Det danske magasin i Spanien

“CTHD, det er jul!”

Som i mange andre brancher gør vi BodyTalkere brug af forkortelser. CTHD (Calm The Heck Down) er en af dem, som jeg ofte tyer til, når jeg skal oversætte kroppens forsøg på at råbe mig op: Slap så lige af! Sluk computeren og leg lidt med hundene i stedet for. Af med skridttælleren, kalorietælleren og Likes-tælleren, og gå dig en helt almindelig tur. Jeg er med på, at KPI (Key Performance Indicator) er en okay måde at måle succes på i erhvervslivet, men den skal ud af mit privatliv. Jo flere overvågningsmonitorer vi tillader, jo mindre lytter vi til vores krop – til vores helt egne behov.
 
Det er et ønske, jeg deler med mange af de mennesker, som opsøger mig for en BodyTalk-session; at finde ind til et sted, hvor det ikke er nødvendigt at skulle performe, leve op til idealer, meget høje selvstandarder og målsætninger, fikse, ordne og tackle en masse på egne og (mange gange) på andres vegne.
 
Engang var jeg vældig stolt af at kunne multitaske. På jobbet var det ofte nødvendigt og det sparede tid. Var effektivt.
Men sandheden er, at NEJ, jeg kunne ikke multitaske. Jeg pressede bare mig selv umenneskeligt hårdt for at præstere det, som forventedes af mig. Som jeg forventede af mig selv. Og forventningerne steg dag for dag. Ingen tid til at hvile på laurbærene. Selvbestaltet succestyranni.
Multitaskingen flyttede med ind i mit privatliv, hvor jeg kunne se nyheder på TV, mens jeg talte i telefon med en veninde og skar grøntsager til salaten. For at det ikke skal være løgn, havde jeg fødderne placeret i en af de her fancy fodbadekar med spa-dyser og hele svineriet. Og samtidig gik jeg, nej løb jeg en tur i min hjerne for at finde opskriften på den ret, som skulle ledsage salaten. Familien skulle jo gerne have både sund og Facebook-venlig kost. Ved siden kørte et spor af små og store ting, som jeg skulle huske at gøre, købe, fikse og sige i omsorg for min familie og mine venner, kolleger, naboer, klimaet og verdensfreden, sgu da, så alt kunne køre på de højglanspolerede skinner, jeg havde lagt ud: Ingredienserne til det perfekte liv. Gik noget mon tabt her?
Det var helt vildt stressende at gøre så mange ting på én gang – og det var endda i det, man kalder fritiden. Hjernen var på overarbejde og resten af kroppen forsøgte at hænge på, men efterhånden begyndte flere og flere fysiologiske systemer at brænde ud.

bodytalk dec1Julemiraklet udeblev, men…

Jeg kom ud i tide! Mens mange får stress, depressioner og angstanfald, skete der for mig intet dramatisk; jeg fik ikke et nervesammenbrud, jeg mødte ingen buddhistisk munk på et bjerg i Nepal, fik ikke overleveret en særlig visdom fra en delfin i Middelhavet… Nej, jeg fik en række BodyTalk-sessioner af kolleger over nogle måneder, og langsomt gav min krop slip på ingrediens efter ingrediens til det der forjættende perfekte liv. Og pludselig en morgen vågnede jeg op til en meget simpel opskrift: Jeg skal bare være her, opleve livet, gøre mine ting så godt jeg kan og ja, ændre min opfattelse og derved min krops kemi. Vupti! Det lyder så nemt, og det er det faktisk også, når blot vi følger kroppens anvisninger. Hvor hurtigt kan man ændre en vane? På et øjeblik!
 
Og hvad så med alt det, jeg ikke når nu? Aner det ikke.
Jeg skal ikke nå en hel masse i min fritid længere – og alligevel føler jeg ikke, der mangler noget. Nu bagefter kan jeg faktisk ikke huske, hvad det var for en masse gøremål, jeg absolut skulle have sat flueben ved hver dag.
 
En fast ting i min privatlivskalender er fordybelse. Jeg går ikke religiøst til den, men jo jeg kan godt fordybe mig i en kirke fyldt med lys. Det kan også være en langsom gåtur med dyrene i bjergene, en fredelig stund liggende på ryggen med den blå himmel over mig og snakke lidt med havmåger, bogskrivning, snurre-madlavning, lange, dybe samtaler med min mand og gode venner – og som en ekstra gave er jeg så heldig at have et job, som giver plads til fordybelse: i sessionerne med de mennesker og dyr, som opsøger mig for BodyTalk.
Giv dig selv den oplevelse – og ha’ så en rigtig dejlig juletid!
 
For mere information er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06, sende en mail til helle.torreblanca@gmail.com – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.