Det danske magasin i Spanien
Ny ejer – ny præsident – nyt hold!

Ny ejer – ny præsident – nyt hold!

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Sommer-drama og drømme i Málaga CF


Da fase 3 åbnede for yderlig frihed fra coronaens tætte favntag tog jeg til Estadio La Rosaleda på Paseo de Martiricos i det nordøstlige Málaga. Jævn trafik på motorvejen og en del vejarbejde ved stadion. Kun få barer og restauranter i området havde åbent.

Mit ærinde bød på besøg i Málaga CF-shoppen på stadion for at afhente COVID 19-solidaritets-shirts med møde med Cristina, tidligere ansvarlig for sæsonkort for La Peña de Dinamarca og ny flyttet til merchandise-afdelingen. Dagen forinden kaldte den retslige og juridiske administrator af klubben, erhvervsadvokaten Jose Maria Munoz Jiminez, på pressemøde for at fortælle om den økonomiske situation – det første siden han udnævntes af en dommer til denne funktion i kriseramte Málaga CF tilbage i februar.

”Ikke fordi jeg skal mødes med pressen for jeg ønsker ikke at blive en mediefigur, men jeg har følt tiden er inde til en orientering nu her inden La Liga-rækkerne genoptages og arbejdet med sæsonen 2020-21 er påbegyndt”, sagde advokaten.

Den japanske landsholdsspiller gik straks sit navn på Málaga-trøjer – på japansk.

Medarbejdere skal ud

”Vi ville ikke have økonomiske problemer, hvis sheik Al-Thanis og hans sønner tilbagebetalte de knap seks millioner euro, de skylder klubben ved optagelse af selvbestaltede lån”, berettede Jose Maria Munoz Jiminez for samtidig at oplyse, at medarbejderstaben skal skæres ned med ca. 50 %. 50 skal ud.

En omstændighed, der præger Cristina og alle i organisation. De er utrygge.

”Vi får intet at vide, men må læse om det i aviserne”, sagde hun.

I godt selskab i hans tid som præsident. Fra venstre Málaga-borgmesteren Francisco de la Torre, skuespilleren Antonio Banderas og til højre hans nu afdøde far, Lorenzo.

Okazaki-væggen

Bag Cristina på den ene væg i Málaga-shoppen at hav af nye Málaga CF t-shirts i nye kollektioner, som nu er til salg med rabatter på 30, 40 og 50 %. Det fik mig til at tænke på den væg for knap et år siden, da den japanske stjerneforward og berømte ex-landsholdsspiller Shinji Okazaki tegnede en 1-årig kontrakt med Málaga CF på en fri transfer fra engelske Leicester City.

Et scoop for den daværende sportsdirektør Caminero og Málaga CF.

Da prydedes samme væg med t-shirt i Málaga CFs blå-hvide farver med hans navn – også på japansk. Og de røg straks som varmt brød med eksport til hans hjemegn i Japan.

Men kontrakten måtte i august rives i stykker, da Al-Thani havde bragt Málaga CFs økonomi i så elendig en forfatning, at La Liga ikke ville udstede licens for Okazaki i Málaga CF. KLubbudgettet kunne ikke rumme hans løn. Tre andre spillere i divisionstruppen led samme skæbne og blev sendt videre til andre klubber.

For Okazaki blev destinationen Huesca i det nordlige Spanien med en position syd for Andorra. En by med blot 53.000 indbyggere – et af de laveste for en provinshovedstad i Spanien. Okazaki savner storby-miljøet i Málaga og vil gerne tilbage i næste sæson. Og det vil hans kone og to børn også. 

Fortjener seriøs ledelse

Men meget skal gå op før det og mit drømme scenarie om et come-back af Fernando Sanz som præsident for Málaga CF kan lykkes. Al-Thani, der har genvundet aktie-majoriteten i Málaga CF ved at købe aktier af en mindre aktionær Pusche – ex-præsident for klubben – skal af retten definitivt fjernes fra klubben. Han og hans sønner er tiltalt for bedrageri og hvidvaskning af penge.

Retssag har været fastsat, men blev på grund af corona-lukningen udskudt. Møder de ikke op udstedes arrestordre.

Herefter står den internationale hotelkæde BlueBay med 49 % af aktionerne klar.  Her siger kædens præsident, Jamal Iglesias:

”Málaga CF fortjener en seriøs ledelse”.

Også andre store investorer har vist interesse for klubben. Bl.a. to amerikanske tungvægtere.

Advokat Jose Maria Munoz Jiminez – administrer Málaga CF udpeget af retten.

Málaga er mit hjem

Herefter kunne Fernando Sanz komme på banen som en vellidt og karismatisk præsident. Denne funktion bestred han, da den tidligere ejer af Málaga CF, hans far Lorenzo Sanz – ex-præsident for Real Madrid – for en halv snes år siden solgte klubben til sheik Al-Thani.

Fernando Sanz er født i Madrid, har spillet for Real Madrid i La Liga og i syv sæsoner for Málaga CF – heraf de fleste som anfører. Han mistede sin far, Lorenzo, til coronaen i en af de første uger af pandemien. I dag arbejder han for La Liga som direktør for et projekt.

Han har altid sagt ”Málaga er mit hjem”.

En hed sommer, der kan byde på løste problemer i Málaga CF og drømme, der går i opfyldelse.

Det har klubben fortjent.


OM OKAZAKI

Født den 16. april 1986 i Takarazuka i Japan.

Position: Midtbane og forward

Ungdomskarriere:

 Takigawa Daini High School i Japan

Seniorkarriere:

2005 – 2010: Shimizu S-Pulse, Japan

121 kampe med 42 mål.

2011 – 2013: VfB Stuttgart, Tyskland

63 kampe med 10 mål

2013 – 2015: Mainz, Tyskland

65 kampe med 27 mål

2015 – 2019: Leicester City, England

114 kampe med 14 mål

2019: Málaga CF og videre til SD Huesca

2019 – 2020: SD Huesca

30 kampe med 9 mål.

2020- 2021: Uafklaret med redaktionens slutning.

2007 – 2008: Japans U-23-landshold

14 kampe og 1 mål

Japans A-landshold siden 2008

119 kampe med 50 mål.

Okazaki er tysk gift. Ægteparret har to børn.


SANZ I SPIL

Født den 4. januar 1974 i Madrid

Position: Center forsvarer

Ungdomskarriere:

Real Madrid

Seniorkarriere:

1993 – 1994: Real Madrid C

22 kampe med 0 mål

1994 – 1996: Real Madrid B

47 kampe med 0 mål

1996 – 1999: Real Madrid 

35 kampe med 0 mål

1999 – 2006: Málaga CF

205 kampe med 5 mål

1990 – 1991: Spaniens U 17- og U 18-landshold:

3 kampe med 0 mål

Herefter præsident for Málaga CF indtil Al Thani kom til.

Fernando Sanzs søster, Malula, er gift med den tidligere Real Madrid-spiller Michel Salgado.


Sheik Al-Thani – her sammen med hans datter Hamyan – stiller sikkerhed i ejendom i Doha – en by med 2.4 mio. indbyggere.

” Sheik Al-Thani er insolvent ”

Det er nu skønnet, at sheik Al-Thani, der fortsat på papiret er ejer af Málaga CF, er insolvent. I hvert fald af mindretalsaktionærerne i klubben – Association of Small Shareholders (ASA), der besidder 3 %. Da dommer Ruiz Gonzales, som har sat den retslige og juriske administrator ind i klubben, bad Al-Thani om en tilbagebetalingsplan for de 5.4 mio. euro familie-klanen skylder klubben lød det fra sheiken:

30.172,41 euro om måneden svarende til 362.069,00 om året.

.Det vil sige, at det vil tage omkring 15 år at afdrage beløbet.

Al-Thani stillede prioritets-garanti i en ejendom i Doha i Qatar, hvor han bor, værdifastsat til 6 mio. euro. 

ASA accepterer ikke en sådan ordning og vurderer Al-Thani som helt ude af Málaga CF.


Økonomisk status for Málaga CF

  • Sheik Abdullah Al-Thani og hans sønner, Nasser, Nayef og Rakan, har hevet 5,4 mio. euro ud af klubkassen i selvbestaltede lån. Retten i Málaga har krævet dem tilbagebetalt. 
  • 14,2 mio. euro i kontraktlige lønudgifter til spillerne i denne sæson.
  • Disse omkostninger skal skæres voldsomt ned i 2020-21. Nok med 10 mio!
  • En del spillere har accepteret lønreduktion.
  • Søger besparelse på 1. mio. euro ved afskedigelser af medarbejdere.
  • Tab af ca. 4 mio euro under corona-krisen. Manglende reklame-, tv- og billetindtægter ved kampe uden tilskuere.
  • Økonomiske krav mod klubben efter fyringer. Fra træner Victor, advokat og juridisk rådgiver Juaquin Jofre, sportsdirektør Caminero og nu senest fra den amerikanske advokat Shaahen, som Al Thani indsatte som administrerende direktør i efteråret 2019, men som den retslige administrator, Málaga-advokaten Jose Maria Munoz Jiminez, egenrådigt satte på porten i februar i år.
  • Al-Thani-krav på 12 mio. euro mod den italienske serie A-klub Lazio for overgangen af den tidligere Málaga-spiller Jony.
  • Et akademi-projekt, der skal gennemføres.
  • Nye investorer forventes at overtage Málaga CF, når Al-Thani er ude.

Málaga CF har ikke banket på min dør, siger Kameni.

Kameni: Hvem vil have mig?

Málaga CFs super-keeper fra 2012 til 2017, Carlos Kameni, ex-landsholdsspiller fra Cameroun, vendte sidste år tilbage til Málaga efter et par sæsoner i den tyrkiske storklub Fenerbache uden succes. Han var klar til på ny at spille i Spanien – endog for en beskeden løn.

Men Málaga CF, der har marokkanske Munir som førstemålmand, meldte sig ikke.

Nu spørger Kameni, der med sin kone og børn bor på Costa del Sol:

”Hvem vil have mig. Jeg vil gerne fortsætte min professionelle karriere og 36 år er jo ingen alder for en målmand. Fodbold er en nydelse for mig. Kun Gud ved nu, hvor jeg kommer til at spille”.

Málaga CF ved, at jeg er her, men har ikke banket på min dør…”

Carlos Kameni har spillet for de to franske klubber Le Havre og Saint Etienne og i Spanien for RCD Espanyol i Barcelona og altså for Málaga CF.


Iturra jubler her sammen med Duda, der nu er blevet chef for akademiet i Málaga CF

Iturra: Nu stopper jeg karrieren

En af legenderne i Málaga CFs storhedstid i Champions League, midtbaneslideren Manuel Iturra, har som 35-årig besluttet at stoppe sin lange internationale karriere, der også talte store oplevelser med Chiles. landshold.

Iturra nåede at spille for følgende ri klubber:

Universidad, Chile, Uniao de Leiria, Portugal, Murcia, Spanien, Málaga CF, Spanien, Granada, Spanien, Udinese, Italien, Necaxa, Mexico, Villarreal, Spanien, Maccabi Haifa, Israel, og Deportes Iquique, Chile. I Málaga CF af to omgange, da han også rykkede ud her i sæsonen 2018 for pludselig at blive sendt videre til Villarreal på grund af klubbens økonomiske vanskeligheder.

I Málaga spillede han sammen med navne som Willy Caballero, Joaquin, Demichelis, Santa Cruz, Baptista, Sergio Sanchez, Camacho, Saviola, Lugano, Samu Garcia, Cazorla og Ochoa.

Nogle af dem har kommenteret Iturras beslutning på twitter:

Joaquin: ”Hvorfor gå på pension, når du er stærkere end eddike!”

Demichelis: ”Fodbolden har mistet en stor fighter med evne til at ødelægge enhver modstanders spil”


Ex Málaga-spiller er blevet dømt for match-fixing

Den første dom for match-fixing i spansk fodbold er faldet. Med en tidligere Málaga CF-spiller involveret.

Det drejer som om den nu 34-årige Xavi Torres fra Alicante, der i 2017 tog australsk fodbold i klubben Perth Glory og nu er registreret hos Al-Arabi SC i Kuwait. Hans tid i Málaga CF fra 2009 – 2012 blev ikke særlig succesfuld med blot 11 kampe som defensiv midtbanespiller.

Sammen med holdkammeraten i hans Betis-tid (2013 – 2016) Antonio Amaya idømtes han ved provinsdomstolen i Navarra et års fængsel, en bøde på 900.000 euro og karantæne for al sport i to år.

De var i sæsonen 2013-2014 blevet bestukket af Osasuna for at medvirke til at Betis i de sidste spillerunder i La Liga besejrede Valladolid og tabte til Osasuna, så Pamplona-mandskabet undgik nedrykning fra La Liga.

Det gik således, men andre resultater i bundstriden gik ikke Osasunas vej, så klubben måtte alligevel rykke ned.

De Amaya og Torres forlangte knap en mio. euro af Osasuna, men ”nøjedes med 650.000 euro – 400.000 efter sejren over Valladolid og 250.000 for nederlaget til Osasuna. Et par top-figurer i Ledelsen i Osasuna blev endvidere dømt.

