Det danske magasin i Spanien

Det er noget af en overskrift!
Men der er faktisk sandhed i påstanden. Magnesium (Mg) er det mineral, jeg som ernæringsterapeut oftest anbefaler mine kunder at tage. Og det er ikke uden grund.
Tilstrækkelige mængder af magnesium er ekstremt vigtigt for vores sundhed og velbefindende.
Magnesium bidrager til rigtig mange processer i vores kroppe, er overordnet med til at holde vores celler sunde og er meget vigtig for vores hjerte og kredsløb, vores knogleopbygning, vores energiproduktion, vores proteinsyntese, syrebasebalance, immunforsvar, nervesystem, blodtryk, hormonbalance – og det beskytter os mod for tidlig aldring.
Det estimeres, at mellem 60-75% danskere har magnesiummangel.

Så har du symptomer som følgende, kan magnesiummangel meget vel være en medvirkende årsag:
– Træthed, muskelsvaghed, stive, spændte muskler, udmattelse
– Hovedpiner (alle typer), migræne
– Muskelkramper, uro i benene
– Osteoporosis/ knogleskørhed
– Diabetes, ustabilt blodsukker
– Forhøjet blodtryk
– Søvnproblemer
– Muskelsmerter, fibromyalgi
– Forstoppelse
– Hjertekarproblemer
– Mentale ubalancer, angst, depressioner
– Urolige børn

Calcium/Magnesium-balancen
Vi får generelt meget calcium i vores kost, og mange er blevet anbefalet at tage kosttilskud udelukkende indeholdende calcium. Men for meget calcium i kroppen er ikke sundt og her er magnesium med til at sørge for, at det overskydende calcium kommer ud af kroppen igen. Mineralet calcium og mineralet magnesium kan faktisk ikke undvære hinanden. Calcium sammentrækker og magnesium afspænder. Så sørg altid for at tage tilskud af magnesium sammen med dit calcium.

B6vitamin og Magnesium
Ligeledes er det optimalt at tage tilskud af B6vitamin sammen med tilskud af magnesium. Vores krops udnyttelse af magnesium er afhængig af B6vitamin.
B6vitaminmangel er næsten lige så udbredt som magnesiummangel og symptomerne minder meget om hinanden.

Afspænding og søvn
Magnesium er et fantastisk afstresningsmineral. Det har en beroligende virkning (uden at være sløvende) på hele systemet, da det afslapper muskler og blodkar. Tag derfor gerne magnesiumtilskud om aftenen.
Til børn er magnesiumtilskud i oliesprayform rigtig god. Jeg lister mig ofte ind til mine børn om aftenen, når de sover, og smører olien under deres fodsåler eller andre steder på kroppen. Vær obs på, at olien kan prikke eller klø lidt på huden. Dette aftager i takt med, at dine niveauer bliver bedre.

Magnesium i maden og som tilskud
Magnesium finder du hovedsageligt i sunde råvarer som bladgrønt, bananer, avokado, kerner, nødder, frø, havre, uraffineret salt og brune ris.
Det er desværre vanskeligt at spise sig til tilstrækkeligt med magnesium bla. pga. vores magnesiumfattige jord. Så ved mistanke om magnesiummangel anbefaler jeg oftest at supplere en sund magnesiumrig kost med et godt optageligt kosttilskud enten i oliesprayform, pulver eller kapsler/tabletter.
Der findes mange forskellige produkter på markedet.
Hos Vitamina eller til en individuel konsultation hos mig kan du få vejledning i, hvilken form der er den rigtige for dig.
Så slap bare af, ned med skuldrene og rigtig god dag.

Maria Steffensen – www.maria-steffensen.com

Af Maria Steffensen – www.maria-steffensen.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.