Det danske magasin i Spanien
Chiefen kommer til Solkysten

Chiefen kommer til Solkysten

Lars Pedersen, bedre kendt som Chief 1, giver den 8. og 9. marts to koncerter på Costa del Sol. Der bliver bestemt ikke tale om en engangsforestilling. Sammen med kæresten har den danske musiker købt bolig på Solkysten. Han er sågar blevet så glad for den danske koloni, at han fremover vil tage aktiv del i bestyrelsesarbejdet i Club Danés.

Han var med til at opfinde dansk rap, har produceret musik og skrevet sange for næsten alle – fra Ricky Martin til Ace af Base og Kim Larsen. Et kassettebånd vendte op og ned på hans liv. Det gjorde succesen også. Chief 1 fortæller her åbenhjertet om at være en succesfuld sanger og producent, der rammes af depression men finder melodien, da det så mørkest ud.

”Vi kommer her oftere og oftere – gerne 14 dage hver anden måned. Jeg får både slappet af, er aktiv og skrevet en masse ny musik,” fortæller Chief 1.

Nye tekster og melodier glider ud af Lars, så snart han lander i Málaga lufthavn. ”Det er balsam for kroppen at være her. Solen og tempoet er godt for sjælen. Det mærkede jeg første gang for nogle år siden, da jeg kæmpede med min depression,” fortæller en ærlig Chief 1. Det sidste vender vi tilbage til. Først skruer vi tiden endnu længere tilbage – tilbage til de første gode minder fra Spanien. ”Det har altid været lidt magisk for mig. Det var jo her, jeg kom på ferie med mine forældre som barn. For en Tårnby-dreng som mig, var det store sager at køre vandcykel og spise småfisk med ben. Det var oplevelser, der satte sig fast,” forklarer Chief 1. Oplevelserne er der de seneste år blevet masser af. Den danske musiker har nemlig købt lejlighed mellem Torremolinos og Málaga. ”Det er et dejligt område, og det er dejligt let for os at tage arbejdet med os,” fortæller Lars Pedersen, som er produktiv under spanske himmelstrøg. Musikken vælter ud af ærmet på ham. Anden weekend i marts kan du nyde den i de danske klubber i Fuengirola / Mijas og Torre del Mar. Det er ikke hans første koncert her, men ”denne gang bliver det noget helt andet, for det bliver med fuldt orkester. Det bliver et par gode aftener,” garanterer Chief 1, som lover mere fest i Club Danés fremover. Han er nemlig så begejstret for sin modtagelse, at han nu tager aktiv del i det frivillige arbejde omkring klubben. ”Jeg synes, det er godt med et mødested for os spaniens glade danskere. Der blev taget åbenhjertet imod mig, da jeg dukkede op første gang. Det vil jeg gerne være en del af og bidrage til,” fortæller den danske musiker, som i dag er en del af den nye bestyrelse i klubben. ”Vi vil værne om det gamle og skabe en masse nyt,” som Lars formulerer det. Han kommer selv til at stå for musikken og festerne.

Det skelsættende kassettebånd

Hans egen fest begyndte i 1982, da han med posten modtog et kassettebånd. Afsenderen var hans storebror, som var et år på High School i USA. På båndet var der hiphop. ”Ud af båndoptageren kom der pludselig musik helt uden bas og guitar – bare en rytmeboks, noget scratch og en rap, der handlede om at leve i New York og være på spanden. Det gik lige i blodet på mig,” husker Chief 1, som selv begyndte at spille – at scratche. Sparepengene blev brugt på en mixer og to gamle pladespillere, og sammen med et par venner øvede han løs. ”Særligt i vores ungdomsklub gik det livligt for sig i weekenden. Vi havde et øvelokale, hvor vi spillede hele aftenen, mens vores venner dansede breakdance. Lokalet lå på tredje sal. Nede i stueetagen lå diskoteket. Her stod alle pigerne og undrede sig over, hvor drengene blev af. Men vi ænsede dem ikke. Så meget gik vi op i musikken”.

”Sporten er min bedste lykkepille. Det har været med til at redde mig. Tag ikke fejl af det.”
Lars Pedersens nye kæreste, Gitte, driver fitnesscentre i Danmark. Siden de mødtes er han kommet i god form – og har tabt 15 kilo.

Ungdomsklubben blev den spæde start til bandet Rockers by Choice. Fra 1987 og små ti år skulle frem fem upåagtede amager-drenge vise sig at sætte tempoet indenfor dansk rap. Særligt i 1989 og 1990 var Rockers by Choice så store, at de sjældent kunne gå i fred. ”Vi arbejdede os til succesen. Vi spillede på bittesmå steder og kæmpede for at få en chance hos et pladeselskab. Da den endelig kom, var det på betingelse af, at vi skulle synge på dansk. Det var vi ikke meget for, for dem der havde forsøgt før os havde lydt forfærdeligt. Men der var jo intet alternativt,” fortæller Chief 1. Få år senere kunne det halve danske land synge med på ”Opråb! til det danske folk”, ”Engel” og ”Nej til narkotika”. Rockers by Choice var på alles læber. ”Vi var meget unge, og det gik meget stærkt. Faktisk nåede vi knap at nyde det,” husker Lars. Han husker også, da en anden rapgruppe en dag bad man produceret deres debutalbum. Det blev en kæmpe succes. ”Jeg fandt ud af, at jeg havde det fint med at holde mig lidt i baggrunden og være producer,” forklarer Chief 1. Han kunne tilsyneladende noget, som kun de færreste kunne, for hele den danske musikelite har gennem årene rundet hans studie. Det gælder også Ricky Martin. I 2016 var Chief 1 nemlig sangskriver og medproducent på hans verdenshit ”Vente pa’ ca’”. Alt gik forrygende for den danske producent – og så alligevel ikke.

Fandt teksten i mørket

Det var nemlig præcis, som det gik bedst, at Lars Pedersen blev ramt af en depression. Det kom langsomt – men vedvarende. ”Jeg fik dage uden tanker og indhold. Jeg blev følelsesløs og min verden farveløs,” husker den karismatiske musiker. Han blev både skilt fra sin kone og fra sin forretningspartner. Hverken lykkepiller eller anden behandling hjalp besynderligt. Det gjorde det til gengæld, at skrive en sang til og om sig selv. Det blev et mentalt vendepunkt.  ”Man skal dø lidt, før man finder vej” hedder sangen, som blev Lars’ comeback som solist – og comeback til det gode liv. ”Jeg skrev den på 20 minutter, og begyndte for første gang i mit liv at synge for mig selv. Tre-fire andre sange fulgte efter, og så var det, som om solen så småt begyndte at skinne på mig igen,” fortæller Chief 1, der i 2017 udsendte sit første soloalbum ”Slip”. Som 48-årig kom han tilbage på scenen, og i ”Toppen af poppen” tog han danskerne med storm. Samtidig blev sangen ”Alt er godt” kåret til årets hit af lytterne på P4 og er i dag nærmest blevet en evergreen.

Chiefen er tilbage. Og denne gang nyder han det.

Fredag 8. marts kl. 20.00

Club Danés i Fuengirola / Mijas

Billetter til 30 euro købes i klubben

eller bestilles på whatsapp 662 55 19 14

Lørdag 9. marts

Den danske klub i Torre del Mar

Billetter til 30 euro købes hos Maddie Hjort

686 72 23 49 / mail@maddiehjort.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.