Det danske magasin i Spanien
Helbredstjek, lyse striber og bileftersyn

Helbredstjek, lyse striber og bileftersyn

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

De fleste af os tøver ikke med at sende vores bil til service en gang om året for at sikre os, at bilen kan køre os sikkert rundt de næste mange måneder. Når det drejer sig om vores egen krop, glemmer vi dog ofte, at vi også kan have gavn af et serviceeftersyn.
Forebyggende helbredsundersøgelser kan afsløre skjulte sygdomme og dermed give mulighed for at sætte ind i tide. Undersøgelserne er en god idé for folk, som føler sig raske og ønsker at bevare et godt helbred, men også til folk med symptomer, som de gerne vil have undersøgt nærmere.
Speciallæge, Ph.d. Allan Larsen og fysioterapeut Jacob Lindgreen har derfor sammensat et helbredstjek, som La Danesa har bedt to personer om at gennemgå. De beretter her om både deres erfaringer og de skavanker, som kom for dagens lys.

Emma From
”Jeg føler mig normalvist sund og rask, men et eller andet sted ved jeg jo godt, at jeg med mit arbejde og mit liv har risiko for at få stres, forhøjet blodtryk og andre livsstilsrelaterede dårligdomme.
Helbredstjekket var velforberedt. Allan og Jacob forklarede meget detaljeret, hvad der skulle ske. Under undersøgelserne gik de ganske tæt på, men det var på en professionel måde.
Jeg spiser både hvidt brød og pasta, og drikker nok for meget kaffe og for mange colaer med sukker på mit arbejde, og jeg var derfor lettet over at få at vide, at jeg generelt er sund og rask. Jeg var også lettet over, at blodprøverne kun var tre små prik i den ene finger.
Allen og Jacob kunne konstatere, at mit ene ben er halvandet centimeter kortere end det andet, og at min ryg har det rigtig dårligt. Det med benet bliver korrigeret ved et skoindlæg, mens jeg skal til at træne mavemusklerne for at oparbejde ”korsettet”.
Min vægt og fedtprocent var normal, og forbavsende nok var også mit kondital i orden. Gennem mange år dyrkede jeg ingen motion, men det seneste år har jeg spillet paddle tre gange om ugen, og at jeg nu har en god kondi, viser, at det aldrig er for set at komme i form.
Jeg gik derfra med en tryg følelse, og med nyt mod på livet, og jeg vil opfordre alle til at gennemgå et sundhedstjek. Det tager to timer, men det er jo ikke længere end det tager at få lavet lyse striber i håret.”

Ole Kirkemann
”Man går jo normalt kun til lægen, når man har et specifikt problem, men det er en god idé at få foretaget et helbredstjek.
De opdagede, at mit højre ben er to centimeter kortere end det venstre; en skavank, jeg ikke var klar over, at jeg havde, selvom jeg var inde som soldat. Det har gennem alle disse år belastet min venstre hofte unødvendigt. Denne fejl kan korrigeres med skoindlæg, og det betyder måske, at jeg bliver sparet for en hofteoperation.
Derudover tjekkede de også fedtindhold i blodet, kolesteroltal, kondi og blodtryk, og da langt de fleste sygdomme er livsstilsbetingede, og samtidig kan hjælpes, hvis de opdages i tide, var det rart at få disse tal undersøgt.
For at tjekke mit kondital skulle jeg cykle og lave en øvelse, hvorunder jeg skulle rejse mig fra en stol 50 gange. Jeg har et stillesiddende arbejder og selvom jeg spiller tennis, kunne mit kondital være bedre. Jeg har dog en fornuftig fedtprocent, ligesom vægten er nogenlunde okay.
Bortset fra konditallet og mit ene ben, samt et par små skavanker som jeg kendte til i forvejen, er jeg sund og frisk, men det føltes godt at få det hele tjekket.
Det er vigtigt at passe godt på sig selv. Ved at holde lidt igen på visse områder, spise fornuftigt og få lidt motion kan man få et bedre helbred og dermed en højere livskvalitet – også uden at savne noget.
Et helbredstjek giver tryghed, og det koster ikke mere end det, man nemt bruger på bilens årlige serviceeftersyn.”

Helbredsundersøgelsen består af:
• Lægelig vurdering af helbredstilstand.
• Screening af kroppens organfunktioner; hjerne, hjerte, lunger, lever, nyrer, tarme, urinveje, reproduktionsorganer og stofskifte.
• Fysioterapeutisk vurdering af form og træningstilstand.
• Undersøgelse af bevægeapparat (muskler, led).
• Klarlægning af evt. livsstilssygdomme og rådgivning om kost o.l.
• Individuelle undersøgelser, der tager udgangspunkt i personlige risikofaktorer.
Det anbefales, at alle over 40 år får foretaget en helbredsundersøgelse en gang om året.
Undersøgelserne varer ca. to timer
Efter tjekket får man udleveret en profil, som nøje belyser alle undersøgelserne på et forståeligt dansk.
Undersøgelserne foregår i Centro Sanum, der ligger i Centro Idea i Mijas. Kontakt Dr. Allan Larsen på tlf. 659 426 959 for yderligere information.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa