Det danske magasin i Spanien
Facts:
Chloe og Friederich er holistiske behandlere, som ser på dig som en helhed og anerkender, at din livsstil, dit sind, din psyke og din krop hænger sammen! Tilsammen har de mere end 25 års erfarring i behandling af hormonelle ubalancer og kroniske sygdomme. De er stiftere af currame-metoden, Health Mentor Uddannelsen og Skab naturlig (hormon)balance.
 
Se mere til dem på www.currame.com, www.facebook.com/currame/ og @curra.me
 
Din skjoldbruskkirtel, som sidder i din hals, regulerer din vækst og dit stofskifte, din kropsvarme og energiproduktion, samt dit nerve system og din seksuelle udvikling.
 
Stofskiftet er organismens samlede energi- og stofomsætning i alle celler og væv. Den næring, du optager, fra den mad du spiser, bliver omdannet til energi i cellernes ”kraftværker” – mitokondrierne. Stofskiftet er i ligevægt, når du indtager lige så meget energi via din mad og drikke, som du forbruger i dit stofskifte eller som forsvinder fra kroppen gennem afføring, urin og huden.
 
Kroppens stofskifte reguleres af stofskiftehormonerne thyroxin og trijodthyronin, der dannes i skjoldbruskkirtlen. Er der for lidt af hormonerne, vil alt i kroppen gå langsommere, tarmene vil gå i stå med forstoppelse og vægten stige. Er der for meget, vil alt køre på højtryk med hjertebanken, rysten, sved, diarré, vægttab mv.
 
Ved for lavt stofskifte kan menstruation blive stærkere og mere smertefulde, frugtbarheden nedsættes også. Psyken påvirkes også med øget tendens til depression, dårlig hukommelse og manglende evne til at koncentrere sig.
 
Stofskiftet styres fra hjernen gennem hypofysen, som producerer et hormon, TSH, der hedder Thyreoidea Stimulerende Hormon. TSH stimulerer skjoldbruskkirtlens produktion af stofskiftehormonerne thyroxin, T4, og trijodthyronin, T3. Er produktionen tilstrækkelig eller for høj, nedsættes dannelsen af TSH og omvendt.
 
T4 omdannes til T3 i vævenes celler, og T3 har 4-5 gange så høj biologisk aktivitet som T4. Omdannelsen af T4 til T3 sker mest i leveren og mangel på zink og selen kan, blandt andet sammen med stress, hæmme leverens omdannelse af T4 til T3. Så har du problemer her, kan det give problemer med for lavt T3. Mangler du jern kan du også have problemer med omdannelsen af T4 til T3, dog må du kun tage tilskud af jern, hvis du mangler det, da for meget jern oxiderer (harsker) celler og fedt, derfor anbefaler jeg altid tilskud som kelp, spirulina og chlorella der er rig på antioxidanter, jern og jod.
 

Jods vigtige rolle!

Jod spiller en vigtig rolle for dit stofskifte, da jod indgår i stofskiftehormonerne. Thyroxin, T4 indeholder fire jodmolekyler, og trijodthyronin, T3 indeholder tre jodmolekyler.
 
Jodmangel er udbredt i verden, især i de lande, hvor der ikke spises særlig meget fisk og anden mad fra havet.
 

Fødevarer der blokerer for jod i din krop:

Har du problemer med din skjoldbruskkirtel, ligger der problemer her om i din genetik eller ønsker du at forebygge for fremtidige problemer, så vil jeg anbefale dig at gå uden om sojaprodukter, peanuts og fjerne tandpasta med fluor i. Flour udkonkurrere jod i din krop og hæmmer omdannelsen imellem T4 og T3.
 

Andre hormoner i din krop!

Dine stofskiftehormonerne er vigtige for dannelsen af hormonerne progesteron og moderhormonet pregnenolon, som mange andre hormoner dannes ud fra. Progesteron er vigtigt for din cyklus, dine slimhinder, din graviditet og balanceringen af østrogen.
 
Hele dit hormonsystem arbejder sammen, så er der problemer et sted, kan der også være problemer andre steder.
 
Skjoldbruskkirtelhormonerne er også vigtige for kolesterolets funktion og udskillelse, så oplever du problemer med dit stofskifte, har du sandsynligvis også for højt kolesteroltal.
 
For meget indtagelse af dårlig fedt blokerer nemlig for dannelsen af skjoldbruskkirtelhormonerne og for deres virkning i cellerne. Når ødelagte fedtsyrer optages i cellerne, er de med til at forhindre omdannelsen af T4 til T3.
 
Kokosolie er et godt valg! Kokosolie indeholder mellemkædede fedtsyrer (MCT), disse fedtsyrer kan øge stofskiftet og derved fremme vægttab. Kokosolie er også mættet fedt (men af det gode) og kan derfor tåle opvarmning til stegetemperatur, derfor anbefaler jeg at man KUN steger i økologisk koldpresset kokosolie.
 
Fedtsyrerne i kokosolien kan hjælpe med at genopbygge sunde cellevægge og give smidig hud, derudover øger kokosolien enzymproduktionen, blandt andet af enzymer der hjælper med omdannelsen af T4 til T3. Der er faktisk kun gode ting at sige om kokosolie, og derudover smager det dejligt.
 

Leptin

Leptin er et vægtregulerende hormon, der dannes i fedtvæv. Når hormonet frigives påvirker det hjernens vægtregulerende centre, hvorved mæthedsfornemmelsen øges og stofskiftet (energiomsætningen) sættes i vejret. Leptin spiller også en vigtig rolle ved at øge energiforbruget ved en øget forbrænding og er derfor vigtig i reguleringen af vægten. Her spiller stofskiftehormonerne også en vigtig rolle, især T3. Behandling med leptin har vist sig at
forebygge nedgang i dannelsen af T3.
 
For at forebygge og vende bøtten, er det vigtig, at du indtager grøntsager dagligt. Gør gerne det, at du hver gang du skal spise, fylder det meste af din tallerken med grønt, som er fyldt med næringsstoffer, der vil balancere dit stofskifte!
 
Kosttilskud der er vigtig i balancering af dit stofskifte!
C-vitamin beskytter thyroxin og B-vitaminer såsom B2, B3 og B6 er nødvendige for normal dannelse af stofskiftehormon. D3-vitamin har en vigtig indflydelse på dit immunforsvar og modvirker udviklingen af autoimmune sygdomme som Hashimotos.
 

Få regelmæssig motion

Motion øger dannelsen af stofskiftehormon i skjoldbruskkirtlen og gør samtidig vævene mere følsomme for stofskiftehormonerne. Motion normaliserer kortisol, insulin, glukose, skjoldbruskkirtelhormon og flere andre hormoner og tilfører hjernen mere ilt. Cellefunktionen forbedres, det er med til at udrense stress og modvirker også depression.
 

Er du nysgerrig på mere?

Så tilmeld dig via dette link og modtag 1,5 times gratis undervisning omkring dit stofskifte og skjoldbruskkirtel.
 

Test dit hormonsystem!

Det kan virkelig være afgørende at finde ud af, hvordan ens hormonsystem har det, for derved at kunne hjælpe sig selv bedst muligt tilbage i balance. Derfor er en hormonanalyse, som analyserer hele sit hormonsystem aktuel. Vil du høre mere om testen, så skriv endelig til os på info@currame.com
 
Ønsker du at gøre lige det ekstra for din krop, så book Friederich til en sundhedskonsultation, som kan afholdes i Centro Sanum eller hjemme hos dig selv på friederich@currame.com eller på +4527207723
 
På gensyn! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
 
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til dem på info@currame.com, via www.currame.com eller via Instagram @curra.me
Af Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, Forfattere, Uddannelsesledere og Master Health Mentorer www.currame.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.