Det danske magasin i Spanien
Kære læser (September 2020)

Del

Vi har lært meget i den periode, hvor vi på grund af lockdown, ikke kunne distribuere magasinerne. Ikke færre end 30.000 læsere lagde vejen forbi magasinernes digitale udgaver hver måned. Flot synes vi, og det bekræfter os i, at det vi laver har stor betydning for mange Spainiendanskere og andre med interesse for kysten.

Coronatruslen og de mange begrænsninger det giver i hverdagen er desværre langt fra forbi. Men, livet skal leves og vi skal alle videre. De næste måneder vil give os et fingerpraj om, hvordan det ”nye normale” kommer til at se ud, og hvilke vilkår vi skal lære at leve under i fremtiden.

Som vi har gjort det i de seneste udgaver af La Danesa, har vi spurgt en række af kystens danske erhvervsdrivende om deres syn på fremtiden og deres mening om de tiltag de spanske myndigheder tager i forsøg på at begrænse smitten. Ikke alle deler samme mening – læs mere på side 22.

Her lidt om hvad vi ellers har valgt at fornøje dig med i denne måned:

Han blev hurtigt kendt som Madras Martin, da han for et par år siden pludselig dukkede op i Linse Keslers tv-serie ”Familien fra Bryggen”. Martin var den energiske møbelsælger der skulle levere møbler til Linses nye Bed & Breakfast på Costa del Sol, og hurtigt fik gjort et godt indtryk på den nye hotelejers veninde, Didde. Men det var alt sammen kun gas. 

Mød Martin Rance i månedens ”Skæve Vinkel”.

Vinen hedder Cantaburros. Pigen bag hedder Tina Thomsen.

I det velkendte vindistrikt Ribera del Duero har hun med sin spanske mand succes med økologisk vinproduktion. Tina Thomsen er historien om en rejselysten pige fra Randers, der ikke har været bange for at gå nye veje for at få udlevet sit spanske vineventyr.  

Månedens udflugt tager os med på en tur til Extremadura for at besøge det berømte kloster Tentudía, hvis oprindelse har en pudsig historie, der involverer en del riddere og en guddommelig indblanding fra jomfru Maria. Derefter går turen videre til byen Jerez de los Caballeros, en spændende by, hvis historie er tæt knyttet sammen med tempelridderne fra den tidlige middelalder. Det er byen med de mange smukke tårne samt en intakt bymur, så her er vi ude på nye eventyr.

Moderne, klassisk, flad, plateau, kile, slingback, ballerina, smukke, almindelige, billige, dyre, ensfarvede, mønstrede sko – til hverdag og fest. Vi tænker selvfølgelig på de urspanske espadrillos, der er blevet produceret i Spanien i hundredvis af år. De ældste og mest primitive blev lavet for næsten 4.000 år siden. Læs historien i magasinet.

Da man i 1957 startede fabrikationen af Seat 600 i Barcelona, fik det halve Spanien hjul at køre på – og det med en motor med 21,5 hestekræfter bagi og døre som åbnedes bagvendt. Lykken var gjort, man kunne pludselig selv køre, og dermed trillede man fra Madrid, Córdoba og andre indenlands storbyer ud mod kysterne med børn og bedstemødre, og parasoller og badebolde på taget. Turismen på Costa del Sol var født.

Læs historien om hele Spaniens Seat 600 som var katalysator for turismen på Costa del Sol.

Dette og meget mere kan du læse om i månedens La Danesa som vi håber du igen vil nyde at have i hånden.

MN

Af Martin Norrbom

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.