Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Martin Rance

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Han har altid haft masser af bolde i luften – og elsket det. Men nu har han grebet to af de mange bolde, og gør alt for at holde fast på dem. På boldene står der Laura og Your Home Styling. Førstnævnte er hans forholdsvis nye, nu gravide, kæreste. Sidstnævnte er hans nye møbel- og boligkoncept. ”Jeg har prøvet en masse og ville ikke være foruden. Men nu er det all in i livets to vigtigste aspekter. Det er slut med at leve som en bachelor,” bebuder den 40-årige Martin Rance. 


Masser af salg og marketing

Det er ikke til at tro, men Martin er opvokset på Sydsjælland på et autentisk landsted med høloft og masser af heste, høns, katte og hund. Det har givet masser af gode barndomsminder, men som teenage-årene skred frem, trak bylivet mere og mere. ”Jeg har altid været fascineret af det pulserende byliv. Det samme gælder de to begreber, salg og marketing, fortæller Martin Rance, inden han tager hul på sin livshistorie. Første milepæl var elevpladsen i SAS med speciale i rejseliv. Herefter fortsatte rejsen til hotelkæden Best Western, Europcar, DGI-byens hotel- og konferencecenter, EF sprogrejser og Hotel Marienlyst. ”Det har alt sammen været spændende jobs og gode arbejdspladser, men jeg har holdt mig til to-års-reglen, for jeg har altid gerne villet lære og se noget nyt,” forklarer Martin og fortsætter: ”Det er også derfor, jeg altid har haft ”noget ekstra” ved siden af mine jobs. Jeg har ikke kunnet lade være,” smiler Martin Rance, mens tankerne glider hen på det utal af jobs han har haft som bartender, barchef, eventmager og forpagter af flere barer på Langelandsfestivalen og Ringstedfestivalen. Det mest underholdende af alle Martins ”ved siden af – jobs” var dog tiden på Hotel Phoenix i København.   

Fik Britney Spears ud af dynerne

I modsætning Martins daglige jobs kom hans forhold til Arp-Hansen hotellerne til at løbe over et helt årti. ”Vi kunne regne med hinanden. De ringede til mig, når de havde brug for hjælp og omvendt, når jeg havde god tid i kalenderen. Det var helt perfekt, og jeg elskede at komme på Hotel Phoenix.” Det gjorde stjernerne også, bl.a. David Bowie, som Martin fik æren at bære bagage for. I stedet for drikkepenge fik den kække unge mand et interview med den verdenskendte sanger til sin fristil i skolen. ”Jeg husker ikke, hvad jeg fik i karakter for min opgave, men jeg fik en lang snak med ham, og det var helt uforglemmeligt,” husker Martin. Uforglemmeligt var det også, da han måtte op på værelse 2212, som er en suite, for at vække en gæst, som ikke reagerede på receptionens wake-up-call. Det er sket før, men det er sjældent, at piccoloen må helt ind på hotelværelset og puffe til gæsten for at få liv i ham – eller hende. Det var nemlig selveste Britney Spears, Martin skulle have ud af fjerene. ”Det var en fantastisk tid. Jeg kom hele vejen rundt i hotelbranchen, fik mødt en masse mennesker og havde det sjovt,” fortæller den livsglade dansker. Det var en sjov, men også meget omskiftelig tid. Nu gælder det om at finde ro og skabe et hjem. Det sidste kunne sågar skrives i flertal. 

Vil gøre en bolig til dit hjem

Martin Rance har taget hul på sit nyeste og mest ambitiøse erhvervsprojekt. Med YourHomeStyling.com vil han sælge møbler og indrette boliger til udlændinge på Costa del Sol. ”Jeg vil gøre din bolig til dit hjem. Det er dét, det hele drejer sig om,” fortæller en spændt iværksætter, som for første gang står helt på egne ben. Omvendt er det det, han altid har drømt om. ”De sidste par år var jeg ellers glad for at være i et andet møbelhus, men alle kunne se, hvilken vej det ville gå. Tiden gav mig et godt indblik og en række gode kontakter og leverandører som bl.a. møbelproducenten Actona Company,” fortæller Martin Rance, som præcist ved, hvad han vil med sit nye koncept. ”Vi hjælper med indretningen, og dernæst leverer vi en komplet løsning til dit nye hjem. Det sker med kvalitetsmøbler, bedste service og rigtig gode priser, da jeg hverken har showroom, lager og en masse personale. Alt leveres og monteres på tre uger.” 

Det er klare ord fra en stor dreng, der er blevet voksen. Martin Rance ved nu, hvor han står, og hvor han vil hen. 

You Home Styling

Ti skæve til Martin

1. Har du et hemmeligt talent?

Jeg blev nummer 2 til DM i ridning på islandske heste. Som 4-årig fik jeg min første hest – og er aldrig faldet af. Det sker kun, hvis man har talent for at ride.

2. Hvad er din dårligste vane?

Jeg ”Snoozer” konstant min alarm på telefonen. Jeg har svært ved at komme op og kan godt li’ et par ekstra minutter i sengen. Dernæst har jeg en dårlig vane med at afbryde andre, når de taler. Det er naturligvis uforskammet, men det skyldes udelukkende min iver og entusiasme.

3. Er det noget, du ville gøre om i dit liv?

I 2004 kom jeg og min daværende kæreste for sent ud ad døren under en rejse i Thailand. Det er lige netop dette, jeg gerne ville gøre om; altså komme op til tiden og noget hurtigere ud af døren. Vores sløsen betød, at vi missede toget og måtte tage bussen i stedet. Bussen kørte senere galt og halvdelen af passagererne mistede livet. Det var en meget traumatisk oplevelse, som jeg gerne ville have været foruden. 

4. Har du et godt ritual?

Jeg synger altid til høj musik i badet og i bilen. På vej til dette interview hørte jeg Dodos & The Dodos ”Vågner i natten”.

5. Hvad er det dummeste, du nogensinde har gjort?

Jeg tror kun, jeg har gjort små dumme ting – til gengæld er der masser af dem. Den første skete, da jeg som 16-årig brugte alle mine sparepenge (6.000 kroner) på en brugt Yamaha 4 gears. Den kom til at koste mig mere i reparationer. Den dag i dag har jeg min mors ”pas nu på, Martin” i hovedet, når jeg køber større ting. Knallerten var mit første fejlkøb – desværre ikke mit sidste. 

6. Hvilket er det største dilemma, du nogensinde har stået i?

Min far fik konstateret cancer, lige som jeg slog mig ned her i 2017. Da vidste jeg ikke, om jeg skulle blive eller tage retur. Jeg blev, fordi begge mine forældre opfordrede mig til det.

7. Har du nogensinde røget en fed?

Ja, på Roskilde Festivalen i 1998. Jeg har ikke rørt det siden. 

Jeg og min veninde anede intet om hash og røg det rent. Det gjorde mig så dårlig, at jeg ikke fik set en eneste koncert den dag.

8. Hvad ville du gøre, hvis du vandt én million euro?

Jeg går meget med livrem og seler, og ville nok blot sikre en god børneopsparing til min kommende søn.

9. Hvornår vidste du, hvad du ville bruge dit liv på?

Da jeg var omkring 28-29 år, blev det helt klart for mig, at jeg ville være selvstændig. Fra omkring samme alder blev det mit største ønske at blive far. 

10. Hvad er det bedste og værste ved at bo på Costa del Sol?

Jeg elsker det internationale miljø og nyder, at jeg netop nu får udlevet min drøm med egen forretning, dejlig kæreste og barn i vente. Det værste er, at jeg er langt hjemmefra. Faktisk ringer jeg til mine forældre hver dag. 

Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa