Det danske magasin i Spanien
Krom – et mineral fra ungdommens kilde

Krom – et mineral fra ungdommens kilde

Krom har betydning for blodsukkeret. De seneste år er betydningen af krom som et vigtigt spormineral for mennesket blevet klarlagt. Krom indgår i den såkaldte Glukose Tolerance Faktor (GTF), der foruden krom også indeholder B-vitaminet Niacin (B3) samt tre aminosyrer, glycin, glutarminsyre og cystin. GTF fungerer som hjælpefaktor for hormonet insulin, når det skal transportere druesukker (glukose) ind i cellerne. Herved er krom med til at stabilisere blodsukkeret på et normalt niveau.
Vitmaninlignende krom er absolut nødvendig for væksten, energien og den almene sundhedstilstand. På grund af dets vitale rolle og dets betydning for immunsystemet er det en af kroppens vigtigste beskyttende faktorer mod sygdomme. Mennesket fødes med en beholdning på kun 6 mg, som ikke ”nedslides” ved en sund kost, bestående af naturlige levnedsmidler. Med den moderne industrialiserede kost alene (såfremt man kun lever af denne) vil krombeholdningen være forsvundet ved 30 års alderen.
Krom findes i minimale mængder overalt i kroppen, men vigtigst for organerne hjerte, lever og hjerne. Hele glukose-stofskiftet er delvis baseret på insulinets partnerskab med en substans, som kaldes GTF, der indeholder krom. Krommangel kan føre til en anormal glukose-tolerance og mangel til energi, for lavt blodsukker og sukkersyge.

Eftersom leveren bruger krom til omdannelsen af fedtstoffer til energi, er krom vitalt for at kunne holde kolesterolniveauet lavt og for hjertets sundhed. Krom er også vitalt for produktionen af nye proteiner. De hvide blodlegemer har behov for krom for at bekæmpe bakterier, virus, giftstoffer, ledegigt og alderdomssymptomer. For at modgå stress skal binyrerne også have deres forsyning af krom. Hjernen har brug for krom for at kunne opretholde sukkerniveauet og undgå mentale forstyrrelser, der i værste fald kan udvikle sig til skizofreni.

Krom findes i to former; organisk og uorganisk. Man skal være klar over, at organisk krom, såkaldt kromgær, optages og udnyttes betydeligt bedre i kroppen end uorganisk krom.

Hvem har brug for krom?
Mennesker med hyppigt hypoglykæmi (for lavt blodsukker) eller sukkersyge, hjertepatienter, mennesker med svagt syn, mentalt lidende og personer, der har tilbøjelighed til at blive ramt af infektioner har særligt behov for dette mineral. Det samme har de af os, der er udsat for kraftig forurening, der har gennemgået et kirurgisk indgreb, gravide og mennesker, der lider af ledegigt.

Organisk krom kan fås i ”Vitamina”, Centro Idea.

Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.