Det danske magasin i Spanien

Alle på boligmarkedet jubler over rentenedsættelsen

Solkystens boligejere jubler – særligt dem med variable boliglån. Sidste måneds rentenedsættelse betyder nemlig, at boligejere med et lån på 200.000 euro fremover vil spare næsten 1.000 euro om året i rente. “Rentenedsættelsen kommer særligt dem til gode, som har… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Nyt lægehus på vej i Nerja

Første spadestik er taget til opførelsen af et nyt lægehus i Nerja. Byggeriet er sat til at tage 18 måneder og bliver på 4.520 kvadratmeter fordelt på tre etager. En politisk stridighed mellem Junta de Andalucía og centralregeringen i Madrid… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Tips til et langt liv

Kan vi skabe vores egen ‘blå zone’ i Andalusien? Målet for de fleste af os er ikke nødvendigvis at leve så længe som muligt, men at leve godt i den tid, vi er bestemt til at leve. Kvalitet er bestemt… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Museo Carmen Thyssen – andalusisk kunst i særklasse

Har man hang til andalusisk kunst fra det 19. århundrede, så er Carmen Thyssen-museet stedet at besøge. Midt i Málaga centrum ligger museet godt pakket ind mellem travle fiskerestauranter og højlydte tapasbarer. Turister strømmer forbi med indkøbsposer udenfor, men træder… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Espadrillos – Sko til enhver smag

I 1300-tallet begyndte spanierne at fremstille espadrillos, som vi kender dem i dag. De har fået navnet fra esparto-græsset, der vokser vildt mange steder i Spanien. Græsset blev bearbejdet, snoet sammen til lange reb og derefter formet til en sål.… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Gazpacho – en portion spansk historie

Der findes mange varianter af denne spanske ret – nogle med kød, andre med fisk og skaldyr. Mest kendt er nok Gazpacho Andalúz, som nærmest er en flydende salat. Ordet gazpacho stammer fra det hebraiske ord “gazas” som betyder at… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Sommeren i Málaga er varm, men ikke så varm

Årets sommer i Málaga-provinsen er varm, men ikke så varm. Det er en konklusion fra det spanske meteorologiske institut (Aemet), efter at have fundet ud af, at temperaturerne i juli var over det normale, men et godt stykke under sidste… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

2.233 nye projekter i Málagas byggesektor

Málaga-provinsen oplever fortsat en betydelig vækst i antallet af nye byggetilladelser, hvilket afspejler et boom i byggesektoren. Ifølge de seneste tal fra Arkitektforeningen i Málaga blev der fra maj til juni 2024 godkendt i alt 2.233 boligprojekter, hvilket er en… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

Brændende bus starter skovbrand i Mijas

Omkring klokken 12.30 onsdag kørte en bus sin sædvanlige rute gennem stenbrudsområdet i Cantera del Puerto i Mijas, da køretøjet pludselig brød i brand på grund af en mekanisk fejl. Ifølge kommunale kilder var chaufføren på det tidspunkt alene i… Du skal være logget ind for at se dette indhold.

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.