Det danske magasin i Spanien
Victor – Helt I Krisen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Overlevede massakren med fyring af topfolk

Holder sammen på tropperne i parløb med holdleder Josemi – begge med græsk fortid

 Jeg træffer dem på træningsannekset ved en Estadio La Rosaleda, Málaga CFs 43-årige cheftræner Victor Sanchez del Amo fra Madrid-forstaden Getafe, og den 40-årige holdleder, Jose Miguel Gonzales Rey – kaldet Josemi – fra Torremolinos. De har begge en lang imponerende international karriere bag sig. Jeg har talt med dem mange gange – især i medgangsstunder.

Victor er fortsat imødekommende overfor en dansk journalist – han husker en lykkelig sæson hos Real Madrid sammen med Michael Laudrup. Og er i det hele taget imponeret over danske top-spillere. Men han virker sjælden alvorlig. Det er ham med hans fornemme mandskabspleje af såvel unge som rutinerede spillere, der holder sammen på den sportslige del af klubben i denne alvorlige såvel sportslig som økonomisk krisetid i Málaga CF.

Han er tydelig bevidst om dette store ansvar for Málaga CF, som Málaga-borgmester Francisco de la Torre gør alt for at bringe på økonomisk ret køl. De la Torre har sågar sammen med en repræsentant fra Junta de Andalucía været i Doha i Qatar for at søge medinvestorer i Málaga CF til at supplere den umulige og utilregnelige ejer og præsident, sheik Al-Thani, der sammen med sine børn i klubbestyrelse er flygtet til Doha for i ny og næ at meddele sig på Twitter med mystiske tweets.

Træningen har været overværet af Málaga CFs nye generaldirektør, den amerikanske advokat Richard Shaheen.

Taler meget sammen

Málaga CFs opvakte pressemedarbejder Alvaro Bajo tager billeder, mens jeg sludrer med Victor og Josemi – begge med en fortid i græsk fodbold – om deres nuværende hjertebarn, Málaga CF. I deres velmagtsdage som aktive spillere lød deres årslønninger på 1,5 og 2 mio. euro. Mange penge dengang og så sandelig også i dag i Málaga CF, hvor mindstelønnen er 80.000 euro.

”Ja, vi har mange problemer, der skal klares,” siger Victor, der vist aldrig har haft så meget og skæbnesvangert at se til i sit fodboldliv. ”Men glædeligt at Shaheen hele tiden er på sidelinjen og sågar tager med til udekamp. Et flot engagement, der glæder mig”.

Victor og Shaheen taler meget sammen, da Málaga-træneren er en af de få i klubben, der behersker flydende engelsk.

Ud med topfolk

Richard Shaheens indtog i Málaga CF blev særdeles dramatisk. Han foretog i overensstemmelse med Al-Thani en massakre på allerhøjeste niveau. Med to dagens mellemrum fyrede han sportsdirektør Caminero og den juridiske rådgiver og klubadvokat Joaquín Jofre med en frivillig aftrædelse af Camineros assistent Joaquín Rodriquez.

De blev gjort ansvarlige for sommerens kaotiske transfers. Victor følte sig skuffet og vred over deres ageren. Han fik ikke et hold at arbejde med, som han var blevet lovet ved tegningen af endnu et års kontrakt.

Camineros og Jofres afsked blev efter henholdsvis to og syv år i MálagaCF. Jofre var således med i de glade dage i Champions League.

Den tidligere førsteholdsback Manolo Gaspar blev efter en del år som scout sat ind på uriasposten som sportsdirektør. Uden en centimo at råde over, med mindre kapital tilføres.

Herefter fik Shaheen titlen af administrerende direktør i Málaga CF med ansvar for forhandlinger med hotelkæden BlueBay om afhændelse af deres nyerhvervede aktier til nye investorer og adgang til borgmester Francisco de La Torre for sonderingen.

Det store drama

Mens alt dette stod på drama såvel på Estadio La Rosaleda som i kulissen. Al-Thani-familien, hvor fire af sheikens børn sad i bestyrelsen, forlod tilsyneladende definitivt Costa del Sol. Senest den ældste, Nasser – vicepræsident, som ville overvære flere kampe i Málaga, men fik det gode råd at blive væk af hensyn til hans egen sikkerhed. 

Stemningen mod familien har i flere måneder været hadsk.

I en sejrsgivende match mod Oviedo fra Asturien så dommeren sig nødsaget til at udvise en hyper-engageret og frustreret Victor. Hvilket resulterede i to spilledages karantæne. Kampe, hvori Málaga CF kun opnåede et point – og en bøde til Victor på 400 euro!

Om den vanskelige sportslige situation siger Victor:

”Vi arbejder ekstremt hårdt såvel til træning som i kampene. Vi skulle have vundet flere kampe, men har store scoringsproblemer. Skader og afgivelse af spillere til landskampe er endvidere et stort handicap for mit hold.”

Málaga CF i sandhed en klub i knæ.

Men med en fantastisk opbakning. 14 – 18.000 på lægterne til kampene på La Rosaleda.

Og råbene ”Vete ya, Vete ya, Vete ya” – “Forsvind nu”, “Forsvind nu”, ”Forsvind nu”, runger med uformindsket kraft vendt mod sheik Al-Thani.

Klubgælden på 5 mio. euro skal han eller medinvestorer have bragt ud af verden inden nytår.

Ellers tvangsnedrykkes Málaga CF!

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa