Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

En dejlig sommer med masser af sol, vind og vand ligger snart bag os. Men den har også været hård ved håret, hvis du ikke har passet på det.
Måske kender du det, at håret ”sad” bedre i vinter? Frisuren er ændret, og måske var frisøren ikke helt så heldig denne gang – for det sad altså bedre sidst!
Men der sker noget med håret om sommeren.
Tænk på hvordan du behandler din krop; vasker den, smører den ind i fugtgivende cremer, og går du i solen, smører du den med solbeskyttende lotion, og aftersun-cremer bagefter. Så hvis du vil have et sundt og naturligt hår, må du give det den samme opmærksomhed, du giver resten af kroppen.

Selvregulerende
Fra naturens side er håret selvregulerende, og det er os selv, der ødelægger den naturlige balance. Dit hår er ikke skabt til at blive vasket med shampoo hver dag. Tværtimod fjerner shampooen hårets naturlige smøring og ofte resulterer det i en øget produktion af fedt i hovedbunden.
Du kender nok situationen, hvor du skal i byen og håret ligner ’jeg ved ikke hvad’. Efter en hurtig vask og en scanning af skabets indhold, propper du, sådan lidt tilfældigt, fordi det er det, du lige har, skum i håret. Og så en god gang føntørring, naturligvis lige på og hårdt, efterfulgt af en gelé, bare lige for at være sikker på, at frisuren holder. Men ak, håret er stadig lige kedeligt.
Du har måske glemt, at dit hår er en levende organisme. Det skal passes og have næring, lige som din hud og krop. Det være sig en proteinkur om aftenen, solfaktorbeskyttelse om dagen og en hat, når du er ude i solen.

Hvad kan du gøre for dit hår?
– Beskyt dit hår mod solens UV-stråler.
– Vask dit hår højst to gange om ugen, og helst med en shampoo uden parfume, og brug kun ganske lidt. Det behøver ikke at skumme.
– Tilfør dit hår en fugtgivende og nærende kur.
– Erstat balsam med en hårkur.
 

Af Lena Zimakoff, Frisør Kazzi

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa