Det danske magasin i Spanien
Medicinsk Thermografi: Inflammation – kroppens råb om hjælp
De fleste livsstilssygdomme starter med inflammation. Inflammation er kroppens egen forsvarsmekanisme, som er nødvendighed for at opretholde og reparere kroppens funktioner. Det er dybest set en god ting. Bare tænk på når vi får et bistik eller vrider om på anklen, så hæver det op, bliver varmt og rødt, og det gør ondt. Det er inflammation, vævet er i flammer. Det er kroppens immunforsvar, der som et andet beredskabskorps lynhurtigt er i gang med at reparere og udskifte de ødelagte celler, som giften eller skaden har skabt. Inflammation er således immunforsvarets brandmandskorps, der sendes ud, når alarmen går, for så hurtigt som muligt at standse ulykken og undgå at skaden eller infektionen breder sig. Problemerne opstår, når der er inflammation i længere tid. Dette tærer på kroppens ressourcer.

 
Med vores medicinske thermografi ser vi også inflammation. Vi kan både se den akutte inflammation og den ”skjulte” inflammation, der har varet i længere tid.
Vi ser hyppigst ”skjult” inflammation i muskler og led – især i ryg, nakken og ben. Skjult inflammation i fordøjelsessystemet og organerne er noget af det, vi finder mest.
Her er det både mavesæk, tynd- og tyktarm, lever, galdeblære, urinblære og milt. Vi kan også finde inflammation i kirtlerne såsom skjoldbruskkirtlen, bugspytkirtel, blærehalskirtel, prostata hos mændene og bryst hos damerne.
 
Den skjulte og længerevarende inflammation opfører sig ikke som den akutte. Tit er der ingen direkte smerter, men derimod andre symptomer såsom lavt energiniveau, hyppige sygdomme, næsen løber om morgenen, forstoppelse eller diarré eller fødevareintolerance, dvs. man bliver skidt tilpas ved indtag af specifikke madvarer.
Hvis man oplever nogle af disse tegn, ville det være en god ide at lede efter skjult inflammation, fx ved hjælp af en medicinsk thermoscanning. Her er der nemlig mulighed for præcist at se, hvor inflammation er og hvor meget der er.
Normalt, når vi finder skjult inflammation, er det ikke kun ét sted i kroppen, men flere steder.
Som jeg startede med at sige, er inflammation en nødvendighed for os, bare ikke over længere perioder. Tænk på at brandmandskorpset er på udkald hele tiden uden hvile og forplejning. Det går ikke i længden. Kroppens reserver drænes og udpines. Det kan få alvorlige følger. Her er det om at afdække niveauet af inflammation og dernæst hjælpe kroppen til at komme til hægterne igen. Her kommer blandt andet anti-inflammatorisk kost og livsstil ind i billedet.
 
Medicinsk Thermografi
 
På billederne her ser vi en dame, som havde smerter i panden, med hyppig hovedpine, smerter i begge skuldre og i lænden. Hun led også af svimmelhed, lav energi og lidt overvægt.
Når vi analyserer billederne, ser vi varme omkring næsen, det er bihuleinflammation. Varmen foran øret tyder på kæbeledsdysfunktion/inflammation.
Varmen omkring munden svarer til diffus tand/tandkødsinflammation.
Varmen under hagen er hævede lymfekirtler. Det ”røde” område på halsen er muskelinflammation.
I øvre ryg og nakke ser vi diffus muskelinflammation i alle de store muskler i nakken og skulderområdet og ned langs ryggen.
 
Da hun så sin thermoscanning, fik hun et ”wake up call” og kunne bedre forstå, at hun ikke havde det godt. Der var mange ting at arbejde med.
Det skal siges, at når vi ser så meget inflammation i kroppen, henviser jeg altid til Dr. Pernille Knudtzon, der undersøger sagen nærmere og ordinerer fx blodprøver eller henviser til ultralyd eller hvad der nu er behov for.
Vi lavede forslag til kostændring til hende, hun fik akupunkturplastre til muskelsmerter, som hun havde stort gavn af, og en antiinflammatorisk drik til at booste immunforsvaret. Hun blev også henvist til en fysioterapeut, som kunne hjælpe med at løsne op og få flow igennem kroppen.
Der er tre måneders forskel på de billeder. Hun har indtil videre tabt 10 kg og har fået masser af energi og føler sig meget friskere. Det bedste af det hele er, at hun er blevet bevidst om, hvordan hun skal leve sit liv fra nu af. Hun ved, hvad der skal til for at få inflammationen ud af kroppen. Der er stadig noget at arbejde med, hun ved at hun er på rette vej.
 
Kom og hør hvordan du kan forbedre din sundhed! Vi glæder os til at se dig!
www.vitafakta.es
 
Af Vitafakta Health Clinic www.vitafakta.es vitafakta@vitafakta.es

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.