Da fængselsstraffen lyder på mindre end to år skal den ikke afsones. Vanlig praksis i Spanien.


FACTS HER TURNERINGEN PÅ NY ER BLEVET SAT I GANG

Første kamp efter corona-pausen blev for Málaga CFs vedkommende spillet uden tilskuere på Estadio La Rosaleda. SD Huesca var på besøg og sejrede 3-1.

Senere start på sæson 2020-21

Turneringspausen på grund af den alvorlige corona-krise har for 2. division betydet, at sidste spillerunde først slutter søndag den 19. juli. Og herefter afvikles play off-dyster om oprykning til La Liga. 

Spillerne har krav på tre ugers ferie inden opstart på sæsonen 2020-21, hvorfor den er fastsat til at blive indledt i weekenden den 12.-13. september – mod normalt i slutningen af august. Så der bliver tale om et sammenpresset turneringsprogram.


MangeFine tilskueretal på La Rosaleda  – nu ingen!

Málaga CFs tal for de enkelte opgør på La Rosaleda:

Málaga CF – Las Palmas: 17.612

Málaga CF – UD Almeria: 18.068

Málaga CF – Rayo Vallecano: 13.611

Málaga CF – Sporting Gijon: 15.272

Málaga CF – Cadiz CF: 17.467

Málaga CF – Real  Oviedo 16.085

Málaga CF – Fuenlabrada: 15.521

Málaga CF – Elche: 13.691

Málaga CF – Tenerife: 14.027

Málaga CF – Lugo 14.700

Anden halvdel af turneringen:

Málaga CF – Ponferradina 12.203

Málaga CF – Mirandes 15.255

Málaga CF – Numancia 13.089

Málaga CF – Racing Santander 24.773 (rabat-tilbud på billetter)

Málaga CF – Real Zaragoza 22.216

Málaga CF – SD Huesca for lukkede døre

Málaga CF –  Extremadura for lukkede døre


Málaga CFs resultater i 2. division

Racing Santander – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – UD Las Palmas 1 – 1

Girona – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – UD Almeria 0 – 1

Mirandes – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Rayo Vallecano 1 – 1

Albacete – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Sporting Gijon 1 – 1

Real Zaragoza – Málaga CF 2 – 2

SD Huresca – Málaga CF 2 – 0

Málaga CF – Cadiz CF 1 – 2

Deportivo La Coruna – Málaga CF 0 – 2

Málaga CF – Real Oviedo 2 – 1

SD Ponferradina – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Fuenlabrada 0 – 0

AD Alcorcon – Málaga CF 1 – 0

Málaga CF – Elche 3 -3

Numacia – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Tenerife 2 – 0

Extremadura – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Lugo 0 – 0

Real Oviedo – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Ponferradina 1 – 0

Fuenlabrada – Málaga CF 0 – 0

Málaga CF – Mirandes 2 – 2

Elche – Málaga CF 2 – 0

Málaga  CF – Numancia 2 – 1

Cadiz – Málaga CF 0 – 1

Málaga CF – Racing Santander 2 – 0

Las Palmas – Málaga CF 1 – 1

Málaga CF – Zaragoza 0 – 1

Her stoppede turneringen på grund af corona-virussen.

Genoptaget for lukkede døre:

Málaga CF – SD Huesca 1 – 3

Tenerife – Málaga CF 0 – 0

Málaga CG – Extremadura 1 – 1

HerefterHerefter lå Málaga CF efter 35 spillede kampeunder nr. 15 med 40 point.


Målscorere

Sadiku 11

Adrian 7

Antonin 3 (spiller nu for Granada)

Lombãn 3

Cifu 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1

Tete Morente 1


Karantæner

Adrian 2 spilledage

Keidi Bare 1 spilledag

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Munoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Benkhemassa 1 spilledag

Fem på Ugens Hold

Fem Málaga-spillere har formået at komme på Ugens Hold i 2. division i denne sæson.

Målmand Munir, 29 år, fra marokkaner

Strikeren Antonin, 20 år, og spanier – 2 gange (spiller nu for Granada)

Venstre back Juan Carlos, 29 år, spanier.

Midtbaneslideren Keidi Bare, 21 år, albaner.

Angriberen Hicham, 19 år, marokkaner


Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. 

Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.  

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

Kampe på Estadio La Rosaleda i juli (for lukkede døre):

Málaga CF – Albacete, Málaga CF – Sporting Gijon, Málaga CF – Deportivo La Coruna og Málaga CF – Alcorcon.

Tjek www.Málaga-support.dk

Af Morten Møller

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa