Det danske magasin i Spanien

Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand,
den rejselystne Amin Jensen, vil sætte gang i lattermusklerne,
når han skyder La Peña de Dinamarcas jubilæumsår i gang

Amin er kaldt til fotografering i La Danesas studie i Centro Idea. Han kommer beredvilligt i sin åbne sportsvogn med hans kæreste, Bente, ved sin side. Begge i et smittende godt humør.
 

 
For at få ansigtet i de rette foto-folder synger han tenor med en stemme, der giver genlyd i det knap 5.000 m2 store center. De 1000 af dem udgøres af ristorante Da Bruno, hvor Amin med det gode borgerlige efternavn Jensen – Danmarks største komiker, entertainer, sanger og showmand – skyder La Peña de Dinamarcas 10 års jubilæumssæson i gang onsdag den 13. februar.
 
Det var let denne dag for Amin blot at komme forbi. Han har nemlig købt ferie-bolig på Costa del Sol, hvor han opholder sig så snart, der et hul i den godt besatte booking-kalender. Således flyver han direkte til Málaga for denne show-aften fra Gran Canaria, hvor han optræder aftenen i forvejen.
Og han er særdeles rejselysten.
 

Den eneste i verden: Comedy & Opera

Formen er i top hos den korpulente showmand, der har været med helt fremme fra stand-uppens spæde start i Danmark i begyndelse af 90’erne og har udviklet sig til den eneste entertainer i verden med kombinationen ”Comedy & Opera”.
Amin er således en stor beundrer af den afdøde italienske tenor Luciano Pavarotti. Ellers er han er helt sin egen med et fantastisk alsidigt talent.
 

Farvel til Bamse i Benalmádena

Fortæl om din rejselyst?
Jeg elsker at rejse og har optrådt i rigtig mange lande. Kina, Japan, Tyrkiet, Grækenland, Malaysia, Thailand, USA, England, Tyskland, Sverige, Norge, Singapore, Egypten, Spanien og Isla Margaritas i Sydamerika.
Nogle gange på dansk, men flere og flere shows og koncerter er på engelsk.
Jeg har optrådt på Grand Canaria på Puerto Rico Barbacoa gennem de seneste 15 år og på Costa del Sol for 10 år siden sammen med Flemming Bamse Jørgensen. Desværre blev det sidste gang, jeg så ham. Bamse døde tre måneder efter.
Koncerten blev holdt i tyrefægter-arenaen i Benalmádena og blev en stor og usædvanlig oplevelse. Vi havde omklædning ved siden af tyrene og kunne høre dem banke ind i siderne på staldene. Det var som at have omklædning ved siden af Bokse-Brian…!
 

Har købt bolig i La Cala de Mijas

Og du er faldet for Costa del Sol?
Jeg er vild med Spanien og har nu selv købt en lejlighed i La Cala de Mijas, som jeg synes ligger midt i det hele. I modsætning til Tyrkiet, hvor jeg ejede en lejlighed i 10 år, er der 8-10 flyafgange om dagen til Costa del Sol.
Det er fantastisk, at tilgængeligheden er så stor til vores lille paradis.
 

Prøver ny ting og nye steder

Hvordan lader du dig inspirere?
Jeg har altid fundet min inspiration i dagligdagen – og i hverdagsting.
Man skal give sig tid til ny inspiration og til at prøve nye ting. Jeg prøver på flere sæt. F.eks. når jeg kører ud, kører jeg hjem af en anden vej for at opleve mere. Jeg holder heller ikke altid ferie de samme steder eller spiser på de samme restauranter.
Jeg tilstræber hele tiden at prøve nye steder og nye ting.

Lettere at flyve til Málaga

Bliver du aldrig træt af at optræde?
Nej, men logistikken fra a til b kan være en udfordring. Sidde i bilkø og nogle gange køre 800 km. på en dag, det kan være trættende.
Så er det lettere og mere afslappende at tage flyveren til Málaga, slutter Amin, der glæder sig til hans optræden på ristorante Da Bruno i hans nu andet hjemland, Spanien.

Danmarks darling nu opera-tenor

Om Amin Jensen:
Entertainer, dubber, TV-vært, musical-performer – og ikke mindst nu opera-tenor med en af Danmarks største stemmer!
Amin er tre gange blevet kåret til årets TV-vært i Danmark, har deltaget i over 200 tv-programmer og har lagt stemme til mere end 2000 afsnit i tegnefilm. Desuden er det blevet til 4 CD’er, 7 one-man-shows og mere end 3000 optrædener, 3 revyer og 2 musical-hovedroller: Kjeld i Olsen Banden og John Silver i Skatteøen.
Efter at være blevet hele Danmarks darling som stand-up komiker og som syngende vært i ”Hit med Sangen”, forelskede Amin sig i operaens skønne musik og besluttede sig for at lære at mestre kunstarten.
Amin Jensen har en naturlig varm og overtonerig tenor med et usædvanligt overskud af volumen og høje C’er, som passer perfekt til det repertoire, han forelskede sig i som det første: Puccini, Verdi og Leoncavallo.
Han har taget mange års intensiv privat-undervisning hos tidligere Kongelig operasanger Bonna Søndberg og har modtaget coaching af Ulrik Stærch, med hvem han siden hen har optrådt ved opera-koncerter i ind- og udland.
I 2014 udkom en CD med Amin Jensen og Prague Philharmonic Orchestra, hvorpå nogle af operaverdens store tenorarier fortolkes.
Til opera-koncerter rundt om i Danmark har Amin Jensen optrådt med navne som Gitta-Mara Sjôberg, Ulrich Stærch og Susanne Elmark – bl.a. ved Sankt Hans i Frederiksberg Have, hvor 40.000 gæster kunne høre hans store stemme i Nessun Dorma.

Ellers om Amin

– Han har været tv-vært bl.a. i quiz-programmerne ”Hvem er hvem”, ”Hit med sangen”, ”Endelig fredag” og ”Charlie Quizzen”.
– ”Hit med sangen” gav ham popstar-status i Danmark, og han blev udnævnt til årets tv-vært af de danske ugeblade ”Billedbladet” og ”Se og Hør”.
– I 1998 optrådte Amin over hele Danmark med sit første one-man-show ”150 kilo over bæltestedet”, og siden har han turneret med forestillinger som ”Stort”, ”Hit med Amin”, ”Blæs på DK”, ”Stort ll”, og ”Fyrre, fit og fattig”. Alle på nær sidstnævnte er udgivet på dvd.
– I flere tilfælde akkompagneret af Søren Sebber Larsens trio. Deres kompositioner dækker blandt andet sange som ”Dr. Snotty”, ”Cairo”, ”Läkerol”, ”Blackjack og Hookers”, ”Dead Pymy Dance” og ”Cobra”.
– Amin Jensen udgav i 2006 sit debutalbum ”It Feels Right”, der modtog guld for 15.000 solgte eksemplarer.
– I 2008 medvirkede han i Dansk Melodi Grand Prix med sangen ”Luciano My Friend”, som handler om den afdøde italienske tenor Luciano Pavarotti.
– Amin Jensen har også medvirket i TV3’s reality-program ”Stjerner på vippen”.

Verdens tungeste på Kilimanjaro

Amin Jensen – fyldte 49 år den 22. januar – har prøvet lidt af hvert.
Inden de ”skrå brædder” kaldte, erhvervede han sig som taxa-chauffør, dørmand, massør, vinduespudser og gaffeltruck-chauffør.
Han er født i Albertslund og privat lever han sammen med Bente Deshaies og deres sammenbragte børn.
I 2010 besteg han Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro. Med en vægt på 150 kilo var Amin Jensen ifølge de lokale guider den tungeste mand nogensinde til at bestige bjerget.
Amins e-mail-adresse er opkaldt efter hans kat Molly.
Han er frimurer. Meldte sig ind i foreningen Den Danske Frimurerorden i november 2012 og har en del brødre på Costa del Sol.
 

Her sælges billetterne

Vitamina, Centro Idea
Unioptica, Fuengirola
Restaurant Holger Danske, Los Boliches
Restaurant Casa Danesa/Club Danes
 
La Peña de Dinamarca:
kontakt@malaga-support.dk
+34 617 700 424
 
Pris: 60 euro inklusive 3-retters menu og vin på ristorante Da Bruno i Mijas
 

Om arrangøren, La Peña de Dinamarca

Dansk supporterklub af Málaga Club de Fútbol. Optaget i federationen af supporterklubber. Den tæller mere end 40 over hele Andalusien.
La Peña de Dinamarca har indskrevet ca. 300 medlemmer og har faste pladser på Málaga CF’s hjemmebane, Estadio La Rosaleda. Hertil arrangerer klubben bus-transport fra Fuengirola. Endvidere en rejse pr. sæson til en af Málaga CF’s udekampe.
Supporterklubben støtter cancer-hospice Cudeca i Benalmádena med årlige donationer.
Den blev stiftet for ti år siden på Hotel Tamisa Golf.
Jubilæumsåret byder endvidere på koncerter med KANDIS og John Mogensen JAM.
www.malaga-support.dk
Af Morten Møller. Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.