Det danske magasin i Spanien
Sofia Manning slår rødder i Málaga

Sofia Manning slår rødder i Málaga

Hun er Danmarks førende coach. Hun er kendt fra de danske medier for sine bøger, sine foredrag og for sin coachuddannelse. Den sidste gøres nu international og får sæde i hjertet af Málaga. Det er her vi møder Sofia Manning. Sammen med en håndfuld kolleger er hun ved at lægge sidste hånd på de nye undervisningslokaler – og et nyt eventyr.

Alle rystede opgivende på hovedet, men Sofia og familien nikkede godkendende. De ville skabe sig en fælles fremtid på en gammel olivenmølle i en lille landsby nær Ronda. Det er præcis ti år siden familien Manning Beha tog springet. Sofias mand og et par lokale håndværkere gik i gang med renoveringen af ejendommen. Børnene startede på den lokale folkeskole og Sofia fik sine coachuddannelser og personale struktureret, så hun kunne arbejde online.

Olivenmøllen nær Ronda

Hun har det fint med at være i søgelyset. Men hun har det lige så fint for sig selv i det bjergede andalusiske landskab. Her har hun følt sig hjemme siden 2013. ”Vi var enige om, at der skulle ske noget nyt. Min mand var træt af sit job, og vores hjerte bankede for Spanien. Vi vidste ikke præcist hvad vi søgte, men da vi fik fremvist en finca med en gammel olivenmølle i det smukkeste område, behøvede vi ikke søge videre,” fortæller Sofia Manning. Hun er langt hjemmefra, men har fået al den succes og fundet det nærvær, hun drømte om. Hendes coachuddannelse i Danmark er vokset til at omfatte 30 medarbejdere. Og hendes to børn er vokset godt op her. ”Det var vigtigt for mig, at gøre noget sammen som familie. Mine børn fik en lærer med det største hjerte og faldt hurtigt til på den lille landsbyskole. Min mand blev lige så hurtigt grebet af jorden til vores ejendom. Han fik liv i oliven- og mandeltræerne, plantede 10.000 vinplanter, og sikrer os årligt en fin høst,” forklarer den danske coach, som selv begyndte at arrangere retreats i området og ellers havde travlt med at passe virksomheden online. Hendes danske selskab har i dag en god direktør, og det giver Sofia Manning overskud til at tænke videre. Tankerne er faldet på Málaga.

Tror på Málaga

Af hensyn til børnenes videre uddannelse flyttede de alle fire til byen for to år siden. Det viser sig nu også at blive en udvidelse af Sofia Mannings coachuddannelse. Den er nemlig blevet internationalt kendt, og det åbner helt nye døre. Døren til de nye undervisningslokaler finder vi i Málagas gamle bydel. ”De nye lokaler får to formål. De åbnes for studerende i Danmark, som ønsker at tage en bid af deres uddannelse her. Det er fint at komme lidt ud i nye rammer. Men lokalerne skal primært anvendes til studerende fra hele Europa, som ønsker at gå i gang med vores internationale uddannelse,” fortæller Sofia Manning. Sammen med en håndfuld medarbejdere er hun ved at lægge sidste hånd på forberedelserne. Forventningerne er store. ”Der er en stigende interesse for både at blive coach og blive coachet. Covid-19 har vendt op og ned på meget. Folk reflekterer mere over deres liv og pandemien har åbnet for nye måder at arbejde på,” mener Sofia Manning. Det glæder hende, at coaching i dag er blevet integreret i alle led i alle typer virksomheder. ”Coaching er lig med sparring. Det har vi alle brug for – både privat og professionelt.” Selv har hun i talrige år haft en coach med sig – og har det stadig.

Springet til fremtiden

Sofia Manning kan naturligvis en masse. Men med en coach kan hun endnu mere.

”Mange har skjulte drømme og talenter, de aldrig får udlevet, og det er en skam. Det er fint vi har et sikkerhedsnet under os, men det må ikke hindre os i at udleve vores drømme. Det er desværre, hvad der ofte sker,” mener Sofia. Hun mener, vi skal se os selv i øjnene og ikke være bange for at prøve noget nyt. ”Spørg dig selv om du kan komme for sent til dine drømme. Og hvad er det værste, der kan ske, hvis du ombestemmer dig,” spørger den kendte coach. Hun anbefaler alle at skrive svarene ned, præcis som man bør nedskrive sine værdier – de ting, som er vigtige for dig. ”Du bør leve efter dine egne værdier – ikke andres. Og så skal du handle, mens du er sulten,” er Sofia Mannings råd.

Hun mener aldrig, vi må være bange for at tage et spring – springet til fremtiden.

Hendes egen fremtid ligger i Málaga.

Fem hurtige til Sofia Manning

To ting som andaluserne har lært dig?

En rigtig god livsrytme og en masse om familiesammenhold. De har også lært mig, at det er okay at komme lidt for sent. Det vigtigste er, hvad man byder ind med.

Dit bedste råd til dem, som overvejer at flytte herned?

Lad dig overraske og tro ikke du ved alt på forhånd.

Noget du selv ville gøre om?

Nej. Mine år her har været et eventyr. Til tider et besværligt eventyr, men sådan skal det nok være.

Dit bedste sted på Costa del Sol?

Det er den familieejede restaurant Venta Valdivia, som ikke ligger langt fra vores finca i Ronda. Det er de sødeste mennesker, som serverer den dejligste mad. Det er et af de få steder, hvor jeg aldrig har mødt en dansker.

Den bedste måned på året?

Det er april, hvor alt er smukt, frodigt, blomstrer og temperaturerne er gode.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.