Det danske magasin i Spanien
Gårdbesøg i sansernes paradis – La Dehesa Biodinámica

Gårdbesøg i sansernes paradis - La Dehesa Biodinámica

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Hvis du tror, ​​at biodynamisk landbrug og kvægbrug kun interesserer ”alternativfolket”, så tænk om igen. La Dehesa Biodinámica, La Donairas 700 hektar store økologiske gård mellem bjerglandsbyerne Montecorto i Málaga-provinsen og El Gastor i Cádiz-provinsen, tilbyder gårdture, hvor besøgende lærer om biodynamisk landbrug, permakultur, jordkonservering og truede kvægarter.

Man kan tro, at dette kun tiltrækker mennesker med dreadlocks og flagrende batikskørter, men tværtimod. På de sidste gårdsture deltog passagerer fra verdens eneste krydstogtskib med privatejede luksuslejligheder, et dusin medlemmer af en Ferrari-klub og en international gruppe, der foretog turen til fods.

Siden slutningen af ​​forrige århundrede er en bæredygtig livsstil i stigende grad blevet accepteret og godkendt selv i de mest konservative kredse. De fleste mennesker ønsker at leve sundere for at undgå at skade sig selv og miljøet, og pandemien har kun forstærket denne tendens.

”Alle ved, hvordan vi virkelig skal leve og nære os selv, men i hverdagens travlhed glemmer vi det ofte og bruger i stedet skadelige produkter med kemikalier og konserveringsmidler. Derfor giver vi vores besøgende en mulighed for at genforenes med naturen og slappe af og genoprette forbindelse til sig selv ”, siger Gloria Martín, ansvarlig for det biodynamiske projekt.

La Dehesa Biodinámica ligger mellem 650 og 1050 meter over havets overflade. ”Dette er et miljø, hvor mennesker og dyr mødes, men det er ingen zoologisk have. Vores dyr lever i frihed året rundt og er derfor ikke så tamme som husdyr, der er i bås, men de er meget ædle ”, siger Gloria. Hun henviser blandt andet til 90 Lusitano-fuldblodsheste, 50 sjældne pajuna -køer, hvoraf der kun er omkring 500 tilbage i Andalusien, omkring 200 segureña-får samt geder, kyllinger, gæs og et dusin udryddelsestruede andalusiske æsler.

Økologisk landbrug her startede med etableringen af ​​La Donaira i 2005, og kursusaktiviteter og gårdbesøg begyndte i 2019. Gården har modtaget sit biodynamiske certifikat, så deres vin, olie, dyrefoder og måltider alle betragtes som biodynamiske. Stedet tilbyder forskellige ture, fra en 1,5 timers guidet gårdstur til et 4 timers besøg med frokost sammensat af La Donaira’s svenske mesterkok, Fredrik Andersson. “Alt, hvad vi tilbyder af mad og drikke, kommer direkte fra eller i nærheden af ​​gården, så man kan sige, at vi tilbyder en 0 km gastronomi.”

Du ved, hvor turen starter og slutter, men den 8 km lange færd er ellers et hidtil uset eventyr, afhængigt af tidspunktet på dagen og hvor dyrene er. Terrænet er stejlt og stenet, så gæsterne transporteres i en SUV eller i en traktor med en trailer. Det er også muligt at tage ruten til fods.

“Vores fokus er at tilbyde en oplevelse, der bidrager til forståelsen af, at der er en anden måde at leve på.”

Gloria Martín, projektleder for La Dehesa Biodinámica

La Dehesa Biodinámica handler om at berige sanserne og er virkelig et besøg for alle fem sanser. Hver sæson bringer sine egne særlige indtryk, som man kan se, høre, lugte, røre og, hvis man ønsker det, smage.

Målet er, at besøgende skal tage sanseoplevelser, værdierne af respekt og de biodynamiske traditioner med tilbage i deres daglige liv. “Det er mig en fornøjelse at vise folk rundt på gården, for sådan skal vi virkelig leve – med respekt for dyr, for jorden, for de planter, der vokser i den, og for os selv,” siger Gloria. ”Både unge og gamle forlader vores’ paradis ’med et bredt smil. Mange besøgende kommenterer, at de husker smagen fra de var yngre. Mad smager ikke længere som det plejer, så det er noget særligt at kunne besøge en traditionel køkkenhave og vide, at den tomat jeg spiser lige nu, som virkelig smager som tomater skal smage, og som de plejede at smage, kommer fra området lige derovre. Lige fra planten til tallerkenen. ”

Guidede ture:
1,5 timers guidet gårdtur: 30 € pr. person
Inklusiv aperitiffer og drikkevarer: 75 € pr. person
Inklusiv økologisk frokost ”designet” af La Donaira’s mesterkok: 110 € pr. Person
For mere information: www.ladehesabiodinamica.com

Billeder © La Dehesa Biodinámica

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa