Det danske magasin i Spanien
Den spanske kunstner José María Córdoba præsenterer sit nye kunstprojekt Odiseo på Fuengirolas museum

Den spanske kunstner José María Córdoba præsenterer sit nye kunstprojekt Odiseo på Fuengirolas museum

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Odiseo er det nye projekt, som den spanske kunstner, José María Córdoba præsenterer fra den 20. marts på Fuengirolas museum, der ligger ved siden af rådhuset. Her udstiller José María Córdoba 40 værker – 20 oliemalerier og 20 værker på papir med blandede medier.

José María Córdoba udtrykker sig ikke kun igennem sine malerier og grafik, han udfører også bronzeskulpturer og byprojekter, som monumentet af Hans Christian Andersen i Málaga og landskabsskulpturen Rainbow Forest i Parken Parque del Sol i Fuengirola.

Efter at have læst Odysséen af Homer og Ulysses af James Joyce og flere rejser til Dublin udfører han værkerne, der udstilles i Fuengirola, ikke som en illustration af teksterne men som et parallelt værk.

Med al tydelighed er José María Córdobas malerier et repertoire af forskellige registre, som om det var en collage af teknikker, temaer og stilarter: kubisme, pop, surrealisme, uformel og geometrisk abstraktion, naturalisme og realisme, maleri af historien, dekonstruktion, tegneserier og reklame etc. Alt sammen på grund nuancernes rigdomme og heterogenitet, kombineret med den komplekse mangfoldighed, som nævnes i Joyces tekster. 

En tekst, der er symptomatisk for den overtrædende og moderne ånd i de første årtier i det forrige århundrede. Ulysses, en mester inden for moderniteten, var en personlighed, der allerede da opførte sig mere som en antihelt end en helt.

Praktiske oplysninger

Fernisering finder sted den 20. marts kl. 20.00

Calle María Josefa Larrucea, 3, 29640 Fuengirola, Málaga

Udstillingen finder sted fra den 20. marts – 7. maj 2020

Åbningstider:

Tirsdag – fredag: 17.00 – 21.00

Lørdag, søndag og helligdage: 10.00 – 14.00 / 17.00 – 21.00

For mere information se www.jmcordoba.com


José María Córdoba er uddannet billedkunstner fra kunstakademiet i Sevilla, hvor han fik de højeste karakterer af alle eleverne. Senere modtog han en national pris for sine studier, blandt sine priser er også førstepladsen for tegning fra kunstakademiet og førstepræmier for gravering, som han vandt ved den andalusiske kunstkonkurrence, El Atheneo og universitetet i Málaga. Gravering er en af hans andre egenskaber som kunstner og lærer på Casa de la Cultura de Fuengirola, hvor han har undervist i mere end tredive år og hvor mange nye elever er blevet uddannet til gravører.

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa