Det danske magasin i Spanien
Medicinsk Thermografi Hvad er det, hvordan virker det og hvad kan det bruges til?
I Thermografien i Vitafakta Health Clinic arbejder Elsebeth Karina Jensen, sygeplejerske og thermograf, og Nick Hvidt Nielsen, kost- og ernæringsvejleder og thermograf.

Hvad er Medicinsk Thermografi?
Vi anvender et meget følsomt kamera, som måler temperaturen i huden. Varmen afhænger af blodgennemstrømningen i de forskellige dele af kroppen, herved ser vi, om der er for lidt eller meget aktivitet, ubalance eller inflammation. Hudens temperatur afspejler, hvad der sker i kroppens dybere lag.
Medicinsk Thermografi er en fysiologisk undersøgelse, hvor vi afdækker skader, slitage, inflammation og dysfunktioner. Den supplerer andre anatomiske scanninger, fx røntgen, ultalyd, CT, MR-scanninger, som alle er anatomiske scanninger, dvs. afdækker størrelse og form,

Medicinsk Thermografi er eminent til at finde skjult inflammation i kroppen. Vi ved i dag, at inflammation ofte er synderen, når det drejer sig om sukkersyge, åreforkalkninger, hjertekarsygdomme, gigt, allergier og cancer. Med thermografien kan vi finde, hvor der evt. ligger hengemte områder, som må bearbejdes, for at vi bliver sunde og raske.

Hvad er inflammation?
Inflammation er kroppens forsøg på at beskytte sig selv, en reaktion fra vores eget immunsystem i kroppen.

Hvad er forskellen på inflammation og infektion?
Inflammation betyder, at vævet ‘står i flammer’. Det er rødt, hævet, smertefuldt og varmt. Dette sker pga. skader, toksiner, fremmedlegemer, slidtage eller invasion af mikroorganismer.
Infektion er en invasion af bakterier, virus, svampe eller andre mikroorganismer.
Når der er infektion, er der inflammation.
Når der er inflammation, behøver der ikke være infektion.
Varer inflammation i længere tid, går det ud over vævet og kan føre til flere sygdomme som visse gigtformer, allergi, åreforkalkning, fibromyalgi, sukkersyge, tandbetændelse og visse kræftformer.

Medicinsk Thermografi bruger vi til at finde inflammation, og især den ”skjulte inflammation”, dvs. den inflammation man har, og ikke er klar over. Her er listen virkelig lang. Vi finder hyppigt inflammation i bughule, tænder, lymfe, omkring sener og muskler, i blodkar, led og bindevæv.

Sådan bruger vi analysen af billederne?
Når vi har taget billederne, sender vi dem til vort ekspertlægepanel, der udarbejder en medicinsk rapport. Baseret på de vigtigste fund giver vi forskellige anbefalinger, som kan være henvisning til læge, med henblik på at afklare sygdomstegn, supplerende blodprøver, ultralyd, fysioterapi, kraniosakralterapi, osteopati, livsstilsomlægning, yoga eller råd om kost og livsstil.

Det vigtigste er, at vi afdækker de svage og stærke led i kæden. Det giver mulighed for at målrette indsatsen. Vi ser fantasiske forbedringer, når klienterne målrettet gør noget ved de svage led. Vi følger op efter en, tre eller seks måneder. Her er et eksempel:

Her ser vi inflammation i ansigtet, og hvad der skete på tre måneder, da klienten ændrede sin kost og livsstil; et forbløffende fald i inflammation!
Varme skalaen ”8 graders forskel fra hvid til sort” – hvid farve er den varmeste

På det første billede ser vi tydelig varme næsten i hele hovedet mellem øjnene, over næsen, ved tænderne, på halsen og kulde i nederste del af halsen.

Varmen i panden og tindingerne er muskelinflammation, som kan give spændinger og dermed hovedpine. Musklernes funktion er altså ikke ”optimal”.
Varmen over næsen er bihuleinflammation – praktisk taget er det en suppe af gammel snot, som er et paradis for vækst af bakterier og andre mikroorganismer. Varmen omkring munden er tandinflammation. Der ses varme lymfeknuder. Lymfeknuderens funktion er at rense for urenheder, altså ser vi et belastet immunforsvar.
Der ses kulde over skjoldbruskkirtlen. I dette tilfælde var klienten allerede blevet diagnosticeret med lavt stofskifte, ellers havde vi anbefalet supplerende blodprøver.

Klienten fik råd om radikale kost- og livsstils ændringer i form af basedannende, antiinflammatoriske smoothies, supper og kost i øvrigt. Hun brugte antiinflammatoriske energiplastre og kosttilskud.
Det andet billede er taget efter tre måneder med ændret livsstil. Vi ser tydelig forskel i graden af inflammation: Klienten havde tabt i vægt, havde mere energi og større overskud og følte sig generelt bedre tilpas.
Dette er et eksempel på, at Medicinsk Thermografi er et fantastik redskab til at afdække funktioner og dysfunktioner og først og fremmest inflammation. Et redskab til forebyggelse, til at tage ansvar og vare på sin egen fremtidige sundhed.

I er meget velkommen til at stille spørgsmål eller booke tider via mail til vitathermo@gmail.com , ringe eller sende sms til 694431864, 608275724 eller 691760785.

Af Elsebeth Karina Jensen og Nick Hvidt-Nielsen, Vitathermo hos Vitafakta Health Clinic v/ Dr. Pernille Knudtzon

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.