Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Det er svært at forestille sig, at nogen anden by kan måle sig med denne historiske perle i hjertet af Andalusien. Alle seværdighederne, den spændende historie, de venlige mennesker, den eksotiske atmosfære… 

Sevilla – en af ​​verdens mest trafikerede havne

Sevilla blev grundlagt af romerne, som en havn ved floden Guadalquivir, for 2000 år siden. Efter Romerrigets fald har både vestgoterne, muslimerne og kristne givet vækst og øget velstand til byen, og da Christopher Columbus opdagede Amerika, blev Sevilla tildelt handelsrettighederne med det nye kontinent. Befolkningstallet steg, men i det 17. århundrede døde næsten halvdelen af ​​byens indbyggere af pest. I dag er Sevilla Spaniens 4. største by, men på den smukke og tidligere så trafikerede flod Guadalquivir er der ikke meget handelstrafik at se. 

Byvandring

Et godt sted at starte byvandringen er La Giralda, minareten, der er Sevillas eneste tilbageværende mauriske konstruktion, efter at de kristne red den gamle moske ned og begyndte at bygge det, der i dag er en af ​​Spaniens smukkeste kirker; Katedralen Santa Maria de la Sede. Kirken er bedst kendt for sin altertavle, der indeholder mere end 1000 figurer dækket af bladguld. Her finder man også sarkofagen til Christoffer Columbus. 

La Giralda var oprindeligt 76 meter høj, men efter at de kristne udstyrede minareten med et klokketårn, blev den samlede højde 100 meter. Tårnet er åbent for offentligheden, og fra toppen har vi en fantastisk udsigt over Sevilla, floden og det omkringliggende landskab. Tårnet er let at bestige, her er der ingen trapper, men forskellige ramper. Det blev bygget, så det ville være muligt for vagterne at komme til tops på ​​hesterg. La Giralda kom på UNESCOs verdensarvsliste i 1987. 

Ikke langt fra katedralen ligger Real Alcázar, paladset, der blev påbegyndt af maurerne i det 11. århundrede. Det fik en mere gotisk præg i 1200-tallet, men efter yderligere hundrede år hyrede den daværende kong Pedro mauriske håndværkere til at udvide paladset og få det ændret tilbage til den mere oprindelige stil. Real Alcázar består faktisk flere storslåede paladser, omgivet af skyggefulde buegange, frodige haver og smukke vandspejle. I dag, tusind år senere, bruges stedet stadig af den spanske kongefamilie ved særlige lejligheder. 

Ingen bygning symboliseret bedre Guadalquivirs betydning for Sevilla end Torre del Oro, det gyldne tårn på flodbredden. Havnen var langt mere sikker end dem langs kysten. I hundredvis af år blev store kæder trukket over floden for at blokere for pirater og andre angribere. Torre del Oro blev bygget i begyndelsen af ​​1200’erne, og navnet reflekterer den velstand, floden bragte til byens indbyggere. Inde i tårnet findes der mange oplysninger om Sevillas maritime historie. Vi tager trapperne op til udkigsposten øverst – heldigvis ser det fredeligt ud på floden denne formiddag.

Den perfekte idyl

Sevilla er opdelt i mange bydele / distrikter. Mest besøgt er Santa Cruz, det gamle jødiske kvarter, med sine smalle gader, smukke patioer fulde af blomstrende bougainvillea, små flisebelagte pladser omgivet af intime barer og restauranter og boder med kunsthåndværk og souvenirs. Der er ikke plads til biler og mange steder kan vi strække armene ud og røre husmuren på begge sider på én gang. Dette historiske distrikt har sandsynligvis været vidne til mange tragedier, men i dag fremstår Santa Cruz som den absolutte idyl.

På den modsatte side af floden finder man Triana-distriktet, som har været tilholdssted for sømænd, kunstnere, bohemer og sigøjnere. Triana er kendt for sine keramiske produkter, og er du til flamenco, så er det her, det foregår. På de varme aftener danses flamenco på scener, dansegulve og på gaderne.

Vi krydser floden igen på den smukke bro Puente de Triana, også kaldet Puente de Isabel, og passerer Castillo de San Gorge. Lige nedenfor ligger den legendariske tyrefægterarena Plaza de Toros de la Maestranza. Tyrefægtning foregår stadig i Sevilla, og hvis der indføres et totalt forbud mod denne “sport” i Spanien, vil det sandsynligvis være Sevilla, der mest modvilligt opgiver det, der tidligere blev nævnt som en del af landets kulturarv.

Verdens højeste trækonstruktion

Vi følger Calle Reyes Católicos op mod den gamle bydel og Espacio Metropol Parasol, seks kæmpe paraplyformede strukturer lavet af finsk træ for at give skygge til borgerne i Sevilla. Arbejdet med den enorme bygning begyndte i 2005 og blev afsluttet i marts 2011. Konstruktionen har kostet næsten 100 millioner euro at opføre. De minder mest om en samling svampe, og den omtales også som Las Setas (svampene). I “stammen” af den højeste “svamp”, der er 26 meter høj, finder vi en elevator, der tager os op på toppen af ​​det, der skal være verdens største trækonstruktion. Herfra er der en vidunderlig udsigt over den gamle bydel.

På vej tilbage til Santa Cruz går vi gennem Sevillas shoppingområde. Her finder du alle de berømte spanske modebutikker, men også vidunderlige specialbutikker, der sælger håndmalede vifter, smukt broderi, brugskunst og antikviteter. Hvis du har brug for en skræddersyet flamencokjole eller en tyrefægter-dragt, er dette stedet at gå.

Vi har brugt lidt over to dage på at komme igennem vores “must-see”-liste. Den 3. dag kører vi bare rundt i gaderne og nyder byen og atmosfæren. Måske tager vi en af ​​de mange hestevogne til lidt ekstra sightseeing, eller måske går vi langs floden for at chatte med lokale hobbyfiskere, der prøver lykken. Vi vil også afsætte masser af tid til bare at sidde på en caféstol og nyde livet. Og hvem ved – måske finder vi ud af, at vi alligevel har brug for en flamenco -kjole …

www.visitasevilla.es

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa