Det danske magasin i Spanien
Kære læser
 – Påsken står for døren..

Kære læser
 - Påsken står for døren..

Del

Påsken står for døren. Det betyder, at vi skal slappe af og hygge os. For vi er særligt gode til at hygge os, vi danskere. Eller er vi nu også det?
Der er gået inflation i hygge, og der bliver udgivet bøger om dette særligt danske fænomen på samlebånd. Som danskere har vi en medfødt sans for, hvad denne uhåndterbare størrelse betyder. Det er en særlig måde at være sammen på og er et udtryk for de enkle glæder i tilværelsen. Men er det noget, vi har patent på?
Kig dig omkring i dit spanske værtsland. Spanierne kan skam godt finde ud af at hygge sig, om end de måske ikke har et decideret ord for det.

 
Hygge er gået hen og blevet Danmarks største eksportvare.
Hænger det mon sammen med, at vi i stadig højere grad har brug for at gå et gear ned engang imellem?
Vi kan sagtens finde ud af at arbejde i vores fritid, men vi få dårlig samvittighed, hvis vi blot overvejer at lægge telefonen fra os. Måske er det rart at føle, at der er brug for én, men ærlig talt, verden går ikke under, fordi du ikke reagerer på hver eneste lille røde notifikation, der popper op på din skærm.
Hvis hygge er det simple samvær, så er det modsvar på en tendens, hvor man konstant er tilgængelig for hele verden.
En tendens hvor du lægger telefonen på bordet under middagen som en konstant påmindelse om, at der er nogle andre, der kan tappe ind på din opmærksomhed til hver en tid, og at de er i deres fulde ret til det.
Hygge er trendy, fordi det er et udtryk for at sætte samværet med mennesker, der er til stede over dem, der ikke er. Det har vi brug for i en tid, hvor vi går rundt med ikke bare vores venner men også vores bankmand, vores chef, vores kollegaer og Sanne fra yoga nede i lommen og som hele tiden ved et enkelt opkald kan trumfe den real life samtale, du lige er i gang med. For det kunne jo være, de ville noget spændende, interessant, man kan aldrig vide. Giv dog slip!
Medmindre du decideret venter en samtale, så er klartonen ganske udmærket til at fortælle vedkommende i den anden ende, at du lige er optaget i øjeblikket. Husk på, at din smarte smartphone også er i stand til at modtage mails, sms’er, whatsapp-beskeder og alt muligt andet, du kan tjekke senere og vende tilbage på. Det er en regulær sekretær, du også har der i din lomme.
Så kære læser, nyd påskesolen, nyd det fysiske selskab (før det digitale), nyd dette fysiske medies artikler og få inspiration til, hvor påskefrokosten skal indtages, hvilket påskeoptog du skal se eller få ideer til, hvordan du kan bringe nogle påske-inspirerede tapas til dette års påskebord.
 
Men frem for alt – hyg dig,
lmf
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.