Det danske magasin i Spanien

Et liv i fodbold  


To datoer står med gru printet i alle malagueños hukommelse:

Den 30. april 2006, da Málaga CF rykkede ned i 2. division fra La Liga med et 2-3 nederlag til Racing Santander på Estadio La Rosaleda i Málaga.

Den 19. april 2018, da historien gentog sig – denne gang på Estadio Ciutat de Valencia med 0-1 mod UD Levante med scoring af hjemmeholdes ghaneser Boateng i det 93. min.

På lægterne ved begge de grufulde og skæbnesvangre fodboldbegivenheder sad Francisco Martin Aguilar, netop fyldt 70 år. Mister Málaga. Manden, der personificerer Málaga Club de Futbol. Korpulent og altid smilende med gråsprængt manke og en elegant mustache af samme kulør. Francisco med funktionerne protokolfører og klub-rådgiver holder de gode og festlige taler såvel ved sammenkomster på de indre linjer som ved officielle begivenheder.

Blandt andet til klubbens julefrokoster for pressen, som jeg altid er inviteret til. Men i år corona-aflyst.

Hans Málaga CF-hjerte er stort og varmt bankende. Begejstringen for at være på tætteste hold i en af spansk fodbolds mest turbulente klubber lyser ud af ham. Der er ikke et stadion i Spanien, han ikke har besøgt repræsenterende Málaga CF. Snakkesalig, men yderst respektfuld.

I denne coronatid arbejder Aguilar en del sammen med lederen af Málaga CF-fonden Basti, alletiders topscorer i klubben, og den retslige administrator, advokat Jose Maria Munoz Jiminez.

Trøstet af præsident

Et foto-glimt af ham ramte alle avis-forsider og tv-flader. Fanget kort før midnat på den femtesidste spillerunde i La Liga i april 2018, da dommer Santiago Jaime Latre fra Huesca – tidligere leder af kommunikationscentret i Mostar lufthavn i Bosnien –  fløjtede opgøret UD Levante – Málaga  CF af med 1-0 sejren til hjemmeholdet. Boateng passerede Málaga-keeper Roberto tre minutter inde i overtiden!

Málaga CFs nedrykning var en kendsgerning i en urimelig ringe sæson præget af stridigheder på de indre linjer – især mellem klubejer og præsident Al-Thani og træner Michel, der blev fyret halvvejs i La Liga-turneringen.

Pressefotograferne stimlede om Francisco Martin Aguilar, der havde taget brillerne af og ladet tårerne få frit løb. Den voksne mand med seks børn, 21 børnebørn og et oldebarn græd og blev trøstet af præsidenten for UD Levante, Quico Catalãn.

10 uafbrudte sæsoner i La Liga for Málaga CF – heraf en sensationelt i Champions League – sluttede denne mørke aften i Valencia. Pointhøsten 20 på sidstepladsen den ringeste i samtlige de bedste fodboldrækker i Europa. FC Barcelona suverænt nr. 1 i den sæson med ikke færre end 93 point!

Al-Thani fotograferet sammen Aguilar ved en repræsentiv begivenhed i Málaga.

Savner atmosfæren

Her under coronaen overværer Aguilar sin klubs kampe på det tilskuer-tomme Estadio La Rosalda på sin fast loge-plads sammen med klubbens retslige administrator, advokat Jose Maria Munoz Jiminez, der med voldsomme indgreb er ved at bringe Málaga CF på økonomisk fode igen. De kan begge glæde sig over, at det nye Málaga-team under ledelse af træner Pellicer klarer sig over al forventning i 2. division. Hele tiden lurende på play off-kvalifikation til La Liga.

I lyset af, at retten i Málaga nu har beslaglagt Al-Thanis aktier med baggrund i kriminelle handlinger som bedrageri mod klubben og hvidvaskning af penge, kan alle tanker koncentreres om fodbold. Al-Thani og hans tre sønner Nassar, Rakan og Nayef  afhøres nu i den spanske ambassade i deres hjemby, Doha i Qatar.

”Følelserne kom bagfra. Vi havde det ikke godt. Var i en alvorlig situation. Ligesom en sygdom, du ikke længere kan klare. Du kollapser. Jeg er taknemmelig for alle de mennesker, der efterfølgende opmuntrerede mig”

– AQUILAR – Minder fra hans sammenbrud i Valencia

Når den juridiske formalitet har fundet sted står nye investorer klar til at overtage Málaga CF. Bl.a. hotelkæden BlueBay.

En glad tid venter.

”Skønt vort helt nye hold overrasker, men jeg savner atmosfæren på stadions”, siger en tilfreds Aguilar, der i over 50 år har været gift med sin kone Anita, der også har en fast plads på La Rosaleda, men aldrig bruger den.

Hun kan simpelthen ikke klare spændingen!


Esteban Rolon dyrt købt – uden Málaga CF fik noget for ham.

3.2 mio. Euro for 800 min.

En af de fyrede Málaga-spillere fra sidste sæson, den 25-årige Esteban Rolon, er rejst til sit hjemland Argentina. Her har han fået kontrakt i storklubben Hutacan i Buenos Aires. Midtbanespilleren købte Málaga CF i 2017 på foranledning af klubejer sheik Al-Thani i en anden argentinsk klub Argentinos Juniors for 3.2 mio. euro.

Til næsten ingen verdens nytte!

Under forskellige trænere opnåede Rolon blot 800 minutters spilletid  i 16 turneringsopgør og tre pokalkampe. Da Rolon i sæsonen 2018-19 blev lejet ud til Genoa i den italienske Serie A opnåede han er 1.100 spilleminutter i 20 opgør.

Tre Malaha-spillere fra de seneste sæsoner har endnu ikke via deres agenter fundet en ny klub. Det drejer sig om portugiseren Renato Santos, marokkaneren Bouhlahroud og spanieren Pacheco. Sidstnævnte, der tidligere har spillet for Liverpool, opholder sig fortsat i Málaga. 

Aaron Niquez, som kom til Málaga fra Malaysia, er nu i Elche i La Liga – uden at få kampe.


Den 32-årihe argentiner Pablo Chavarria er Málaga CFs topscorer. Han kom før denne sæson til klubben fra Mallorca.

Málaga-resultater I 2. div. siden sidst

Málaga CF – Sporting Gijon 1-0

Málaga CF – CD Mirandes 1-1

RCD Mallorca – Málaga CF 3-1

Málaga CF – RCD Espanyol 3-0

Sabadell FC – Málaga CF 1-2

SD Ponferradina – Málaga CF 1-1

Málaga  CF – CD Leganes 1-2

Herefter lå holdet placeret blot to point fra playoff-oprykningsspillet.

Holdets målscorere:

Pablo Chavarria 3

Ramon Enriquez 1

Juande 1

Christian Rodriquez 1

Caye Quintana 1

Jozabed 1

Ivan Calero 1


På Ugens Hold i 2. division

Ramon Enriquez

Juande


Alcaraz fra Granada har været ansat i mange klubber, men uden væsentlig succes.

Trænere fra andalusien afsat – den ene på tale i Málaga CF

Der går som regel ikke ret mange spillerunder i såvel La Liga som 2. division før de første trænerfyringer falder på grund af svigtende resultater.

Således også i denne sæson med tre fra andalusien involveret. I 2. divisionsklubber.

Først fik den 64-årige Lucas Alcaraz fra Granada silkesnoren hos Albacete i La Mancha. Han blev afløst af baskeren Aritz Lopez Garai, 40 år og i sidste sæson afsat i Tenerife. Alcaraz har tidligere prøvet lykken i ikke færre end 18 klubber og som landstræner i Algier. Langt de fleste steder sluttede med fyringer.

Alcaraz har bl.a. været tæt på Málaga CF, men klubejer Al-Thani satte sig imod.

I Alcorcon i Madrid røg den 45-årige Mere Hermoso fra Cadiz. Hans afløser blev den 63-årige Juan Antonio Anguela, der i sidste sæson forgæves forsøgte at redde storklubben Deportivo La Coruna fra nedrykning fra 2. division til 2. division B. Han er fra Jaen med 13 trænerjob på bagen.


Med et corona-lukket Estadio La Rosaleda samles medlemmer af La Peña de Dinamarca på pub Bocaccio i Fuengirola for at se Málaga CF-kampene i 2. division på storskærm.

Sæsonkort fås hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for sæsonkort og billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Erhvervelse af sæsonkort, som også vil gælde i La Liga – med rabat –  skal ske nu inden stadion på ny åbner!

Før kampe let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og så bus tur-retur til stadion.

Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas. Den støtter bl.a. cancerhospice Cudeca i Benalmádena.  

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

La Liga-organisationen og de spanske sundhedsmyndigheder har endnu ikke afgjort, hvornår tilskuere på ny må lukkes ind.

Tjek www.Málaga-support.dk

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.