Det danske magasin i Spanien
Den skæve vinkel: Anna Allesø Weidemann

Den skæve vinkel: Anna Allesø Weidemann

Måske har du mødt hende hos Flexnet i Centro Idea. Klar i tonen, og altid klar med et godt tilbud, får hun skandinaverne på nettet. Flexnet og Anna Weidemann er i dag to sider af samme sag, men det vender vi tilbage til. 

Det hele begyndte nemlig hos naboen, et IT-firma, som i 2013 søgte en deltidsmedarbejder til kundesupport. ”Jeg stod med studenterhuen på, og der skulle bare ske noget. Og det måtte gerne være noget anderledes,” husker den eventyrlystne pige, som hurtigt faldt til – både på jobbet og privat. ”Alt var lidt impulsivt. Det første år boede jeg i tre forskellige delelejligheder og midlertidigt i kælderen hos en ven. Jeg ville nødigt tage den tur igen i dag, men da det stod på, syntes jeg kun det var festligt,” fortæller Anna Weidemann. Arbejdsmæssigt tog tingene til gengæld hurtigt form. IT-firmaet delte nemlig kontor med den nystartede virksomhed Flexnet, som hurtigt manglede assistance til deres kundeservice. Den vej rundt blev Anna fuldt beskæftiget – og lidt til. 

Forkæl dig selv

Hendes mor sagde stop – hendes far sagde hold da op, da Anna Weidemann et par år efter sin afrejse spurgte om et lån. Hun havde nemlig fået mulighed for at blive partner i Flexnet. ”De troede, jeg bare nød livet her og gik i byen dag og nat. Men sådan var det ikke – ikke længere i alt fald,” griner Anna, der er lige så arbejdsom, som hun er festlig. Med mod og hårdt arbejde fik hun succes. Og nu er hun også partner i et helt nyt projekt.

”Tibi er en ny concierge-platform, der er skabt til feriegæsten, som ønsker lidt ekstra på sin ferie. Det kan være en chauffør, en kok i huset, skønhedsbehandlinger hjemme eller hjælp til at finde den rette restaurant eller udflugt,” forklarer den danske iværksætter, som lancerer sit nye koncept til januar. ”Vi er ikke de eneste på markedet, men de øvrige concierge koncepter er high-end og smaskdyre. Der er her vi skiller os ud, og her vi kan få succes. Det skal nok lykkes,” kommer det så ordfast fra Anna, at man ikke tvivler på, der nok skal blive en god plads til Tibi på markedet.       

Stærk pige – stort hjerte

Sin plads har hun også fundet privat. Hun bor med kæresten, Nicolaj, i udkanten af Fuengirola. Der er ingen børn – endnu. Derimod har Anna en speciel tilknytning til en 12-årig spansk pige, som hun ser et par gange om ugen. Tilknytningen går på integration. ”Jeg synes, det er skidt ikke at være integreret. Det nytter ikke bare at flyde ovenpå. Dertil vil jeg gerne lære og lære fra mig. Så både når det kommer til sprog, integration og omsorg, er det her alletiders tiltag,” fortæller Anna Weidemann, som ikke er bange for at åbne sig. ”Det er faktisk rigtigt hyggeligt. Vi går ture, i biografen og på café. Jeg har det super godt med hendes forældre, og hun er blevet en del af min lille familie her. Det giver en dejlig ro.”  

Ro på aktive Anna

Ro er der også på Anna – men først sidst på dagen. Der skal en aktiv arbejdsdag og en god portion sport til at brænde hendes energi af. ”Jeg har altid dyrket meget sport og altid været et konkurrencemenneske. Det skinner nok igennem alt, hvad jeg foretager mig,” tilstår den aktive pige, som dagligt trækker i træningstøjet for enten at gå i træningscentret, spille tennis eller fodbold. Specielt det sidste trækker meget i hende. ”Vi har samlet et stærkt pigehold på tværs af alder og nationaliteter. Vi spiller et par gange om ugen på Finca Naudrup og hygger os fortræffeligt efter kamp. Det er alletiders,” slutter Anna Weidemann.

Hun kom på må og få – men har i dag det meste. Og der er meget mere i vente. 


Ti skæve til Anna

1. Har du et hemmeligt talent?

Jeg er kreativ – måske også mere end jeg selv tror. Jeg har taget mig selv i at renovere gamle skrottede sager som borde og døre. Og det er faktisk blevet flot.

2. Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig.

Jeg har ingen uddannelse. Jeg har arbejdet mig frem – kald det ”learning by doing”. Jeg har sparet nogle år på unødige uddannelser 🙂

3. Din dårligste vane?

Jeg er helt vild utålmodig. Det kan sikkert både være både godt og skidt, men jeg kæmper til tider med det. Jeg er ikke til stilstand og small-talk.

4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?

Jeg ville gerne gøre en familietur til USA om for næsten ti år siden. Jeg var en sur, umulig teenager på hele turen. Min familie fortjener at rejse med en gladere pige.

5. Hvad gør dig nervøs?

Jeg er ikke nervøst anlagt – men jeg er faktisk lidt nervøs lige nu, hvor jeg skal tale om mig selv.

6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?

Ret ryggen, kom forberedt, giv den gas – der er plads. 

Det kommer fra min mor og jeg har altid haft det med mig.

7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?

Jeg er mest til en Gin Tonic – men tager den hellere end gerne med Margrethe Vestager, for hun virker som en dygtig og fascinerende politiker og menneske. Generelt er jeg fascineret af folk, der kan deres kram.

8. Det bedste du har gjort i livet?

Som helt ung havde jeg en klar plan om at læse jura eller statskundskab i København. I stedet droppede det hele. Det er jeg lykkelig for i dag.

9. Har du et godt ritual?

Jeg hører tårnhøj musik i bilen. Så griner jeg – og dagen er kommet godt i gang.

10. Hvad ønsker du dig til jul?

Så meget som muligt fra den nye sportstøjskollektion ”7daysactive”.

Af Henrik Andersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.