Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Antonin blev startskuddet 


Det var hundekoldt på ACH Arena i Herning den aften den 23. november 2016.

En stund den nu 47-årige coach for Málaga CFs 2. divisionsmandskab, 47-årige Sergio Pellicer, sent glemmer. Ikke kun på grund af temperaturen, men også fordi hans ellers så stærke ungdomsteam i UEFAs Youth League led et smerteligt nederlag på 4-0 til FC Midtjylland. Efter i det første opgør i Málaga at have sejret 2-0.

Og hermed exit fra den prestigefyldte internationale turnering.

I ungdomsarbejdet viste Pellicer sig som en meget populær og kompetent træner og han røg da også en måned efter det kolde visit i Herning op som assisterende træner for Málaga CFs La Liga-mandskab. Det havde den tidligere Málaga-spiller og landsholdsspiller fra Uruguay Marcelo Romero som chefcoach efter Juande Ramos, der havde sagt op i protest mod klubejer og præsident Al-Thani.

Romero holdt i den varme trænerbænk i 10 uger, men Pellicer slap ikke klubben af syne. Han smuttede til Galicien for at stå i spidsen for storklubben Deportivo La Corunas andethold i 3. division. Málaga CF kaldte ham tilbage til sit næstbedste mandskab – ligeledes i 3. division – og forfremmede han til ansvarlig for klubbens divisionshold, da Victor, røg ud i januar 2019. Debutkampen den 16. januar mod Ponferradina blev en flot start for ham med 1-0 sejr på scoring af Antonin, 19 år, blot efter to minutters spil. Estadio La Rosaleda brød ud i vild jubel.

En kontrast til dagens corona-tomme tribuner.

Ramon i aktivitet under træningen.

Start på ungdomslinje

I pengenød sendte Málaga CF måneden efter Antonin til La Liga-klubben Granada for beskedne 1.5 mio. euro, hvor han herfra blev udlejet til en af Málagas konkurrenter i 2. division Rayo Vallecano i Madrid.

Antonin var et eksempel på den store talentmasse, der fandtes i Málaga CF akademi og på andetholdet i 3. division. Da klubbens retslige administrator, erhvervsadvokaten Jose Maria Muniz Jiminez, i august/seprember fyrede alle kontraktspillere, der ikke ville gå væsentligt ned i løn, var vejen banet for Pellicers ungdomslinje. Med det store kendskab han havde til hele talentmassen i klubben.

11 af spillerne, der i denne sæson kæmper så bravt i 2. division er ungdomsspillere.

Fra Herning og på landshold

Fra Pellicers U-team i Herning findes tre spillere nu i 2. divisionstruppen. Målmand Kellyan, der er lejet ud til Ibizas 3. divisionsklub, og to landsholdsspiller.

Det er den 22-årige Hicham med 15 U-landskampe for sit hjemland Marokko, hvor Málaga CF overtog ham fra klubben Rabat.

Han har nu i et par sæsoner i ny og næ visit sit talent på divisionsholdet. En lynhurtig og lidt uregerlig fløjspiller med et kæmpe potentiale. Hicham har været hårdt ramt af skader og slet ikke i kamp i denne sæson.

 Den anden landsholdsspiller, der var med i det vestjyske, er 20-årige Ismael Casas, back, som Pellicer har på listen over sine fire kaptajner. Således bar Ismael anfører-bindet i sæsonens første match på Tenerife (0-2). Også han er skadesplaget og blot deltaget i færre end halvdelen af sæsonens opgør.

Ismael er noteret for 15 U-landskampe for Spanien.

Ismael Casas op på de tomme tilskuerpladser – udgået med skade.

Salgsklausul på 10 mio. euro

Værdien af en spiller som Hicham er Málaga CF meget bevidst om. I hans kontrakt er salgsklausulen 10. mio. euro. Et andet kæmpetalent med divisionsdebut i denne sæson – om end med begrænset spilletid – er den blot 18-årige angriber Larrubia med 11 U-landskampe. Her blandt andet på hold med Pedri, der er noteret for kampe for FC Barcelonas La Liga-mandskab. Barca erhvervede Pedri i Las Palmas for 5.mio euro.

Så lad os blot sætte et sådant prisskilt på Larrubia.

Og også på den 19-årige Ramon Enriquez, såvel U16 som U18-landskampe for Spanien – nu toneangivende på Málagas midtbane.

Hicham med en salgsklausul på 10 mio. euro

To er født i udlandet

De øvrige unge i divisionstruppen i Málaga CF:

Munoz, markant midtbanespiller, 23 år, med U-landskampe.

Juande, 21 år, målfarlig centerforsvarer.

Juan Cruz, 20 år, angriber født i Argentina, med U-landskampe for Spanien.

Cristo, 20 år, solid back.

Benitz, 18 år, offensiv wingback.

Julio, 20 år, opererer på midtbanen.

