Det danske magasin i Spanien
tripleA

Siden Guardia Civil d. 11. april i år indledte en aktion imod Triple A Marbella, har rygterne svirret på Solkysten. La Danesa har besøgt Triple A (en forening af venner af efterladte og mishandlede dyr), hvor 13 personer nu er anklaget for bl.a. svindel, hunde-traficking og dyremishandling, for at få deres version af, hvordan det hænger sammen. Vi har talt med Lily van Tongeren, der er frivillig i Triple A, der altid huser mellem 300-400 hunde og 100-150 katte.
Da jeg står og venter på Lily van Tongeren foran Triple A’s kontor, kommer en kvinde ind ad porten med en lille usselt udseende filtret Yorkshire terrier. Hendes undskyldende udtryk afslører, at hun har tænkt sig at efterlade hunden her i kennelen. ”Jeg kan ikke have den mere”, mumler hun forlegent, før hun hurtigt forlader området og den lille hund. Det eneste andet hun efterlader, er en pose hundemad, der langt fra kompenserer for de udgifter, der er forbundet med at give hunden husly, medicinsk behandling samt registrering eller omregistrering af chip.
”I det mindste kom hun selv ind med den – de fleste dumper deres hunde udenfor porten i kasser eller poser i ly af nattens mørke.” siger Lily, da hun kommer ud fra kontoret.
Guardia Civil offentliggjorde dagen efter, at aktionen havde fundet sted, en video af en mængde døde dyr, primært hunde, lagt frem foran en fryser i Triple A. Videoen viste nogle ret voldsomme billeder, hvilket hurtigt satte gang i rygterne.
”Det er sandt, at vi, ligesom så mange andre større kenneler, har en kummefryser til døde dyr. Det har den helt naturlige årsag, at det kommunale renovationsfirma ’Sanidad’ kommer ind med døde dyr, som de har fundet i vejkanten eller andre steder. Kommunen har en aftale med os om, at Sanidad afleverer dyrene i vores fryser, og med jævne mellemrum køres de døde dyr til kremering i Cártama. I fryseren er der også dyr fra vores kennel, som vi har været nødt til at aflive, eller som er døde af naturlige årsager. Den video, Guardia Civil lagde ud d. 12. april, viste 45 døde dyr, der var blevet opbevaret siden 28. februar. Heriblandt var der også en måge og en ged, men ud af de 45 dyr, var det kun 11 katte som var døde hos Triple A, mest gadekatte døde af katteaids og leukæmi, og 9 hunde. Resten var døde allerede, da de blev bragt til herind”, siger Lily.
Inde på Triple A´s kontor møder jeg en gigantisk stor hund, en trebenet mindre hund og en glad men meget inkontinent tæve, der alle afkræfter rygtet om, at Triple A afliver de dyr, der ikke er nemt afsættelige.
”Vi afliver kun dyr, når vi ikke kan hjælpe dem, og hvis de lider”, fortæller Lily.
På væggen hænger en række fotografier af forskellige hunde og deres ’virtual adopter’. Det er et projekt, Lily har søsat, hvor man virtuelt kan adoptere en hund eller kat – dvs. at man for 15€ om måneden støtter et dyr på kennelen, som man kan kalde ’sin egen’. Man modtager så et adoptionscertifikat og et foto af og info om hunden, og bliver informeret, når den er blevet ’rigtigt’ adopteret.
”Det er et initiativ, jeg fandt på for at give de hunde og katte, der har været her i længere tid noget opmærksomhed og dermed en højere chance for at blive adopterede,” forklarer Lily.
Triple A, der for nyligt har fejret 25 års jubilæum, har siden hændelsen i april haft travlt med at affeje en enorm mængde rygter. Den omtalte video findes stadig på Youtube, og viser, udover den makabre kummefryser, også ’fundet’ af eutanasi-medicin – præparatet bruges til at aflive dyr, og forefindes nødvendigvis, hvor man tager sig af syge dyr, det være sig hos kenneler eller dyrlæger. På Triple A er der tre dyrlæger tilknyttet, og hver dag behandler de syge og skadede dyr – af og til er de også nødt til at gøre en ende på dyrets lidelser.
Anklagerne lyder også på hvidvaskning af penge, og Guardia Civil hævder at have fundet smykker på stedet.
”Det koster over 30.000€ om måneden at drive den her kennel – af kommunen får vi 30.000€ årligt – så der er ganske simpelt ikke noget overskud at putte i lommerne. Vi har desperat brug for hver en donation, vi får ind, og hver en cent går til kennelen og dyrenes velfærd.”
De omtalte smykker, hævder Lily, var halsbånd med similisten.
”Vi får donationer i form af hundetilbehør, som vi sælger, når vi holder åbent hus for at indsamle penge til dyrene. Hele aktionen imod os var fuldstændig overdrevet og anklagerne ligeså – helt ærligt, hvem ville opbevare dyrebare smykker på en hundekennel? Vi har måske ikke altid haft 100% orden i vores papirsager – det er der kommet styr på nu – men de frygtelige anklager, der er blevet slynget imod os, har intet på sig. Vi tror, at anmeldelsen kommer fra en revisor, som vi var nødt til at afskedige, men det er ikke til at sige, hvem eller hvad der står bag – det er enten nogen, som har villet skade os, eller nogen, der har villet lave et røgslør.”
Høringerne af de 13 tiltalte personer er i gang på nuværende tidspunkt. La Danesa kan ikke gøre sig til dommer over, om Triple A er skyldig i anklagerne eller ej, men i stedet for at forholde sig til rygter, anbefaler vi at tage ud og se med egne øjne, hvordan det står til hos Triple A, som igennem hele affæren har været meget åbne og imødekommende.
Af Louise Mercedes Frank

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.