Charme og sjæl og charme i Málaga – Los Baños del Carmen – en maritim oase i Málaga

Charme og sjæl og charme i Málaga - Los Baños del Carmen – en maritim oase i Málaga

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
IMG 4210

Øst for Málagas bymidte finder man ved stranden en lille kulturel perle, der bestemt er et besøg værd en lun sommeraften. Det er byens tidligere badeanstalt, der i dag fungerer som bar og loungeområde, hvor du kan nyde kølige drinks, duften af hav og stemningsfyldt musik.
 

Året er 1918. Det er den 16. juni, og den tryggende varme ligger allerede som et tæppe over Málaga. Meget passende er det også dagen, hvor byens første offentlige badeanstalt, los Baños del Carmen, indvies. Stedet ligger i området nær Pedregalejo i en lille bugt, der i slutningen af 1800-tallet udgjorde en bådehavn til skibshandel. Da den ikke længere var nødvendig, blev området ombygget til en badeanstalt i romantisk stil efter ønske fra borgerskabet. En befolkningsgruppe, der i 1900-tallet havde stor indflydelse på arkitekturen i Málaga. Det kan blandt andet ses på Alameda Principal og byens forskellige haver og parker, som er smukt udsmykket med træer, blomster og statuer.

 
IMG 4288
 
På daværende tidspunkt var det blevet populært at dyrke kulturlivet og gå ud sammen med familie og venner. Og los Baños del Carmen blev derfor opført som et afslapningssted for overklassen, der således kunne nyde det kølige hav og de smukke omgivelser. Det var den første badeanstalt, der brød med traditionen om at adskille badende mænd og kvinder. Og i 1920 fik stedet desuden et filmlærred og en kaj, hvor større skibe kunne afsætte passagerer.
 
Udvidelsen fortsatte, og snart blev en restaurant og en tennisbane tilføjet. Her blev Málagas første tennisturnering afholdt, og sport blev senere en stor del af stedets ånd. Málagas første fodboldstadion lå nemlig også her, og i 1922 blev de første kampe spillet. Faktisk helt frem til 1941, hvor La Rosalda blev åbnet. Også en stor dansescene dannede ramme om både koncerter og balletshows, og der blev arrangeret store fester, som gjorde nætterne på Los Baños berømte.
 
IMG 4304
 
Fest er stadig en stor sel af Los Baños del Carmens ånd. Men hvor det tidligere kun var det finere borgerskab, som benyttede sig af faciliteterne, er det i dag et sted, hvor der er plads til både badegæster og feststemte malagueños. På første etage findes et loungeområde, hvor udsigten til Málagas bjerge skaber den perfekte atmosfære. Og los Baños del Carmen er stadig et yndet sted for kulturelle aktiviteter. Der holdes eksempelvis ofte modeshows, ‘second hand’-markeder og bryllupper, hvor de gamle ruiner kombineret med den moderne stil skaber unikke rammer.
Den store udendørs grill fylder luften med en skøn duft af sommer og sol, og det er oplagt at afslutte en aften i Málaga med en gåtur langs paseo’en, der ender ved den gamle badeanstalt.
Af Christine Petersen

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa