Det danske magasin i Spanien
Seedster De moderne eventyreres klub – en oplagt mulighed for danske iværksættere i Spanien

Seedster De moderne eventyreres klub - en oplagt mulighed for danske iværksættere i Spanien

Seedster Boot Camp i Marbella
Seedster 1.0 afsluttede med White Party hos Jesper. Her er jeg sammen med Christina Nissen fra Alarma Universal samt Siwapha Fon Nielsen og Lincoln Nawada fra EzyPro10.

Fra 26. februar til 5. marts 2017 mødes 25 mentorer, foredragsholdere og undervisere med 250 danske iværksættere til Boot Camp i Marbella. Er du en af dem?

 
Video fra Seedster I.0
Har du ikke helt styr på dine KPI’er, finder du på overspringshandlinger for at undgå din Google Analytics-konto eller savner du bare at blive undervist og inspireret på dit modersmål, bør du deltage i Seedster 2.0.
Er du bevidst om dit WHY? Har du styr på dit pitch? Har du overblik over din virksomheds processer, din hit-rate, dine unikke selling points, din CPA og hvad med dine konverteringer? Lyder det teknisk? Det er det nemlig, men præsenteret af Jesper Buch & Co. i fede omgivelser tilsat høj musik, super performance, seje power points, rap, lækker mad og solskin, ja, så lyder det som honning i ørerne. Det er alt sammen megavigtig viden for dig som iværksætter, og når du dagen efter anvender det i din virksomhed, bliver det til visdom; iværksættervisdom. Det er ofte de små ændringer, som gør dig stor.
 
At Just-Eat-stifter, Jesper Buch, samlede 200 danske iværksættere i Marbella til en uges Boot Camp i efteråret, har de fleste vist hørt. At lade initiativrige danskere mødes til syv dages networking og faglig udvikling fik stor bevågenhed i den danske presse, hvor især én overskrift fik parnasset op af stolene; Just-Eat-stifter flytter iværksættere ud af landet. Var der her en skjult dagsorden om at eksportere hjerner og skattekroner? Endnu mere suspekt er det naturligvis, at manden bag, ligesom stort set alle øvrige Boot Camp-mentorer, er millionær.
At mentorerne på Seedster 1.0 er succesrige og driftige mennesker, er netop det, der fik godt 200 danskere til at sikre sig deltagelse i Boot Campen – og købe en flybillet til Spanien.
Blandt tidens iværksættere hersker ingen Jantelov og ingen misundelse. Tværtimod handler det om at omgås mennesker, som kan mere end én selv, mennesker man kan lære af og arbejde sammen med.
Og Boot Camp’en sigtede da heller ikke på at skabe hjerneflugt fra Danmark. For Jesper Buch handlede det om noget helt andet, da han, kun fire måneder før Seedster 1.0 var en realitet, fik idéen til Boot Campen. Han ville tage et opgør med danskernes tryghedsnarkomani og mangel på ambitioner. Han fornemmer nemlig, at det fintmaskede sikkerhedsnet i det trygge danske velfærdssamfund forhindrer os i at tænke stort.
Min veninde, som også driver virksomhed her på Costa del Sol, og jeg var de eneste Seedster 1.0-deltagere, som allerede for længst har sagt farvel til den danske model. Vi var også tæt på at være de ældste deltagere, men da vi en tidlig morgenstund tjekkede ind på Hotel Andalucía Plaza sammen med de andre, var både adresse og alder irrelevant. Her var vi alle iværksættere PUNKTUM. Jesper Buchs motto er #kickasssleeprepeat – og måske kunne man tilføje et #getyourasskicked af og til. For det er nemlig også et af de elementer, man skal kunne tåle som iværksætter. At det også gjaldt for Seedsters succesrige mentorer stod helt klar, da de i løbet af ugen holdt foredrag om deres egen historie.
Seedster er det mest åbne, dele-mindede og gennemsigtige univers, jeg nogensinde har bevæget mig i. At tilbringe en uge sammen med kræfterne bag vækstende virksomheder, konstant tænkende iværksættere var i sig selv lige så lærerigt og givende som de syv dages læring med nogle af Danmarks allerdygtigste indenfor opstart og drift af virksomhed.

Hvem kan være med?

Man behøver ikke at have opfundet en app for at være med i klubben. Man kan også brygge mjød, sælge isterninger til fester, designe belysning, ‘sparke røv’ med en e-shop som sælger lækkert, økonomivenligt tøj til unge, kæmpe mod overvægt hos børn, eje et asylcenter på Lolland, udvikle biotech, lave alternativ rekruttering, sælge uudnyttet cargoplads på passagerfly eller være rengøringskone med 200 medarbejdere, som en af Boot Campens talere, Birgit Aaby, der med Combi Service tjener millioner på at gøre rent.
Hun er også kendt fra DR1-programmerne Løvens Hule, hvor hun sammen med bl.a. Jesper Buch investerer i startup-projekter.
Man må selvfølgelig gerne have opfundet en cool app, som fx et mobilt visitkort, en stress-ned app eller et digitalt mindealbum – og har man allerede haft succes med noget af det, er det også okay at være business angel, vc’er eller simpelthen mentor.

Spaniendansker på Seedster

jesper buch

Dengang folk, der gjorde noget, kunne noget og ville noget, stadig blev kaldt opfindere, købmænd og eventyrer, arbejdede jeg på at blive landmand med egen gård. Jeg knoklede løs ved siden af gymnasiet, rejste på studieophold i Extremadura for at finde ud af, hvorfor SDM-kvæg gav mere mælk her end i Danmark, tog med gårdejeren i banken for at tigge om lån til et moderne vandingsanlæg, monterede tvillingehjul på traktoren… Jeg var 100% tændt – indtil det gik op mig, at landbrug er et erhverv, hvor man ikke kan producere sig ud af kriser. EF og vejret spændte ben for min drøm. Videre! Gummistøvlerne blev skiftet ud med stilletter i det private erhvervsliv, men efter nogle år i den danske hovedstad, manglede der igen damp under kedlen. Flyttelæsset kørte mod Spanien. Her gik vejen forbi salg af dansk modetøj til magasinproduktion og international marketing – og senest er der føjet en BodyTalk-klinik til listen. Min historie ligner andre iværksætteres. Uanset branche, alder og adresse er vi ikke er drevet af motivation, men af passion og entusiasme. Motivation får os til at stå op og gå på arbejde hver dag, men de store skift sker først, når drivkraften er passion. Vi kan ikke lade være!

I løbet af mine små 30 år her i Spanien har jeg mødt masser af dygtige danske iværksættere, som ikke kun har mod til at realisere deres drøm. De har også mod til at gøre det i udlandet.
Til alle jer; Seedster Boot Camp er en genial mulighed for at blive undervist i mange af iværksætteriets afkroge på dansk af danskere, med hvem vi, uanset hvor mange år vi har boet i udlandet, deler referencerammer. Og fremfor alt giver Boot Campen et kæmpe boost, en stærk energi og et netværk af mennesker, som du kan udveksle med, dele med, arbejde med og handle med.
For Costa del Sol-deltagere, som ikke behøver hotelværelse, er prisen for Seedster 2.0 inkl. fuld forplejning kun 995 euro. Bestil billet på http://www.seedster.dk/

Det får du med hjem

casper blom

“Jeg tror aldrig, det er sket før, at herboende danske iværksættere får besøg af 25 af de bedste danske forretningsfolk og mentorer, som i en hel uge vil trække deltagerne igennem en vidensbank, som er uvurderlig”, siger Jesper Buch, der lige nu er i fuld gang med at lægge sidste hånd på Seedster 2.0’s program.
“Den første Seedster Boot Camp har givet mig masser af tillid til projektet. Det er tilbagemeldinger som disse, der er min drivkraft: “Det har været den mest lærerige uge i mit liv” og “Jeg havde regnet med, det ville blive godt, men jeg havde ikke regnet med, at det ville ændre mit profesionelle liv på den fede måde”…”

 
“Jeg tager virkelig hatten af for jer danskere, som har startet noget op her i Spanien. Jeg synes, det er svært. Man skal være godt klædt på og sætte sig godt ind i reglerne, da de er ret anderledes end i DK. Til gengæld er det let at finde arbejdskraft fra stort set alle nationer, så servicefunktioner som customer care eller telesalg og internetbaserede forretninger giver det god mening at etablere her”.
 
Med i Seedster-teamet er også Casper Blom; den unge iværksætter, som solgte brugte golfbolde for millioner allerede som 18-årig: “Kort fortalt, så var jeg selv nok lidt i chok over Seedster – på den gode måde. Stemningen var så god, og der blev netværket i verdensklasse. Der bliver åbenbart skabt en helt unik stemning, når man er langt hjemmefra, og ‘tvunget’ til at snakke med andre mennesker. Jeg er vild med konceptet, og håber, at jeg har endnu mere tid til at snakke med folk på næste Boot Camp”.

Vox Seedster

Mette Maria Terp, www.treatmenow.dk
Jeg tænkte, at 200 iværksættere samlet måtte give den fedeste energi. Jeg synes også, programmet var rigtig godt, men det var altså primært pga. deltagerne og mentorerne, jeg tog af sted.
De største oplevelser må klart være hele dynamikken og den åbenhed, der var blandt deltagerne. Og så lysten til at hjælpe andre.
 

Kasper Dam, www.istilfest.dk

Jeg har altid troet meget på, at det vigtigste i denne verden er viden. Det er så vigtigt at lære af rollemodeller og andre, der er dygtigere end én selv.
Da jeg så opslaget til Seedster, tænkte jeg straks: “Wow! Det bliver dyrt, hvis jeg ikke tager med til det!” Normalt, når man deltager i ting som det, kan man hurtigt betale Seedster-prisen for bare ét af de foredrag, der var på plakaten.
I første omgang kom netværket lidt i anden række. Senere var det soleklart for mig, at netværket betød mindst ligeså meget.
Foredraget med Carsten Mikkelsen var en af de største motivations-boosters, jeg nogensinde har været med til. Carsten Mikkelsen gav nogle sindssygt gode værktøjer til at plukke de helt lave frugter. Siden foredraget med ham har jeg været i fitness fire gange om ugen, spist 6-8 stykker frugt om dagen – og nydt det!
Der var en sprudlende buzz-stemning til foredraget, hvor Jesper Buch tog os igennem sit spændende liv. Det var vildt inspirerende at høre om hans op- og nedture.
Blandt deltagerne var der så mange virksomheder, der bevægede sig inden for områder, som vi kunne bruge i mit firma. Alt fra nyttige softwareløsninger til rejsearrangører. Vi har allerede brugt flere af dem, der var med, og kommer helt sikkert til at gøre det igen i fremtiden.

 
Dorte Damgaard Sejthen, Filihood
Det, jeg er mest imponeret over, og havde mest ud af ved turen, var at se, hvor meget vi havde at give hinanden blandt deltagerne. Alle ville så gerne give hinanden inspiration og gode råd – og hjælpe hinanden. Det var så fedt!
 
Line Cramon, Little Freestyler
Jeg valgte at melde mig til Seedster Boot Camp 1.0, da jeg så programmet. Et super spændende og alsidigt program med mange dygtige mentorer. Jeg var især interesseret i at lære mere om den digitale verden, som jeg ikke havde særlig stor kendskab til, såsom SEO, adwords og hvordan man kan bruge Facebook til markedsføring.
Det sociale/netværket blandt deltagerne gjorde størst indtryk på mig. Det var helt fantastisk! Super dygtige og inspirerende mennesker, der hellere end gerne ville dele ud af deres viden. Jeg sugede de andre deltageres gode og dårlige erfaringer til mig. Jeg følte, at jeg var på ferie med mine venner på trods af, at det var mennesker, jeg aldrig havde mødt før, og der var et tæt pakket program fra kl. 9-21. Jeg havde tårnhøje forventninger til kurset, og frygtede, at jeg ville blive skuffet. Det gjorde jeg ikke! Tværtimod har det været en af de bedste uger i mit liv. Jeg fik trænet fire morgener, fik god mad, fik sovet (uden at blive vækket 4-5 gange om natten af mine dejlige unger), blev inspireret af 200 super seje mennesker med det vildeste drive. Jeg blev bekræftet i, at jeg er iværksætter, og det er det, jeg skal leve af! Det er ikke karrieren, jeg jagter, men en livsstil, der passer perfekt til den, jeg er. Jeg kom hjem med endnu mere tro på mig selv og mit projekt. Hvis du er iværksætter, kan jeg helt klart anbefale dig at tage på Seedster Boot Camp.
Jespers buchs Lambo var ugens maskot Hver da vandt to deltagere en tur den
Jespers Lambo var ugens maskot. Hver da vandt to deltagere en tur i den.
Af Helle Espensen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.