Issa Fomba, driblestærk angriber fra Bamala i Mali.

De nævnte talenter ankom til akademiet i Málaga fra Valencia, Málaga, Mijas, Granada, Cordoba, Jaen og Algeciras.

I Pelliers ungdoms-project ligger fremtiden for Málaga Club de Futbol – såvel sportsligt som økonomisk.

Det understøttes i denne sæson af 14 rutinerede spillere erhvervet i andre klubber.


Foto: 16-årige Angel Recio – nu på kontrakt i Málaga CG.

3. mio. euro for 16-årig

Málaga CF har gennem de senere år været plaget af, at storklubber som Real Madrid, Villarreal, Atletico Madrid og Sevilla har erhvervet spillere fra MCF Akademiet med kontrakter – uden afkast til Málaga CF. En tendens klubben nu trods strenge økonomiske tider vil forsøge at modvirke.

Et bevis herpå kontrakt-underskrivelse med den 16-årige Angel Recio fra Fuengirola med U16-landskampe for Spanien. Den løber til 2023 med en frikøbsklausul på tre mio. euro.

Recio er med sin højde på 1,90 centimeter en fysisk stærk centerforsvarer, der allerede har trænet med Málagas B-hold.


Pellicer – rejsende i fodbold.

Pellicer på pletten – med 22 skift og landskamp

Født den 9. september 1973 i Nules i Castellon-provinsen, Spanien.

Som aktiv forsvarsspiller.

Ungdomskarriere: Valencia

Seniorkarriere: 1993 – 1996: Valencia – 58 kampe 6 mål

1995: Hercules (lån) – 5 – 0

!996 – 1997: Málaga – 47 – 0

1997 – 1999: Cadiz – 31 – 0

1999 – 2000: Jaen – 34 – 0

2000 – 2001: Gramenet – 22 – 0

2001 – 2003: Hercules – 36 – 0

2003 – 2004: Onda – 0 – 0

2004 – 2005: Alcala – 34 – 3

2005 – 2008: Villajoyosa: 91 – 2

2008 – 2009: Eldense: 0 – 0

Landskampe

3 U-20 for Spanien.

Trænerkarriere:

2009: Campello

2009 – 2010: Alicante (assistent)

2010 – 2011: Logrones (assistent)

2011 – 2013: Valencia (ungdom)

2014: Elche (ungdom)

2014 – 2015: San Felix (ungdom)

2015 – 2016: Málaga (ungdom)

2016 – 2017: Málaga (assistent, La Liga))

2018 – 2019: Deportivo La Coruna B (3. division)

2019 – 2020: Málaga B (3. Division)

2020: Málaga CF (2. Division)


Sheik Al-Thani – bragte Málaga CF tæt på konkurs.

Sheikens fald – venter nu på nye investorer

Her ved årsskiftet er det store spørgsmål for Málaga CF, hvem der kommer til at overtage klubben.

Storaktionær og præsident sheik Abdullah Al-Thani fra Doha i Qatar er definitiv færdig efter at retten i Málaga ikke alene har beslaglagt hans aktier, men nu også senest bankkonti for 23.568,99 euro i bankerne Banco Santander, CaixaBank og Banco Sabadell.

Konti i firmanavnede NAS Football, NAS Spain 2000 og Nasir bin Abdullah og sønner, som sheik Al-Thani opererede med, da han bedrog Málaga CF for 8.5 mio. euro og hvidvaskede pengene. Hvad retten påstår efter den gennemgribende politiransagningen af Málaga CF i februar 2020. Resultatet af afhøringen af ham på den spanske ambassade i Doha foreligger endnu ikke, men på de sociale medier udtrykker han sig forfulgt.

Hans sønner Nayet, Rakan og Nasser er inddraget, da de sad som bestyrelsesmedlemmer under deres fars ledelse i Málaga CF. Det var hovedsagelig dem, der brugte klubbens dyre biler – bl.a.to Mercedes, en Mini og en Ducati. De er nu ved politiets hjælp tilbage på Estadio La Rosaleda fra de dyre lejevillaer i Benahavis og Benalmadena. Her har retten opsagt lejemålene.

Sheik Al-Thani er klædt af til skindet på de spanske breddegrader. Den store deroute efter i starten for ti år siden efter eget udsagn at have investeret 200 millioner euro i klubben!

Et endeligt med en masse krumspring.

Nu venter er alle spændte på det nye ejerskab med kapitaltilførelse til Málaga CF. Hotelkæden BlueBay har i en fem år lang retssag erhvervet 49% af Al-Thanis aktiebeholdning på 96,89 %.  To amerikanske investorgrupper viste deres interesse sidste år.

Og skulle stadig være på banen.


Adrian har fået en skidt start i Zaragoza og savner Málaga.

Adrian scorede mod Málaga CF, men meget skidt start med skade og trænerfyring

Den 32-årige anfører for Málaga CF gennem flere sæsoner, Adrian, måtte forlade klubben før denne sæson, da de dyre spillere af klub-økonomiske årsager skulle ud. En af Málaga CFs konkurrenter i 2. division Real Zargoza sikrede ham på en 2-årig kontrakt. Han var så ubeskeden at score mod Málaga, da hans tidligere klub sejrede 2-1 i Zaragoza.

Adrian kom ind fra bænken, hvor han har siddet i en del matcher og ellers været plaget af en skade, Men nu på ny fit for fight.

Real Zaragoza, der havde opryknings-forventninger, fik en forfærdelig start og røg ned i bundregionen, hvorefter træner Ruben Baraja, 45 år og som aktiv et markant spansk landsholdsnavn, blev fyret. Og afløst af assistent-træner Ivan Martinez.

Et andet mandskab med en elendig start i 2. division, Lugo, har også skiftet cheftræner. Juanfran Caccio røg ud og ind kom fransk/tuneseren Nafti, 41 år og tidligere træner i Marbella. Han blev løsgjort fra hans engagement i Etoile du Sahal i Tunesien. Lugos 10. trænerskift på fem år!

Og en anden stor skuffelse CD Tenerife skilte sig af med Fran Fernandez til fordel for catalaneren Ramis, der som aktiv spillede for klubben og senere fik trænerjobs i Almeria og Albacete – også nuværende 2. divisionsklubber.

Hermed ialt 6 trænerskift i divisionen efter blot 13 spillerunder. Rækken tæller 21 klubben.


Manolo Sanchez fra Marbella – den yngste divisionstræner i Málaga.

Historie i Málaga: Den yngste træner i historien

Da Manolo Sanchez lørdag den 21. november 2020 satte sig i trænersædet på udskiftningsbænken, da Málaga CF på Estadio La Rosaleda mødte CD Leganes fra Madrid, blev han den yngste førsteholdstræner i fodbold-Málagas historie. På dagen var han helt nøjagtig 29 år og to dage.

Manolo Sanchez, der er assisterende træner, afløste Sergio Pellicer, som af diciplinær-komiteen i La Liga var blevet idømt to spilledages karantæne efter udvisning i kampen før, Ponferradina – Málaga CF. Under Sanchez blev det til et ikke helt retfærdigt 1-2 nederlag mod Leganes, men derimod til en 1-0 sejr i den følgende svære match i Girona.

Herefter tog Pellicer igen over fredag den 27. november mod Lugo.

Når vi i nyere tid ser historisk på fodbolden i Málaga omfatter den Club Depotivo Málaga og Málaga Club de Futbol. Navneskiftet i 1992 med ny ejerkreds.

Før Manolo Sanchez havde Eduardo Rubio været den yngste med sine 32 år (sæsonen 1958-59). Legenden som spiller i Málaga, Sebastian Humberto Viberto, var 33 år, da han stod i spidsen for førsteholdet (1977-78).

Herefter:

Jose Maria Zarraga 33 år (1963-64).

Ismael Diaz Galan 32 år (1997-98)

Sidstnævnte afløstes af Joaquin Peiro, der fik Málaga CF op i La Liga, hvorfra klubben rykkede ned for tre sæsoner siden.


Juande er hoppet til vejrs og scorer på hovedstød mod Lugo på Estadio La Rosaleda.

Málaga-resultater i 2. div. siden sidst

Girona FC – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – CD Lugo 2 – 2

CF Fuenlabrada – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – FC Cartagena 1 – 2

UD Almeria – Málaga CF 3 – 1

Málaga CF – UD Logrones 0 – 0

Herefter lå Málaga CF på 12. pladsen med 5 point op til playoff til La Liga

Holdets målscorere:

Juande 4

Pablo Chavarria 3

Ramon Enriquez 1

Christian Rodriquez 1

Caye Quintana 1

Jozabed 1

Ivan Calero 1

Yanis Rahmani 1 

Escassi 1

På Ugens Hold i 2. division

Ramon Enriquez, Juande, Ivan Calero

I karantæne

Benkhemassa 1 dag, Caye Quintana 1, Pellicer (træner) 2 dage


Alle savner de gode før-coronadage, når Estadio La Rosaleda fyldtes med et veloplagt og entusiastisk publikum. Ikke mindst spillerne. La Peña de Dinamarca har sine siddepladser klar, når dørene på ny åbnes.

Sæsonkort fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for sæsonkort og billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Erhvervelse af sæsonkort, som også vil gælde i La Liga – med rabat –  skal ske nu inden stadion på ny åbner!

Før kampe let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og så bus tur-retur til stadion. 

Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas. Den støtter bl.a. cancerhospice Cudeca i Benalmádena.  

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

La Liga-organisationen og de spanske sundhedsmyndigheder har endnu ikke afgjort, hvornår tilskuere på ny må lukkes ind.

Tjek www.Málaga-support.dk

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa