Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det var lagt op til det helt store comeback for den mest vindende kører i Formel 1 historien, men Michael Schumacher har alligevel meldt fra til Europas Grand Prix i Valencia.
Meningen var, at han skulle overtage rettet for den normale kører Felippe Massa, men pga. dennes grimme uheld i Ungarns Grand Prix, var vejen åben for et midlertidig comeback til ”Schumi”. Desværre var tyskeren ude for en motorcykelulykke i marts måned, hvor han bl.a. skadede sin nakke, og den har altså ikke kunne klare de voldsomme fysiske belastninger, som motorsportens fuldblodsklasse byder på.
Spanien havde ellers glædet sig til at byde den gamle mester velkommen, eftersom det var ved Europas Grand Prix i Valencia den 23. august, at han skulle vende tilbage. Arrangørerne har også kæmpet for at få annulleret den karantæne, som Renault fik ved sidste løb, da den spanske Formel 1 stjerne, Fernando Alonso, i så fald ikke ville få lov til at køre. Dette ville naturligvis betyde, at det ville være mindre attraktivt for de spanske tilskuere at se løbet. Efter Schumachers afbud, havde man fra arrangørernes side håbet på, at den spanske testkører fra Ferrari, Marc Gene, så ville få pladsen, men den gik i stedet til Luca Badoer fra Italien.

Spansk fodboldspiller død mens han talte i telefon med sin kæreste
Anføreren for det spanske fodboldhold Espanyol, Dani Jarque, døde pludselig lørdag den 8. august, mens hans hold var på træningstur i Italien. Holdet skulle mødes til aftensmad, hvor værelseskammeraten oplyste, at Jarque talte i telefon med sin gravide kæreste. Da han ikke dukkede op til maden, blev man nervøs og vendte tilbage til værelset, hvor man fandt ham livløs. Adskillige forsøg på genoplivning slog fejl, og Jarque blev erklæret død. Holdet aflyste straks resten af træningsopholdet og vendte hjem til Barcelona.
En obduktion har senere vist, at Dani Jarque døde af en hjertefejl. Han blev 26 år.
Det spanske landshold bar under kampen den 12. august mod Makedonien alle nr. 21 på ryggen til ære for den afdøde.

Alberto Contador på nyt hold?

Den dobbelte spanske Tour de France vinder, Alberto Contador, kan være på vej væk fra Astana, der viste skræmmende styrke under årets udgave af det franske cykelløb.
Siden afslutningen på løbet har bl.a. Lance Armstrong forladt Astana sammen med sportsdirektøren for at lave sit eget hold, hvor amerikaneren så bliver ubestridt kaptajn. Dette emne var meget debatteret under løbet i år, hvor Contador dog satte pressen, og Armstrong, til vægs ved at køre fra de andre favoritter på de store bjergetaper.
Den syvdobbelte tour-vinder har også taget Contadors stærke hjælperytter Sergio Paulinho med sig til sit nye hold, og derfor virker Astana noget svækket til næste sæson. Der spekuleres derfor i, om det store spanske cykelhold Caisse d´Epargne er ude efter Contador, der dog stadig har kontrakt med Astana for den kommende sæson.


Spanske storklubber ikke i krise
På trods af stor økonomisk nedgang over hele verden ser det ikke ud til at påvirke de to største klubber i Spanien, Real Madrid og FC Barcelona.
Madrid-klubben er suverænt den klub, der har brugt flest penge i sommerpausen. Med spillere som Kaka, Benzema, Xabi Alonso, Albiol, Arbeloa og ikke mindst Cristiano Ronaldo har klubben brugt over 220 millioner euro (ca. 1,5 mia. kr.) på forstærkninger. Det er med tiltrædelsen af den nye præsident Florentino Pérez, at der er blevet åbnet for pengekassen. Pérez, der er også er bestyrelsesformand for ACS, der er et af de største byggefirmaer i verden, har en personlig formuer på over 1,8 mia. dollars, og var også præsident i Real Madrid fra 2000-2006. Her blev han blandt andet kendt for at starte ´Galácticos´-æraen ved at hente spillere som Zidane, Figo og Beckham til klubben.
Også Barcelona har brugt mange penge i denne sæson, men er dog ikke i nærheden af Real Madrid. Købet af den svenske superstjerne Zlatan Ibrahimovic kostede alene klubben 66 millioner euro, desuden har man hentet andre spillere for i alt ca. 19 millioner euro. Alt i alt har de to klubber brugt næsten 300 millioner euro hvilket må siges at være et anseeligt beløb, når nu man tænker på den aktuelle krise.

