Det danske magasin i Spanien
Mød Rune Ohm – den danske håndboldspiller i Antequera

Mød Rune Ohm - den danske håndboldspiller i Antequera

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Altea på Costa Blanca, hvor Rune Ohm spillede sidste sæson, lå i 1. division, og havde spillemæssigt havde overlevet sæsonen. Men så var der som bekendt kommunalvalg i maj, og fordi PSOE vandt dette valg, spiller klubben nu ikke længere i den bedste række. Forvirret? Rune forklarer: ”Ja, det kan virke mærkeligt, at en sportsklub på denne måde er afhængig af et politisk parti, men da PP tabte valget, betød det, at alle sponsorer annullerede aftalerne. Kommunen var selv hovedsponsor, så det er måske forståeligt nok, men de andre aftaler blev også afbrudt. Der var en vældig polemik.” Af Jette Christiansen

Rune Ohm spiller håndbold i Antequera, som ligger i 1. division. Inden da spillede han for Aab (Aalborg), Altea på Costa Blanca, og så var han med til at vinde bronze med det danske landshold i 2006 i Schweiz.
La Danesa har talt med ham om spillet, politik i håndbold og livet i Antequera.

Altea på Costa Blanca, hvor Rune Ohm spillede sidste sæson, lå i 1. division, og havde spillemæssigt havde overlevet sæsonen. Men så var der som bekendt kommunalvalg i maj, og fordi PSOE vandt dette valg, spiller klubben nu ikke længere i den bedste række. Forvirret? Rune forklarer: ”Ja, det kan virke mærkeligt, at en sportsklub på denne måde er afhængig af et politisk parti, men da PP tabte valget, betød det, at alle sponsorer annullerede aftalerne. Kommunen var selv hovedsponsor, så det er måske forståeligt nok, men de andre aftaler blev også afbrudt. Der var en vældig polemik. Jeg havde været glad for at være i Altea, hvor vi var tre danskere og også to nordmænd på holdet, og da det var mit første år i Spanien, kunne jeg ikke et ord spansk, og da var det en hjælp med andre skandinaver på holdet.”
Efter meldingen om Alteas endeligt fik hans agent kontakt med Antequera, og Rune tog herned nogle dage for at se på sagerne. ”Jeg syntes godt om forholdene, så nogle uger senere skrev jeg under og trænede med holdet for første gang i august, hvilket var under en uges træningslejr i Sierra Nevada,” fortæller han.
Han startede sæsonen med en skade i form af en dårlig albue, så det har ikke været let at komme ind på holdet. ”Men jeg er alligevel utrolig glad for at spille her. Det er skægt, fordi her er meget stor interesse for håndbold, og tilskuerne kommer klædt ud og malet i ansigterne – de laver en frygtelig ballade.”
Hallen, der ligger midt i byen, har kun 2.500 pladser, og her er så godt som altid fulde huse. Man kan forbavses over, hvordan en så forholdsvis lille by som Antequera lykkes at komme op i den bedste række, men det har Rune et par gode bud på. ”Man købte ganske enkelt pladsen i 1. division, ligesom Altea solgte sin plads. Dog skal det siges, at Antequera købte pladsen for et par år siden, og det er takket være håndboldspillet og den store opbakning, at man stadig ligger i bedste række.”

Vida antequerrana
Også personligt trives Rune i Antequera, hvor han bor i et rækkehus sammen med sin kæreste, Janne. ”Det går stærkt med at lære sproget lige nu – her er alt på spansk – og vi går begge til undervisning,” siger han og fortæller også om den tyske sidegevinst: ”Jeg får desuden gratis tyskundervisning. Den anden udlænding på holdet er en tysk fyr, som ikke taler meget spansk, så jeg hjælper ham med at forstå, hvad trænere og medspillere siger. Han har til gengæld hjulpet mig med flytningen, og vi spiller golf sammen – også med et par af de andre spillere.” De spiller 9 huller, spiser frokost og tager så de sidste 9 huller. ”Jeg forsøger at være åben, for det nytter ikke at sidde og surfe på nettet hele dagen, så får man ingen venner, så vi går meget ud med de spanske spillere,” siger han.
Derudover mener han, at folk er mere åbne her end i Altea, de er mere gæstfrie, og så er her mere liv i gaderne. Han går i byen med de andre spillere og trives godt med de sene måltider. Han trives også med selve byen, og dens historiske bygninger og smalle gader. ”Jeg må dog nok købe en mindre bil,” vurderer han.
Han er også glad for, at der kun er en times kørsel til både Córdoba, Granada, Málaga og Sevilla, hvor han var til fodbold for nylig og havde håbet at se Christian Poulsen spille, men denne sad desværre på bænken den dag.

Den rød-hvide trøje
Rune var i 2006 med til at vinde EM i Schweiz, men er lige nu ude i periferien. ”Jeg har måske ikke gjort min situation nemmere ved at være her, hvor Ulrik Wilkens ikke kan holde øje med mig. Men samtidig er der mange fantastiske spillere hjemme i Danmark. Jeg håber at være med til næste VM og OL i 2008, men lige nu koncentrerer jeg mig om at spille her,” siger han.

Et liv efter håndbold
Runes kontrakt med Balonmano (BM) Antequera udløber i 2009, og hvorvidt han bliver i klubben efter det, ved han endnu ikke. ”Det kunne også være sjovt at spille i Tyskland, men jeg vil heller ikke udelukke, at vi vender hjem. Jeg håber dog at have seks-syv år mere i mig. Derefter vil jeg måske læse noget, men ellers er man som professionel spiller privilegeret, fordi sporten åbner så mange døre, men lige nu spekulerer jeg ikke så meget på livet efter håndbold og håber, at vi kommer med til Copa del Rey, hvilket afgøres ved juletid. Cuppen spilles i år i Zaragoza og foregår over en weekend. Man spiller blot 30 turneringskampe på en sæson, så vi håber også, at vi næste år kan kvalificere os til Europa Cup,” slutter Rune Ohm. 

Rune Ohms blå bog
Født: 10. juni 1980
I: Greve
Uddannelse: En håndværkeruddannelse
Profession: Professionel håndboldspiller
Bor: I Antequera
Med: Kæresten Janne
Yndlingsspise: Tapas, paella og porra antequerrana, gerne med et glas Rioja-vin.
Film: Ser ikke spansk, fordi synkroniseringen frustrerer ham.
Andre interesserer: Golf, paddle-tennis og gåture i byen.

Antequeras hjemmekampe
3. november: BM Antequera – FC Barcelona
17. november: BM Antequera –BM Ciudad de Logroño
1. december: BM Antequera – J.D. Arrate
12. december: BM Antequera – CAI BM Aragón
2. februar: BM Antequera – Teka Cantabria
23. februar: BM Antequera – Octavio Pilotes Posada
8. marts: BM Antequera – Keymare Almería
19. marts: BM Antequera – FC Barcelona
29. marts: BM Antequera – BM Ciudad de Logroño
12. april: BM Antequera – J.D. Arrate
3. maj: BM Antequera – CAI BM Aragón

Slagets gang kan også følges på balonmanoantequera.com og asobal.es

Stillingen i 1. divisionen, også kaldet Asobal (ved La Danesas deadline den 15. oktober)
BM Ciudad Real 10
FC Barcelona 8
Portland S. Antonio 8
Ademar León 7
CAI Aragón 6
BM Torrevieja 6
Octavio P. Posada 4
BM Ciudad de Logroño 4
BM Valladolid 4
Algeciras BM 4
Fraikin Granollers 4
BM Antequera 4
Keymare Almería 4
J.D. Arrate 2
Teka Cantabria 2
Teucro ENCE 1 1544__MainPicture__KKrAqAlfiYEMzhKiOttrA.jpg

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa