Det danske magasin i Spanien
DYNAMOEN: 33-årige Manuel Iturra fra Chile forlod på dramatisk vis Málaga CF, men er nu tilbage for at hjælpe.

DYNAMOEN: 33-årige Manuel Iturra fra Chile forlod på dramatisk vis Málaga CF, men er nu tilbage for at hjælpe.

Det virkede ganske uforståeligt, at den chilenske landsholdsspiller Manuel Iturra i 2013 forlod Málaga CF efter succes-sæsonen i Champions League. Den største i klubbens historie. Den lille midtbane-dynamo med de lange sorte lokker og det jordnære løb var kommet til som erstatning for italieneren Enzo Maresca, der lod sin karriere fortsætte hos Sampdoria i hans fødeland.
 
Og så skiftede Iturra endda til en rival fra Andalusien, Granada CF.
 
Dengang tav Iturra om årsagen, men nu på ny tilbage i Málaga CF, kortklippet og med et nydeligt fuldskæg, for at hjælpe den kriseramte klub i La Liga, røber han, at den kontroversielle afgang skyldtes en investeringsfond fra Venezuela. Den ønskede sin investering i Iturra realiseret, så derfor salg. Heri en deal til Málaga CF, som da klubben under samme omstændigheder måtte skippe Darder til Lyon i Frankrig. Han er nu også tilbage i Spanien med spilletid for Espanyol.
 

Vil betale tilbage

”Jeg følte, jeg forlod en åben cyklus i Málaga. Jeg ønskede at blive efter den fantastiske Champions League-sæson, men det kunne altså ikke lade sig gøre”, fortæller Iturra. Jeg var afhængig af den investeringsfond, der fik mig til europæisk fodbold. Nu er jeg fri og på kontrakt med Málaga CF for resten af sæsonen.
En tak til klubbens sportsdirektør, Mario Husillos, og præsident Al-Thani for at give mig denne mulighed for at betale lidt tilbage til Málaga CF. Og også en tak Necaxa, min seneste klub i Mexico, for at frigive mig. Jeg er glad for nu at blive forenet med de fantastiske fans på Estadio La Rosaleda. Jeg er meget begejstret og vil forsøge at hjælpe så meget som muligt”, slutter Iturra.
Han affinder sig med de regulerede lønforhold i klubben. En redning af den i La Liga er ham meget magtpåliggende.
 

Ankommet i topform

Hans historie minder meget om argentineren Demichelis sidste år ved samme tid. Han tog også del i Málaga CF’s triumfer i Champions League for herefter at smutte til Espanyol for så at tage et nap med i Málaga CF i foråret 2017, hvor det brændte på i den nederste halvdel af La Liga.
Demichelis, nu 37 år, hører i dag til i staben af trænere omkring Málaga CF’s bedste mandskab.
I øvrigt lidt af et paradoks, at sheik Al-Thani har sagt ja til at indlemme den 33-årige Iturra i truppen.
Grundet alder underkendte han før sæsonen den ny afsatte træner Michels ønsker om forwarden Adrian, nu Deportivo La Coruna, og midtbanespilleren Garcia, en væsentlig figur i Betis overraskende 5-3 sejr over Sevilla. De havde begge som Iturra passeret de 30!
Den lille chilener er kommet i topform til Málaga CF. I det seneste halvandet år repræsenterede han sin mexicanske klub, Necaxa i millionbyen Aquascalintes, i 43 af 47 mulige kampe.
 
Fulde navn:
Manuel Rolando Iturra.
Født:
Den 23. juni 1984 i Temuco, Chile.
Højde og vægt: 1,74 meter/71 kg.
Position: Midtbane.
Karriere:
2003-2010:
Universidad, Chile – 216 kampe – 6 mål
2010-2011:
Uniano Leiria, Portugal – 11-0
2011-2012:
Murcia, Spanien – 35-1
2012-2013:
Málaga CF, Spanien – 25-0
2013-2015:
Granada, Spanien – 64-1
2015-2016:
Udinese, Italien – 17-0
2016-2018:
Necaxa, Mexico – 45-0.
Landskampe:
33 for Chile med 1 scoring.
 

Málaga CF’s nye træner kommer fra kinesisk fodbold

Så gik den ikke længere. Med blot 11 af 57 mulige point i 19 La Liga-kampe ofrede Málaga CF’s klubejer, sheik Al-Thani, træner Michel, 54 år og tidligere en legendarisk Real Madrid-spiller. Fyresedlen udstukket lørdag den 13. januar efter 1-0 nederlag til Getafe i hans fødeby Madrid.
Lidt pudsigt for Michel med samme historie for seks år siden, da han sidst stod i spidsen for en spansk La Liga-klub, Sevilla FC. Her røg han den 12. januar 2012 efter hans hold led et 2-0 nederlag til Valencia på Estadio Mestalla i Valencia. Siden fyringer i såvel græske Olympiakos som fransk Marseille – begge steder som i Málaga CF efter en god startsæson.
Her er Michel nu blevet afløst af den 52-årige Jose Gonzalez, der i sæsonen 2015/16 overtog Granada efter Jose Ramon Sandoval i nøjagtig samme bund situation, som Málaga CF er i nu. I andensidste spillerunde sikrede han Granada forbliven i La Liga.
Som aktiv huserede Gonzales som forward – bl.a. en sæson i Málaga CF og herefter i den kinesiske klub Tianjin Samsung. Hans seneste træner-job også i Kina i klubben Beijing Guoan fra 2016-17.
 