La Liga begyndt igen
I slutningen af august begyndte La Liga igen og med de store stjerner, som ikke mindst Real Madrid og Barcelona har hentet i sommerpausen, så kan det kun gå hen og blive en meget spændende sæson.
De tre oprykkere, Tenerife, Zaragoza og Xerez ser ud til at få det hårdt. Med Xerez i La Liga beholder Andalusien fire hold i den bedste spanske række selvom Real Betis rykkede ned i sidste sæson. Málaga CF starter deres 09/10 sæson på hjemmebane mod stærke Atlético Madrid og møder storholdene Real Madrid og FC Barcelona hjemme i henholdsvis 38. og 5. spillerunde. Derudover er der, ligesom sidste år, tre lokalopgør for Málaga mod henholdsvis Xerez, Sevilla og Almería.


Rafael Nadal er tilbage
Spaniens bedste mandlige tennisspiller og tidligere nr. 1 i verden, Rafael Nadal, er vendt tilbage efter mere end to måneders skadespause. Det var problemer med knæene, der holdt ham ude af spillet siden sit overraskende nederlag til svenske Robert Søderling ved French Open.
I Nadals fravær vandt schweiziske Roger Federer endelig den Grand Slam, som han manglede. Han har været i finalen de sidste fire år, men har hver gang tabt til Nadal.
Spanieren gjorde comeback ved Montreal Masters, som er en af opvarmningsturneringerne til US Open, som er den eneste Grand Slam, Nadal mangler for at have vundet alle fire. Noget, som kun seks mandlige spillere har opnået i hele tennishistorien. Nadal er dog realistisk og ser det ikke som sandsynligt, at han vinder en turnering lige med det samme efter sin ufrivillige skadespause.

VM-kvalifikation
I løbet af efteråret spilles de afgørende kampe i kvalifikationen til VM i Sydafrika 2010. Spanien, der suverænt fører pulje 5 med maksimum point efter seks kampe, møder hjemme Belgien den 5. september og fire dage senere, også hjemme, Estland. Spanien kan med en enkelt sejr matematisk set sikre sig adgang til slutrunden næste år. Spanien slutter sin kvalifikation af med to kampe i oktober mod henholdsvis Armenien og Bosnien-Herzegovina, begge på udebane. Kampene kan vise sig at være uden betydning, eftersom de allerede kan være kvalificeret, mens Armenien kun har æren at spille for. Bosnien-Herzegovina ligger lige nu på en andenplads, og derfor skal Spanien ikke regne med at få noget forærende.
Også Danmark kan sikre sig adgang til slutrunden. Efter sejren på udebane over Sverige i juni, kan Danmark med to sejre sikre sin tilstedeværelse i Sydafrika. Morten Olsens tropper møder på hjemmebane den 5. september Portugal, med en hvis Cristiano Ronaldo på holdet. Portugal kæmper indædt for at sikre sig videre avancement, så de giver sig ikke uden kamp. Danmark møder den 9. september upåagtede Albanien på udebane i noget, der kan ligne en skæbnekamp, skulle vi gå hen og tabe til Portugal. Efter de to kampe er der en lille måneds pause inden de sidste to kampe, der byder på arvefjendeopgøret mod Sverige samt den svære udekamp mod Ungarn.

EM i basketball i Polen
Den 7. september begynder EM i basketball, og det spanske herrelandshold, der vandt sølv ved OL sidste år, rejser til Polen fuld af selvtillid
Alle de spanske stjerner fra NBA er således meldt klar, og derfor regnes Spanien også som en af favoritterne til at vinde guld. Landet har generelt god erfaring med deltagelse i EM-slutrunder. eftersom det mindst er blevet til en 4. plads siden 1999. Landet vandt første gang en slutrunde ved VM i 2006 og tabte med et enkelt point til Rusland i EM-finlalen for to år siden, så denne gang er holdet opsat på at vinde guld.
Spanien har været lige ved og næsten mange gange, og har vundet EM-sølv ikke mindre end seks gange, men altså aldrig guld.

Málaga vandt over vinderen af Peace Cup
Den internationale Peace Cup-turnering i fodbold med deltagelse af storhold som Juventus, Sevilla, Real Madrid, Aston Villa, Oporto, Lyon og Besiktas bød på et paradoks. Et endnu ikke fuldt etableret Málaga CF-hold besejrede i sin første kamp på La Rosaleda stadion i Málaga den senere vinder af turneringen, engelske Aston Villa, med 1-0.
Da Málaga herefter tabte 1-3 til de mexicanske mestre, Atlante, og Aston Villa besejrede de samme mexicanere med samme cifre gik Villa videre fra gruppe C som vinder på bedst målscorer. De tre andre grupper vandtes af Juventus, Real Madrid og Oporto. I semifinalerne slog Juventus Real Madrid og Aston Villa Oporto. Aston Villas finalesejr lød på 4-3 efter forlænget spilletid mod Juventus.
De tre kampe på La Rosaleda var svagt besøgt med henholdsvis 5000, 2000 og 1000 tilskuere.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa