Det danske magasin i Spanien
Kære læser (Juli/August 2020)

Kære læser (Juli/August 2020)

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Den danske regering havde i første omgang frarådet rejser til Spanien, men kort før deadline på magasinet, besluttede man i en kovending, at ferielystne danskere skulle have muligheden for at rejse til og fra de fleste EU-lande alligevel.

Om det er presset fra erhvervslivet eller EU-kommissionen, der har fået de danske myndigheder til at ændre standpunkt vides ikke. Men faktum er, at alle nu kan rejse frit mellem Danmark og Spanien. Genåbningen af grænserne, kombineret med danskernes rejselyst, kunne hurtigt mærkes på google, hvor rejserelaterede søgninger på under 24 timer var firedoblet.

Danskerne higer tilsyneladende efter at komme ud at rejse omend store dele af den danske rejsebranche beklager sig over, at regeringens udmelding om genåbning af grænserne kommer for sent til at kunne redde sæsonen. Alligevel håber vi at se solhungrende danske turister på Costa del Sol i sommer, også selvom man er underlagt restriktioner og forholdsregler. Spanien har brug for turisterne for at få rettet op på økonomien og vi krydser fingrene for, at sommeren trods alt bringer noget godt med sig for de mange, som er afhængige af turismen.

Selvom sommerferien måske ikke bliver helt, som mange havde håbet på, ser mange alligevel muligheden for at tage på ferie. Uanset om sommerferien byder på storbyferie i Berlin, sommerhustur på den jyske vestkyst eller en forlænget weekend til Granada eller andre attraktive steder her på Costa del Sol, er det de færreste der glemmer at tage det digitale udstyr med på turen. Der kan dog være faldgruber, når man medbringer sin smartphone, tablet eller laptop på ferien. Så inden du logger på det første trådløse netværk du finder, så læs med i artiklen, hvor IT-sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra IT-firmaet AnyTech365 giver dig 10 råd til, hvordan du bedst muligt kommer gennem sommerferien med dit digitale udstyr.

En krise, et lille mirakel, et åbent sind og et ukueligt gå-på-mod har givet hende en spændende og anderledes livshistorie. På Costa del Sol begyndte hun helt fra bunden med en enkelt computer og et lån på 5.000 euro. ”Det var helt tosset, men det føltes rigtigt.” Ordene kommer fra Line Lyster – den danske ildsjæl bag det succesfulde reklamebureau Redline Company i Marbella. Mød hende i denne måneds “skæve vinkel”.

Når solen bager allermest, og luften står nærmest håndgribeligt stille, lukker de fleste spaniere de udvendige skodder eller de indvendige persienner for at forhindre det stærke lys og den ekstreme varme i at trænge ind i boligen. Det sker dog ikke kun på de varme sommerdage, men året rundt. Spaniere elsker skodder, persienner, jalousier og rullegardiner lige så meget, som de holder af gitre for vinduerne. Det har vi set nærmere på i artikelserien “Spaniens skæve side”.

Coronakrisen begrænsede vores mobilitet, men nu er det igen muligt frit at færdes mellem de spanske regioner. Benyt dig af muligheden for at tage på opdagelse i sommerferien. Vi giver dig i denne udgave af La Danesa vores anbefalinger, uden at inkludere den region de fleste af vores læsere bor i eller rejser til. Spanien er trods alt meget mere end Andalusien og de mange regioner og områder i dette enorme land, afspejler dets smukke og diverse kultur og natur. Tag med på opdagelse i fantastiske Spanien.

Disse og mange andre spændende artikler har vi valgt at fornøje vore trofaste læsere med denne måned. Her fra redaktionen vil vi benytte lejligheden til at ønske jer allesammen en fantastisk sommer. På snarlig gensyn i septemberudgaven af La Danesa, hvor vi igen er at finde på tryk.

Af Martin Norrbom

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa