Det danske magasin i Spanien
Hun er vant til at stå i skyggen af sin mand, men Jeanette Buchard har i Brian Nielsen Golf skabt en dansk succeshistorie på Costa del Sol. Historien begyndte for ti år siden. Det har, på godt og ondt, været et begivenhedsrigt årti – også på privatfronten.
 
 
Flere har forsøgt, og online portalerne vælter fortsat over hinanden, men Jeanette Buchard har med enkle begreber og hårdt arbejde skabt en solstrålehistorie på Costa del Sol.
Det er ikke Big Business – men derimod en god, sund og stabil forretning. Og så er det sjovt.
Hun har altid drømt om at blive selvstændig. Men at det skulle blive indenfor golfen, havde hun aldrig forestillet sig, for det har altid været tøj, smykker og tasker, der har haft hendes interesse. Men en dag faldt Jeanette og Brian i snak med en golfspiller i flyet.
“Min mand fik en invitation til en velgørenhedsturnering i Sverige med Bill Clinton, som han ikke kunne sige nej til. Her fik Brian næse for spillet. Dengang fløj vi ofte mellem København og Málaga, og jeg hæftede mig en dag ved en tilfældig golfsnak mellem min mand og en kvindelig golfer. Hun nævnte nemlig flere gange, at hun klart ville foretrække at bestille sin golfrejse gennem et firma, hun kan sætte ansigt på, frem for gennem et tilfældigt bureau,” fortæller Jeanette, som stille for sig selv lagde de første brikker til den nye virksomhed.

Gør det enkelt

På de efterfølgende flyvninger blev der researchet flittigt. “Det kan måske lyde lidt mærkeligt, men vi var ikke bange for at tage fat i de danske golfspillere i flyet eller i lufthavnen for at høre om deres rejse, pris, valgte golfbaner og indkvartering. Det var faktisk kun hyggeligt – og udbytterigt,” fortæller den danske iværksætter, som var sikker på, hun kunne få brikkerne til at falde på plads og stikke markedet. Og Jeanette fik ret. Sidste år spillede små tusind danskere golf på Costa del Sol via Brian Nielsen Golf.
“Der er ikke den store fidus bag vores succes. Naturligvis skal vi have et godt produkt til en fornuftig pris. Men ellers går det hele på at give folk lidt mere, end de forventer – f.eks. en god, individuel service,” fortæller Jeanette Buchard, som på kontoret i Calahonda har tre friske piger omkring sig. De har hver sin faste funktion inden for booking & service, administration og marketing. Groft fortalt fokuserer firmaet på de to segmenter “Vintergæster” og “Grupper”. Førstnævnte kommer typisk en måneds tid i vinterhalvåret og skal have bil, bolig og ubegrænset golf i forskellige formater. Sidstnævnte er alle typer grupper, private som virksomheder, der kommer for en lang weekend eller en lille uge. Men tendensen går mod, at netop dette segment også vil have aktiviteter og underholdning.
“Vi har nu efterspørgslen og personalet til at kunne udvide og kalde os Brian Nielsen Golf & Event. Der er et stort potentiale i firma- og sportsrejser,” fortæller en energisk Jeanette. Hun har allerede haft de første hold afsted, men i løbet af indeværende år kommer endnu flere udøvere af yoga, zumba, crossfit og boksning til Costa del Sol. Andre tiltag er i støbeskeen, så der er masser at tage fat på. Men det opleves kun som noget positivt. De hårdeste år er ovre. Det var tilbage i perioden 2009/10. Da kom Jeanette for alvor på prøve.

Når det blæser op

Jeanette Buchards hjertebarn blev født i ’08, lige som finanskrisen brød ud.
“Vi begyndte hjemmefra med pen og papir, for vi anede ikke hvordan vores projekt skulle gå. Og slet ikke i en tid, hvor alle kom i modvind,” fortæller Jeanette, som dog også fik noget positivt ud af krisen. “Alle golfbaner havde faldende besøgstal, så der blev taget godt i mod nye samarbejdspartnere, og vi fik nogle formidable aftaler på plads med de bedste baner. Så det var faktisk ikke så svært, at få samlet det rigtige produkt til den rigtige pris. Men naturligvis var det hårdt at få det afsat. Det var ingen elevator til succes. Vi måtte tage trapperne,” forklarer hun. Men, billedligt talt, blev det hårdere og hårdere at tage trapperne, for Jeanette Buchard var nemlig blevet gravid – med tvillinger. De nåede knap at komme til verden, før hun tog afsked med sin mand, som skulle seks måneder på træningslejr i Tyskland for at forberede sin store titelkamp mod legenden Evander Holyfield. Og oven i hatten fik hun konstateret brystkræft.
“Når jeg kigger tilbage, ryster jeg på hovedet, for det er svært at forstå, hvordan jeg kom helskindet igennem den tid. Det må have været lykken ved endelig at blive mor, iveren for at få virksomheden skudt i gang og glæden ved at Brian skulle op mod én af historiens største boksere. Da jeg fik kræft var han klar til at droppe kampen og rejse hjem, men aftalen var, han skulle blive og forberede sig 200 procent. Så skulle jeg nok klare mig,” fortæller Jeanette, som ikke ved, hvad der var blevet af hendes liv, hvis ikke hun havde fået pigerne Mille og Cecilie.
“Jeg har altid ville være mor, men også vidst, jeg havde svært ved at blive gravid. Det kom sent – men det kom,” fortæller Jeanette, som igennem syv år var i fertilitetsbehandling. Undervejs mistede hun et barn halvvejs i graviditeten, men det slog hende ikke ud af kurs. “Tværtom, for nu vidste jeg, jeg kunne blive gravid,” som hun formulerer det. Det slog hende heller ikke ud, at hun fik konstateret foromtalte brystkræft.
“Jeg er sikker på, det er prisen for mange års hormonbehandling. Men jeg blev behandlet i tide, fik brystet fjernet og indlagt et implantat og er helbredt. Så alt er godt,” fortæller Jeanette meget åbenhjertet. Hun trives. Det samme gør børnene, virksomheden og ægteskabet. Men hun måtte igennem et barsk stormvejr for at få sit skib sikkert i havn.

Hakkede kød hos Favoritten

Tvillingerne er fyldt ni år. Forretningen har rundet de ti. Men Jeanettes Costa del Sol-historie er meget, meget ældre. Hun er nemlig kommet her fast, siden hun var barn og har i fulde drag nydt den søde ungdom i byens gader. Og så var hendes onkel ejer af slagterforretningen Favoritten i Fuengirola.
“Vi havde det rigtigt sjovt sammen og en overgang arbejdede jeg et par måneder i forretningen, efter at havde sagt mit job op i Danmark. Det var andre tider – men sjove tider,” slår den danske pige fast. Det var dog ikke inden for slagterifaget Jeanette havde en fremtid – men derimod som speditør.
“Drømmen om at flytte permanent til Costa del Sol forlod mig aldrig. Og i 2001 var Brian også frisk på idéen. Vi havde set os lune på nogle investeringer, men det er uden sidestykke Golf & Event-bureauet, der blev vores hjertebarn,” slutter Jeanette.
Tiden har vist, de er gode sammen. Men tiden har også vist, at Jeanette er stærk alene. Hun er en kvinde med karakter.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto: Mugge Fisher. Foto og video: Simon Goltermann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.