Det danske magasin i Spanien

NY START: Málaga CF på økonomisk redningskur 


Han skiller sig ud for sin dedikation, sin kapacitet til at ofre sig og sin gode personlighed.

Beskrivelsen gælder den 39-årige Manolo Gaspar, født i El Palo i Málaga og tidligere divisionsspiller i Málaga CF, Almeria, Cartagena, Levante og Nicosia FC på Cypern. Med sine 1,76 meter lille af statur, men med et evigt bankende hjerte for Málaga Club de Futbol.

Han blev ansat som sportsdirektør i klubben i oktober 2019. Ham vender vil tilbage til.


Chok og redning

Fredag den 17. juli om aftenen reddede storklubben Málaga CF sin eksistens i den næstbedste fodboldrække i Spanien med en 2-0 sejr på et mennesketomt Estadio La Rosaleda i Málaga over Madrid-mandskabet Alcorcon. Det var i den andensidste spillerunde i en dramatisk og bevæget sæson, der ikke kender sin lige i nogen anden klub i den brogede fodboldverden.

Klubejer og præsident sheik Al-Thani og hans sønner i bestyrelsen blev ved en politiransagning i Málaga CF først på året afsløret for bedrageri og af retten udelukket. Forud var gået Al-Thanis fyring af sportsdirektør Caminero, klubbens juridiske rådgiver og økonomi-ansvarlige, advokat Jofre, et nej til La Liga til licens for indkøbte topspillere og trænerfyring af den populære Victor med international erfaring.

Spillerne ramtes med chok af bestyrelse af disse dramaer og fik først nogenlunde ro i sindet, da retten i Málaga indsatte erhvervs-advokat Jose Maria Munoz Jiminez som en særdeles kompetent styrmand af klubben med en vis sportslig kvalitet, men i et økonomisk morads. Han kom til at agere i den dramatiske corona-tid med først fodbold lockdown og så genoptagelse af turneringerne uden adgang for tilskuere – et stor tab ikke mindst for Málaga CF, der i sine fantastiske tilhængerne på lægterne har en af de bedste 12. mænd i spansk fodbold!

Bettingfirmaet William Hill ønsker på ny at sponserer Málaga CF. Sidst var Gaspar aktiv på holdet. Fra dengang ses han her sammen med Apono oh Juanito.

Tab og krav

Jose Maria Munoz Jiminez afsatte straks Al-Thanis højre hånd i klubben, den amerikanske advokat Shaheen,

fyrede senere halvdelen af det administrative personale – staben var i forvejen klart den største i 2. division – gjorde regnskaber gennemskuelige med ros fra La Liga-organisationen, og konstaterede at coronaen ville koste Málaga CF mellem 5-10 euro i tabt fortjeneste på bl.a. tilskuer- og tv-indtægter. Al-Thani-klanens bedrag mod klubben lyder foreløbig på 5.4 mio. euro, men advokat Valverde, der repræsenterer mindre tals-aktionærerne, mener beløbet kan løbe op i 11.7 mio. euro!

”Vi er alle begejstrede for at spille for Málaga CF og vil gerne være med i projekt Tilbagevenden til La Liga”

– Luiz Hernandez, centerforsvarer

Med bund i den nu særdeles anstrengte økonomi i klubben har La Liga efter sine finansiel fair-play principper dikteret Málaga CF et samlet budget for spiller-lønningen i den kommende sæson 2020-21 på knap 5 mio. euro mod det dobbelt i den forgangne. 

Ny kapital kan tilføres, når et aktionærmøde med den nye storaktionær hotelkæden BlueVay holdes efter redaktionens slutning.

Juanpi den klart højest lønnede med 2 mio. euro pt. sæson.

Farvel til fem

Det er her i denne trængte situation sportsdirektør Manolo Gaspar arbejder i døgndrift.

Første manøvre blev at fyre de to afrikanske midtbanespillere Boulahroud, 27 år, fra Rabat i Marokko, og Benkhemassa, 27 år, fra Oran i Algier.

Herefter sagde han farvel til fem spillere med kontraktudløb:

Villanueva, 27 år, forsvarer fra San Cristobal i Venezuela. Landsholdsspiller.

Luiz Munoz, 23 år, stort midtbane-talent fra Málaga.

Sadiku, 30 år, forward fra Elbansan i Albanien. Landsholdsspiller og Málaga CFs topscorer i sidste sæson med 13 fuldtræffere. Ejes af Levante i La Liga. Parterne er blevet enige om at ophører samarbejdet.

