Det danske magasin i Spanien
Hvad har cigaretter med ligtorn at gøre?



Hvad har cigaretter med ligtorn at gøre?



 
Rygning er en af de primære årsager til en lang række kroniske sygdomme, og cigaretter er et af de mest harmfulde produkter for mennesker. Det kan blandt andet fremprovokere ligtorne på fodens trædeflade.
 
Rygning indsnævrer blodårerne, som gør, at blodet ikke flyder så let, at blodet er mere klumpet samt at ilt ikke så nemt når ud til vævet. Som konsekvens af det dårlige blodomløb er det almindeligt, at fødderne har svært ved at bekæmpe infektioner, at det tager længere tid at kurere dem og at huden er mere tør og dehydreret. Alt dette udgør en øget risiko for fremkomst af ligtorn.
 
En af svedkirtlernes funktion er at udskille giftstoffer fra kroppen. For rygerne gælder det også nikotin. Blodet kommer også ned i fødderne med stor kraft via arterierne men kommer langsommere op og tilbage, specielt i de tilfælde, hvor personen ryger, bevæger sig for lidt eller er overvægtig.
 
Blod med toksiner påvirker altså svedkirtlerne længer tid, hvilket fremprovokerer irritation og blokerer hårsækkene, nerverne og vævet. På grund af dette fungerer ligtorne som en prop, som forhindrer den normale udskilning af nikotin og andre toksiner, som er ophobet i kroppen og som producerer smerte, væske og inflammation.
 
For at lindre smerten, anbefales det at se en ortopæd kirurg og få fjernet ligtornene. Det anbefales også at bruge indlæg, der er tilpassede, så de eliminerer trykket på ligtornen.
 



Kom ind og få undersøgt dit fodtrin gratis og uforpligtende hos Clínica Podológica Sørensen, Calle Ricardo León 5, Edf. Don Francisco, 1ºA. Fuengirola. Tel. 635 905 054. Jeg taler dansk.
Af Clínica Podológica Sørensen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.