Det danske magasin i Spanien
Kære læser – Hvem i alverden gider være iværksætter på Costa del Sol?

Kære læser - Hvem i alverden gider være iværksætter på Costa del Sol?

Del

Du rejser til et nyt land uden dit sociale netværk, et land med et sikkerhedsnet, der er knapt så finmasket som det, du kender fra dit hjemland, og så er landet oven i købet et af de dyreste i Europa at være selvstændig i.
Det lyder ikke som en selvsagt opskrift på et drive succesrig forretning, men bladrer du lidt længere frem i magasinet, vil du se en lang række eksempler i form af vores annoncører, som bekræfter, at det sagtens kan lade sig gøre. Costa del Sol tiltrækker nemlig en helt speciel type mennesker – mennesker som tør. Som ikke lader sig begrænse af landegrænser, sprogbarrierer og kulturforskelle.
 
Forsiden af La Danesa prydes denne måned af mr. Iværksætter himself – Jesper Buck. Jesper byggede en virksomhed op fra bunden og sled i det, indtil han 10 år efter kunne sælge sin andel af virksomheden for at beløb, der gør, at han aldrig behøver at arbejde igen. Alligevel afholder Jesper iværksætter bootcamp i Marbella for tredje år i træk – han kan slet ikke lade være. Der bor i ham et behov for at få de rigtige mennesker til at mødes og se ting opstå – sætte ting i værk.
 
Her på redaktionen er vi med til at sætte tonen, og den opmærksomme læser vil nok bemærke, at vi på det seneste har sat ekstra fokus på danske iværksættere på Costa del Sol. På kysten findes der nemlig meget mere end det typiske danskerportræt, vi kender fra bl.a. C. V. Jørgensens ørehænger, og som ofte udstilles, når de danske medier sætter fokus på vores elskede solkyst.
 
Heldigvis er det fra i år blevet lettere og billigere at blive selvstændig i Spanien, som i mange år har været et af Europas dyreste lande, at være selvstændig i. Det er et tiltrængt skridt i den rigtige retning for et land med en samlet arbejdsløshedsprocent på 17 %.
 
”9 ud af 10 virksomheder, der åbner på Costa del Sol, lukker igen indenfor et år,” var det for nylig en succesfuld dansk erhvervsdrivende, der hovent havde lyst til at informere mig om. Det er måske et vel pessimistisk tal, men det er klart, at ikke alle opstartede virksomheder når at fejre 1-års fødselsdag. Men når man kaster sig ud i noget, ja, så er der en risiko for, at man fejler. Det er vilkårene – her og alle andre steder. Du misser 100 % af de skud, du ikke tager, var der engang en amerikansk basketballspiller, der sagde. Og nu vi er i sportens verden, blev en dansk håndboldspiller for nyligt citeret for ordene “Hvis jeg brænder 10 skud i træk, skyder jeg da bare igen.”
 
Så kom ud af starthullerne, Costa del Kick Ass, tag tyren ved hornene og sæt din gode ide i værk!
Af Louise Mercedes Frank louise-mercedes@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.