Buenacasa, 24 år, fra Zaragoza. Ejes af Mallorca.

Aaron, 31 år, fra Elche. Nu fri på markedet.

Målmand Munir klar til at skifte. Nok til Leganes i Madrid.

Ned i løn eller forsvind

Og så kom dramatiske dage, hvor stamspillere fik besked på, at de skulle gå ned i løn. Ellers blev de fritstillet. En lønnedgang på op til 80-90 %!

Det gjaldt:

Juanpi, landsholdsspiller fra Venezuela. Angriber.

Luis Hernandez, spanier med en fortid i engelske Leicester. Centerforsvarer.

Adrian, spanier, og anfører. Midtbanespiller.

Pachecco, spanier, med en fortid i flere engelske klubber. Midtbanespiller.

Munir, marokkanske landsholdskeeper – den i 2. division, der blev scoret færrest mål mod i den forgange sæson.

Juan Carlos, spanier, wingback.

Diego Gonzalez, spanier, centerforsvarer.

Renato Santos, portugiser, højre wing.

Esteban Rolon, argentiner, midtbanespiller.

Hertil kommer Mula og Rodiquez, som Málaga har haft lejet ud til Fuenlabrada i Madrid.

Flere af de nævnte var Al-Thanis opfindelse.

Anfører Adrian er parat til gagereduktion.

Højest lønnet af disse er Juanpi med en årsløn på 2 mio. euro. Kontrakten skrevet i Málaga CFs La Liga-tid med den tidligere målmand Arnau som sportsdirektør. Han fungerer nu Oviedo.

Adrian har udtrykt villighed til en væsentlig løn-reduktion, og måmand Munir er Leganes fra Madrid, nedrykket La Liga-klub, interesseret i.

Fra den ældste og største supporterklub i Málagas fodbold-historie, Bokeron Front, lyder det til spillerne:

”Hvis I ikke ønsker at tilpasse Jer den nye økonomiske situation er I ikke i Málaga CF for kærlighed til klubben, men for pengenes skyld. Nu er dørene åbne til at forsvinde. I ved, at I ikke har kunnet tjene så meget, som I har gjort i Málaga, der har skaffet flere af Jer millionærstatus”.

Keidi Bare skal sælges – nok til Espanyol

Keidi Bare sælges

Er der så spillere, Málaga CF kan tjene på inden transfervinduet lukker det sidste døgn i september?

Mest oplagt er den albanske midtbanespiller Keidi Bare, 23 år, med landsholdsstatus. Den lille fighter med de mange advarsler, er kraftigt inde i billedet Espanyol i Barcelona. Espanyol er dumpet ned i 2. division og skal forstærkes.

Málaga CF kræver mindst 2 mio. euro for Bare, hvoraf klubben skal erlægge 20 % til Atletico Madrid, hvor han kom fra.

”Vi vil kunne komme til at stille med et enormt konkurrencedygtigt team i sæsonen 2020-21. Også selvom vi skal tilpasse os”

– Sergio Pellicer, chef- træner

I truppen fra sæsonen 2019-20 er de øvrige med kontraktfortsættelse:

Lomban, 33 år, spanier i centerforsvaret.

Cifu, 30 år, højre back.

Morente, 24 år, spanier, angriber.

Hicham, 21 år, angriber, marokkansk U-landsholdsspiller.

Juande, 21 år, spanier i centerforsvaret.

Plus talenter fra akademiet, som fik deres debut i 2019-20: Cristo, Ismael Casas, Ramon, Juande og Julio. Herfra er målmanden Kellyan lejet ud til Ibiza i 3. division. 

Nye spillere, der finder Málaga CF og Málaga by interessant, ankom i løbet af august. Heraf flere spændende forstærkninger.

De omtales andet sted på disse sider.

Noget af en kabale for den ihærdige Gaspar at få til at gå op. Et rykstød for ham er, at en tidligere hovedsponsor vil vende tilbage. Det drejer sig om bettingfirmaet William Hill, som Al-Thani droppede, da han overtog klubben.

Da spillede Gaspar i øvrigt på holdet!


Cecchini – hovedsagelig bænkevarmer i Spanien, Mexico, USA og Argentina.

200.000 euro i minuttet!

Et af de voldsomste eksempler på total pengefrås i Málaga CF i sheik Al-Thanis ti-årige ejerskab er indkøbet af den nu 24-årige argentiner Emanuel Cecchini. Han var Al-Thanis opfindelse og underskrev med den daværende sportsdirektør Arnau. Kontrakten den 27. juli 2017 lød på 4.6 mio. euro for fem år.

Han opnåede i to kampe for Málaga blot 24 minutters spilletid, så han har kostet klubben 200.000 euro i minuttet.

Cecchini blev handlet med den argentinske klub Banfield og Málaga CF sendte hurtigt hans udueligheder videre til lejemål i Club Leon i Mexico, Banfield, Seattle Sounders FC i USA og nu Union de Santa Fe i Argentina.

Her er det blevet til henholdsvis 1, 13, 4 og 3 kampe.

Et ungt muligt talent, der er gået helt galt i byen.


Bomber rejsende i fodbold

Mens sportsdirektør Manolo Gaspar erfarede om spillernes chok ved udsigten til stor nedgang i deres lønninger ankom en interessant og særdeles international forward til underskrift af en kontrakt på en sæson, den 32-årige portugiser Orlando Sa. En bomber af en angriber med fine scoringstal i flere af de 11 klubber, han har tørnet ud for i forskellige europæiske klubber.

Hans liv er rejsende i fodbold med dette farverige cv:

2007 – 2009: Braga, Portugal – 11 kampe 2 mål.

2007 – 2008: Maria Fonte, Portugal (leje) – 26 kampe 6 mål

2009 – 2001: FC Porto, Portugal – 2 kampe 0 mål

2010 – 2011: Nacional, Portugal – 16 kampe 3 mål

2011 – 2012: Fulham, England – 7 kampe 1 mål.

2012 – 2014: AEL Limassol, Cypern – 39 kampe 18 mål

2014 – 2015: Legia Warsawa, Polen – 33 lampe 14 mål

2016: Maccabi Tel Aviv, Israel – 50 kampe 26 mål

2016 – 2018: Standard Liege, Belgien – 50 kampe 26 mål

2018: Henan Jianye, Kina – 5 kampe 1 mål

2018 – 2020: Standard Liege, Belgien – 18 kampe 1 mål

Sæsonen 2019 – 2020 var Orlando hårdt ramt af en achillesene-skade.

Han er født den 26. maj 1988 i den portugisiske by Barcelos.


Orlando er med sin højde på 1.88 meter og vægt på 80 kilo en råstærk forward. 

FLERE PÅ VEJ:

Raul Baena, 31 år, født i Torrox, på fri transfer fra græske Atromitos med tidligere klubber som Espanyol, Rayo Vallecano, Granada og Melbourne Victory i Australien. 6 U-landskampe for Spanien.

Caye Quintana, 26 år, født i Isla Cristina, Huelva, ejes af Cadiz og i sidste sæson lejet ud til Fuenlabrada i 2. division. Forward.

Jack Harper, 24 år, skotte født i Fuengirola, ejes af Getafe og i sidste sæson udlånt til Alcorcon i 2. division – uden succes. Opnåede 26 kampe og 4 scoringer for Málaga CF i sæsonen 2018 – 2019. Forward. 9 U-landskampe for Skotland.

Dani Barrio, 33 år, født i Gijon, på fri transfer fra Numancia. Målmand.  Fylder godt med en højde på 1,90 meter.

Alberto Escassi, 31 år, født i Málaga, på fri transfer fra Numancia. Her opnåede han siden 2016 121 kampe med 10 scoringer. Midtbanespiller.

Christian Rodriguez, 24 år, født i Jerez de la Frontera, på fri transfer fra Extremadura, hvor han blot opnåede en halv snes kampe i sidste sæson. Midtbanespiller.

Såvel Numancia som Extremadura er rykket ud af 2. division.


På ny kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga uden tilskuere. Her gøres banen klar.

Turneringstart midt september for lukkede døre

2. division med Málaga CF fløjtes i gang i weekenden den 12./13. september.

Corona-tilstanden i Spanien skønnes fortsat at være således, at starten og flere spillerunder herefter bliver for lukkede døre – altså uden tilskuere på tribunerne.

Med 22 hold bliver der tale om 42 spillerunder med den sidste i slutningen af maj.

4 hold rykker ud og tre op i La Liga. Oprykning direkte for de to bedstplacerede klubber. Nr. 3,4,5 og 6 spiller play off-kampe om den sidste plads til det forjættede land, La Liga.


Ud i Europa: Slutstillingen i spansk fodbold sæsonen 2019-20

Mester: Real Madrid.

Nummer 2, 3 og 4: FC Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla

Disse fire klubber kvalificeret til Champions League.

Nr. 5, 6 og 7: Villarreal, Real Sociedad, Granada

Disse tre klubber kvalificeret til Europa League

Nedrykkere fra La Liga til 2. division: Leganés, Mallorca, Espanyol

Oprykkere fra 2. division til La Liga: Huesca, Cadiz, Girona eller Elche

Denne Play off-finale spillet efter redaktionens deadline.

Nedrykkere til 3. division: Numancia, Deportivo La Coruña, Extremadura, Racing Santander

Op fra 3. divisioner til 2. division: Logrones (efter 11 sæsoner i 3.), Cartagena (efter 8 sæsoner i 3.), Sabadell (efter 4 sæsoner i 3.), Castellon (efter 10. sæsoner i 3.)


540.000 euro for 15. pladsen – otte point fra oprykningsspil og tre fra nedrykning

I en hektisk, spændende og nervepirrende sæson 2019 – 20, hvor af de 11 sidste kampe blev spillet for lukkede tribunerne på grund af coronaen, sluttede Málaga CF som nr. 15 i 2. division med 53 point for 42 kampe. Otte point fra play off oprykningsspil til La Liga og blot tre fra en nedrykningsplads.

Divisionen udviklede sig meget tæt.

15. pladsen indbragte en placeringsgevinst fra La Liga på 540.000 euro.


Målscorere

Sadiku 13

Adrian 7

Antonin 3 (spiller nu for Granada)

Lombãn 3

Tete Morente 3

Juanpi 2

Hicham 2

Juan Carlos 1

Cifu 1

Mikel Villanueva 1

Pacheco 1

Juanpi 1


Karantæner

Adrian 2 spilledage

Keidi Bare 2 spilledage

Luis Hernandez 1 spilledag

Luis Munoz 1 spilledag

Juan Carlos 1 spilledag

Diego Gonzalez 1 spilledag

Benkhemassa 1 spilledag


Fem på Ugens Hold

Fem Málaga-spillere har formået at komme på Ugens Hold i 2. division i denne sæson.

Målmand Munir, 29 år, fra marokkaner

Strikeren Antonin, 20 år, og spanier – 2 gange (spiller nu for Granada)

Venstre back Juan Carlos, 29 år, spanier.

Midtbaneslideren Keidi Bare, 21 år, albaner.

Angriberen Hicham, 19 år, marokkaner


Et helt hold til salg – også Daniel Wass

Coronakrisen har ramt fodbolden hårdt – også La Liga og 2. division i Spanien.

I La Liga-klubben Valencia CF så voldsomt, at præsident Aril Murthy har sat alle spillerne til salg. Således også den 31-årige danske landsholdsspiller Daniel Wass, der har spillet i klubben siden 2018, hvor han ankom fra Celta Vigo.

Murthy har bl.a. sat salgsarbejde i gang i England.

Valencia, der ofte optræder i europæiske turneringer, måtte nøjes med en 9. plads i La Liga i sidste sæson og må således se bort fra indtægter i Champions League eller Europa League.

Klubben er nu i færd med at sikre sig billigere og knap så løntunge spillere.

Den ansatte i øvrigt den 27. juli den tidligere Málaga-træner Javi Gracia, 50 år, og endvidere tidligere træner i Almeria, Osasuna, Rubin Kazan i Rusland og Watford i England. I Málaga førte han Málaga CF til en 8. plads i La Liga.


Til fordel for hårdt ramte COVID-19-familier i Málaga sælger La Peña de Dinamarca elegante t-shirts i Málaga CFs farver. Her viser medlem Preben Nielsen fra Holbæk frem. Han tripper for at komme på lægterne igen.

Tribunepladser får hos La Peña de Dinamarca

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser midtfor på den ene langside – beskyttet for eventuel regn.

Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion. 

Medlemsrabatter til alle kampe.

Kontaktpersoner:

Formand Morten Møller

 +34 617 700 424

info@Málaga-support.dk

Sekretær Ole Hansen

+34 621 214 983

kontakt@Málaga-support.dk

La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena.  

Klubben optager fortsat nye medlemmer.

La Liga-organisationen og de spanske sundhedsmyndigheder har endnu ikke afgjort, hvornår tilskuere på ny må kukkes ind.

Tjek www.Málaga-support.dk

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.