Det danske magasin i Spanien
Storstilet olympisk projekt i Madrid

Storstilet olympisk projekt i Madrid

shutterstock 410488999
 

“To change, or to be changed, that is the question.” Sådan citerede Den Internationale Olympiske Komités præsident, Thomas Bach, Shakespeare, da han skulle fremlægge IOCs fremtidsplaner.

En 2020-plan, der blandt andet indebærer en lancering af en helt ny måde at sende og producere tv fra og om OL. Den Internationale Olympiske Komité lancerede ved udgangen af De Olympiske Lege i Rio en ny verdensomspændende digital kanal med det unge publikum som målgruppe. Det er et storstilet projekt, der kommer til at løbe op i minimum 500 millioner euro, inden vi rammer 2020.

OBS (Olympic Broadcasting Services) i Madrid er dem, der rent praktisk skal føre IOCs drøm ud i livet. Og det har de allerede gjort ved at skabe den nye kanal ved navn Olympic Channel. Kanalen skal give dækning til idrætsgrene, som får minimalt med opmærksom så snart, henholdsvis sommer- og vinter-OL er ovre hvert andet år. På samme tid er kanalens mål at promovere de olympiske værdier og få et ungt publikum til at holde af dem. Man vil have fat i generationen, som blev født i en tid med teknologisk udvikling, bruger mange timer foran en skærm, og som OBS håber at motivere til bogstaveligt talt at bevæge sig mere gennem idræt.

– Vi står ved en skillevej, hvor det digitale tv vokser og giver store muligheder, og det betyder ikke, at det traditionelle TV er dødt. Men Facebook kan blive verdens primære tv-kilde takket være folks brug af videoklip. Vi har netop skabt denne digitale kanal for at være konkurrencedygtige, lød det tidligere i et statement fra den nye kanal, der med tiden også forventer at åbne en lineær tv-kanal – en “rigtig” tv-kanal så at sige.

OBS har hovedsæde i Madrid med et internationalt personale fordelt over 34 forskellige nationaliteter. Det blev grundlagt tilbage i 2001 af sevillianeren og tv-guruen Manolo Romero med det mål at blive den primære formidler af tv-signalet fra såvel vinter- som sommer-legene. Under OL i Rio producerede OBS over 6.000 timers tv til flere end 400 tv-stationer verden over.

Selve OBS og den nye Olympic Channel kommer til at holde til i samme bygning i et kvarter, der er ved at udvikle sig til lidt af en idrætskoloni, da genboen på Calle Torrelaguna er det spanske kultur- og sportsministerium.

Mens der allerede arbejder flere hundrede hos OBS, som i første omgang for 15 år siden blev skabt til at stå for tv-dækningen af De Olympiske Lege, er Olympic Channel stadig i gang med hyringsprocessen. Indtil videre er der hentet flere end 60 medarbejdere ind fra 21 lande.

Alt det kommercielle samt marketingsdelen drives fra IOCs hovedkontor i Lausanne i Schweiz, mens hele produktionen foretages i den spanske hovedstad.
Nu hvor Den Internationale Olympiske Komité har til huse i Schweiz, hvorfor er hele den enorme afdeling så lige havnet i Spanien, spørger man sig selv? Der skal vi tilbage til den førnævnte Manolo Romero. Han var manden bag OBS og har viet sit liv til dækningen af De Olympiske Lege lige siden legene i Mexico i 1968. Han har modtaget i alt ni Emmy’er og ej at forglemme den meget prestigefyldte Lifetime Achievement Award for sit arbejde med tv-dækning af OL.

PHO10926400.retouche

Det er dog ikke Manolo Romero, der står i spidsen for OBS længere, da han for et par år siden valgte at drosle ned fra det han kaldte “et arbejdsliv med OL”. Han sidder dog stadig i bestyrelsen. Det er nu grækeren Yiannis Exarchos med fem Emmy’er på kaminhylden, der står i spidsen for såvel selve OBS som Olympic Channel. Han havde i sin tid Manolo Romero som mentor – og har det stadig, når han finder det nødvendigt.

Udover at fylde meget i mediebilledet på internettet og de sociale medier fra og med lancering den 21. august har Olympic Channel allerede indgået aftaler med tv-mastodonter som blandt andre amerikanske NBC, som skal vise dele af det tv, der bliver produceret i den grå kontorbygning i det nordøstlige Madrid. Der vil bliver produceret mere end 250 timers originale programmer hen over det første år.

Kanalen vil operere 24 timer i døgnet 365 dage om året og gik altså i luften umiddelbart efter afslutningsceremonien ved OL i Rio og kunne herefter ses af alle på en mobilapp og på www.olympicchannel.com

Af Nanna Lunnemann

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.