Málaga CF’s elendige ½ sæson

I weekenden den 12./13. januar sluttede første halvsæson I La Liga (19 kampe). Og den blev en ganske elendig affære for Málaga CF med blot tre sejre og to uafgjorte.
 
Resultaterne:
Málaga CF – Eibar 0-1
Girona – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Las Palmas 1-3
Atletico Madrid – Málaga CF 1-0
Valencia – Málaga CF 5-0
Málaga CF – Athletic Bilbao 3-3
Sevilla – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Leganes 0-2
FC Barcelona Málaga CF 2-0
Málaga CF – Celta Vigo 2-1
Villarreal – Málaga CF 2-0
Málaga CF – Deportivo La Coruna 3-2
Real Madrid – Málaga CF 3-2
Málaga CF – Levante 0-0
Real Sociedad – Málaga CF 0-2
Málaga CF – Betis 0-2
Alaves – Málaga CF 1-0
Málaga CF – Espanyol 0-1
Getafe – Málaga CF 1-0
Start på anden halvdel af sæsonen:

Forrygende forår på La Rosaleda

Málaga CF’s hjemmebane, Estadio La Rosaleda med plads til 30.000 tilskuere, kommer til at byde på det ene tophold i La Liga efter det andet her i foråret. Med en svag udebane-statistik bliver det tordnende nødvendigt for Málaga CF med et par artige sensationer her på eget græs, hvis nedrykning skal undgås!
 
Hjemmebragene lyder:
Weekenden 10./11. februar:
Málaga CF – Atletico Madrid.
Weekenden 17./18. februar:
Málaga CF – Valencia.
Midtuge 28. februar/1.marts:
Málaga CF – FC Sevilla
Weekenden 10./11. marts:
Málaga CF – FC Barcelona.
Weekenden 31.marts/1. april:
Málaga CF – Villarreal
Weekenden 14./15. april:
Málaga CF – Real Madrid.
Alle modstandere, der kæmper om topplaceringer med kvalifikation til Champions League og Europa League.
 

Kræftramt træner fyret i Sevilla

11 træner-fyringer havde fundet sted i de 20 La Liga-klubber, da første halvdel af turneringen sluttede i januar.
De tre seneste i den andalusiske storklub, FC Sevilla, og bundlanternerne Málaga CF og UD Las Palmas. I Sevilla røg argentineren Eduardo Berizzo efter at have gennemført vellykkede behandlinger for prostatakræft.
Han havde sæsoner forinden haft stor succes i danskerklubben Celta Vigo. Berizzos afløser blev italieneren Vincento Montella, netop afsat i Milan.
Hos Las Palmas afløste Paco Jemez, tidligere Rayo Vallecano og Granada, Pako Ayestaro. Det tredje skift i klubben i denne sæson. Jemez ankom fra mexicansk fodbold.
Málaga-situationen omtalt andet sted.
Alaves har endvidere skiftet ud tre gange og Deportivo La Coruna og Villarreal begge en gang.
 

Er rejst væk fra Málaga CF

Januars transfervindue har budt på helt nødvendige udskiftninger hos bundklubben Málaga CF.
Klubbens dyreste nyerhvervelse før denne sæson, den 22-årige argentiner Cecchini, har klubben lejet ud til den mexicanske Club Leon. Fire mio. euro købte Málaga ham for i den argentinske klub Banfield, men han viste sig hurtigt som et flop, som træner Michel ikke kunne bruge.
Hans plads er på midtbanen, og Málaga bevarer fortsat ejerskabet af ham. Det forlyder, at klubben skulle have modtaget en mindre sum for dealen af Club Leon.
Den franske centerforsvarer Baysse, der aldrig blev den helt store gevinst, røg tilbage til sit hjemland til Bordeaux for en pris på knap 1 mio. euro.
Jony med fiasko i to sæsoner i Málaga CF er lejet ud til hans oprindelige klub, Sporting Gijon, i 2. division.
 

Og er kommet til klubben

Den 29-årige forward Alberto Bueno, lejet for resten af sæsonen i den portugisiske storklub, Porto, hvor han ikke fandt fodfæste på førsteholdet. Men Bueno er kendt som en målfarlig herre i tidligere ophold i de spanske klubber Real Madrid B, Valladolid og Rayo Vallecano. Ophold i Granada og Leganas samt engelske Derby County blev knap så vellykkede.
Málaga CF’s fyrede træner Michel havde Bueno i sin trup i Real Madrid. Her fremstod han yderst talentfuld med ikke færre end 28 ungdomslandskampe for Spanien.
  

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca / La Peña LOGO

Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som fra andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid og matchoplæg i restaurant Casa Danesa/Club Danés på Mijas-vejen og bus tur-retur til stadion.
Medlemsrabatter til alle kampe.
 
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@malaga-support.dk
Formand Morten Møller
617 700 424
info@malaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación De Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 300 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.malaga-support.dk
 
Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.