kl. 11.00 – 14.00.

Alle over 60 år kan vinde et 3-dages ophold med halvpension på resortet i Puerto Banús.

Tilmelding på info.dk@sanyres.es.


Grupo Sanyres er Spaniens førende udbyder af ældreboliger med 20 centre, 4.000 sengepladser og omkring 2.000 ansatte på nationalt plan.
Centrene på Costa del Sol har hver plads til 100 beboere, og boligerne kan lejes både for en kortere og en længere periode.
Alle boliger i Benalmádena og Puerto Banús er udstyret med køkken, så man selv kan lave mad, hvis man ikke ønsker at spise i centrets cafeteria. Derudover har hver lejlighed et stort soveværelse og badeværelse med nødvendige faciliteter til gangbesværede. Nogle af lejlighederne har desuden en stor terrasse med liggestole. Alle lejligheder er udstyret med aircondition samt varme og har ugentlig rengøring.
Et højt sikkerhedsniveau skaber tryghed, og beboerne kan tilkalde assistance, hvis der skulle ske noget med dem. Derudover er der et internationalt bibliotek, wi-fi, internet, satellit tv, 24-timers alarmservice og underjordisk parkering.
Sanyres Benalmádena disponerer over 8 læger, 24 sygeplejerske, ergoterapeuter, socialrådgivere, psykologer og sygehjælpere.

Begge centre benyttes af mange udlændinge som et feriested med lægehjælp og andre faciliteter lige ved hånden. Mens centret i Benalmádena ligger i hyggelige omgivelser i byen tæt på forretninger og restauranter, ligger centret i Puerto Banús i 2. række til stranden og tæt på modebutikker, førsteklasses restauranter og havnen.

For yderligere oplysninger om Sanyres i Benalmádena og Puerto Banús se www.gruposanyres.es eller ring +34 902 200 065 eller +34 600 954 723.

Sanyres Benalmádena
Avda. del Zodiaco s/n
29631 Benalmádena

Senior Resort Puerto Banús
Avda. Naciones Unidas, s/n
29660 Marbella


Af Louise Kathrine Pedersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa