Det danske magasin i Spanien
Nye skattefordele ved fjernelse af part fra skøde

Nye skattefordele ved fjernelse af part fra skøde

En nylig afgørelse fra den spanske højesteret har ændret loven for den skat der opkræves når en part fjernes fra et skøde (ophørelse af sameje).
Indtil nu var denne skat beregnet efter ejendommens totale værdi. Som følge af den nye lov, vil den nu blive udregnet efter den andel af aktivet der overføres.
Med andre ord, hvis en ejendom er fælles ejet af både Peter og Marie og de beslutter at ejendommen i fremtiden kun skal tilhøre Peter som ene ejer, vil Peter opkøbe 50% af Maries andel af ejendommen. På denne måde vil skatten kun blive beregnet efter 50% af den totale værdi af ejendommen, mod førhen hele ejendommens værdi. Hvis Peter ejede 80% af ejendommen og Marie de 20%, ville skatten kun blive pålagt de 20%, og så fremldeles.
 
Disse transaktioner pålægges også 1,5% i stempelafgift. Denne afgift pålægges den part der overføres, som i eksemplet ovenfor.
Indtil videre har denne lovændring ikke tilbagevirkende kraft, hvorfor det højst sandsynligt ikke er muligt at få glæde af denne lov, hvis man allerede har lavet en ændring i sit skøde. Dog kan det måske godt betale sig at forsøge at få refunderet sin skattebetaling, da det endnu er ukendt præcis hvilken praksis der vil blive forvaltet.
For at en ændring skattemæssigt kan betragtes som ”ophør af sameje”, må det 100% ejerskab kun overtages af én person. Hvis der eksempelvis er tre ejere og én af dem sælger sin andel til de to andre, vil dette ikke blive betragtet som ophør af sameje, men blot som et almindeligt salg. I disse tilfælde vil der blive lagt 8% skat på overførslen, på den solgte andel.
 
Hvis du har spørgsmål omkring en konkret situation, vil vi med glæde modtage din forespørgsel. For at gøre brug af vores gratis første konsultation, kontakt os venligst på kontakt@cayet.es eller book en aftale hos os ved at ringe på 951 137 269.
 
 
 
Af Maria Sánchez Piña, Advokat

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.