Det danske magasin i Spanien
Er du dansk og søger du bolig i Almuñecar-området, er det svært at komme uden om John Goth. Efter tyve år i byen er der knap en bolig, en gade eller et stræde, han ikke kender som sin egen bukselomme. Men John Goth er meget mere end ejendomsmægleren. Han er også familiefaderen, levemanden og den passionerede cykelrytter.
 
Det var en purung John Goth, der er i 70’erne boltrede sig på La Herraduras jomfruelige stande. Her boede hans onkel, og John kom tit på besøg. Han var vild med området. At han et par årtier senere skulle etablere sig her med familie og forretning, havde han dog næppe set komme. De fleste rystede også på hovederne, da familien Goth i ’99 lagde alt bag sig for at prøve lykken sydpå. ”Vi havde gode jobs, tre glade børn og alt det, de fleste danskere drømmer om. Men vi havde også rutinerne, og det kedede os,” fortæller den danske ejendomsmægler og fortsætter: ”Jeg glemmer aldrig min far og hans brændende ønske om at nyde sit otium her. Og så dør han seks måneder efter at være gået på pension. Det har altid fortalt mig, at hvis man virkelig vil noget, skal man gøre det, mens tid er. Vi havde lyst til at rejse og i værste fald, kunne vi jo bare rejse hjem igen.” Det sidste gjorde hans ekskone en håndfuld år senere, da ægteskabet braste. Men John var ikke i tvivl om, han hørte til i Almuñecar. Børnene trivedes fint i deres internationale skole, forretningen gik godt og John var begyndt at komme i form.
 

Så ta’r vi cyklerne frem

Det var en god ven fra den lokale cykelforretning, der fik hans øjne op for sporten, lærte ham at cykle og fik John i form. I dag cykler de side om side.
”Det bliver til mindst tre-fire gode ture om ugen, og jeg kan ikke leve uden. Krop og sjæl bliver renset, og vi har et rigtigt godt venskab omkring cykelsporten,” fortæller John Goth, som ikke er bange for at tage føringer og sætte tempoet, når cykelklubben i Almuñecar tager ud på sine træningsture. ”Vi er alle amatører – men ambitiøse amatører. Der hyggesnakkes kun på udturen. Når kursen sættes hjemad, gås der til stålet. Vi vil alle være i ordentlig form forud for sæsonens løb,” forklarer den passionerede cykelrytter, som hvert år har cykelløbet ”La Cabra” som det store mål. ”Det er kun 40 km – men ren bjergkørsel. Løbet samler ryttere fra hele Andalusien, og jeg gir alt, jeg har i mig for at slutte blandt de 20 bedste herrer i aldersgruppen 50+.”
Den gamle landevej fra Almuñecar til Granada kaldes ”La Cabra” og er én af Johns yndlingsture. ”Naturen er flot og uspoleret og næsten helt uden trafik. Det er virkelig en oplevelse.” Og for John bliver oplevelsen endnu bedre, når han har Olga ved sin side. ”Hun er en stærk kvinde, og det er kun godt, hun også cykler og vi har en fælles interesse,” slutter han.
 

John & pigerne

Oprindeligt kiggede hun forbi kontoret for at sælge nogle annoncer. Men hun endte med både at sælge annoncerne og sig selv. John Goth tog i alt fald ”det hele”. ”Der er 14 år mellem os, men det mærkes ikke. Vi er begge fraskilt, har fået vores børn og står samme sted i livet. Det spiller rigtigt godt,” fortæller den danske ejendomsmægler, som ikke tøvede med at blive bonusfar for Olgas to piger. ”Med fem dejlige piger omkring mig og en smuk kæreste kan jeg bestemt ikke klage,” smiler John Goth, som, med samme smil, til tider, klarer sig gennem den kulturforskel, der kan vise sig mellem ham og hans spanske partner. ”Andaluserne er meget varmblodige, så man skal vide, hvordan man lægger ordene. Det sagt, så har jeg det fint med at få klar besked. Jeg tror, vi supplerer hinanden meget godt.” I weekenden er der i alt fald ro på. På landejendommen, 20 minutter fra byen og en hel kilometer til nærmeste nabo, sænker familiefreden sig. ”Der kan jeg sove ti timer i træk. Det er mit fristed, mit åndehul,” bliver de sidste ord fra den danske mægler i Almuñecar. Huset er bygget i kampesten og træbjælker, og grunden er fyldt med tropiske frugttræer. Idyllen er intakt. Det er samme er John Goth.
 
 

Ti Skæve til John

1. Har du et hemmeligt talent?
Det ved jeg ikke, om jeg har. Men jeg havde i alt fald et talent for motorcross som ung. Jeg kørte mange løb i Danmark og Sverige men droppede sporten, da jeg blev selvstændig.
 
2. Hvilke superkræfter ville du ønske, du havde?
Jeg kunne godt tænke mig at være en rigtig god healer, som kunne helbrede folk for alvorlige sygdomme.
 
3. Din dårligste vane?
Jeg har svært ved at sige nej, og tager opgaver ind, jeg ikke burde. Som ejendomsmægler vil jeg gerne give en god service, men nogle gange tager det overhånd, og pludselig er jeg i gang med at hjælpe en boligkøber med at købe sit nye køretøj.
 
4. En ting, du gerne ville gøre om i livet?
Jeg kigger mig ikke så meget tilbage. Derimod er jeg glad for de store beslutninger, jeg har taget; flytte herned, fået børn, blevet skilt, fået ny kæreste, blevet selvstændig osv.
 
5. Hvad gør dig nervøs?
Det gør den globale opvarmning, forureningen og den generelle samfundsudvikling. Det er både godt og skidt med dagens multietniske samfund, men de negative sider bekymrer mig mere end nogensinde. Specielt efter at være blevet bedstefar tænker jeg mere over tingene.
 
6. Det viseste råd, du nogensinde har fået?
Min far mindede mig altid om vigtigheden i at være flittig.
”Man lægger sig ikke syg,” sagde han altid. Måske er det derfor, jeg ikke har nogen sygedage.
 
7. Hvem ville du gerne drikke en øl med?
Uden tvivl; Dolly Parton. Hun er en spændende kvinde og laver god musik.
 
8. Har du et hjertebarn?
Jeg er vild med gamle klassiske biler som en Fiat 500 og Citroen 2CV. Jeg leder efter en rød MGA sportsvogn fra 1960. Har du sådan en, slår jeg til med det samme.
 
9. Har du et godt ritual?
Jeg spiser altid morgenmad ude – og altid med kaffe, juice, groft brød med tomat og tun. I løbet af dagen finder jeg altid plads til en god kop kaffe, på det rigtige tidspunkt og på det rigtige sted.
 
10. Din bedste ejendomshandel?
Jeg har solgt det samme hus fire gange på snart tyve år. Det har altid været med fortjeneste til sælger og honorar til mig. Naturligvis har jeg også selv handlet og, som alle andre, har jeg prøvet både at skyde papegøjen og brænde nallerne.
  
 
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com – Foto: Simon Goltermann / Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.