Det danske magasin i Spanien
IMG 2823

Jeg elsker at svømme i havet, hvorimod jeg ikke går i pool. Her, hvor vi bor, har vi den skønneste naturlige pool lige uden for døren. Sandet og vandet er fyldt med gode egenskaber og mineraler, og det er god motion at gå og løbe i sandet og svømme i vandet (paddle surf er min nye sportsgren – rigtig god for balancen og core-musklerne).
De mange blå flag langs Costa del Sol er ingen tilfældighed. Vi har gode strande og godt vand. Og jeg drikker det. Hver dag!

“Man har ellers fået at vide, at man ikke må drikke havvand. Det sagde vores mødre jo altid til os, da vi var børn”. Det gjorde de måske. Men hvad vidste de egentlig om det?

Havvand har samme isotoniske koncentration (salte og mineraler) som det menneskelige blods, og det, tror jeg, er derfor, at det føles så rigtigt at drikke det.
Og jo, fisk boller i havvand, som W.C. Fields så fint udtrykte det, og skibe tømmer wc’er i det, men heldigvis kan bakterier, som ikke oprindeligt hører til i havet, ikke leve der ret længe.

Man skal selvfølgelig være omhyggelig, når man henter sit havvand, og jeg gør det, at jeg går ud i vandet om morgenen, når havets eget rensningsanlæg har arbejdet natten igennem. Jeg går i til halsen, og sænker min beholder ned til hoftehøjde (ikke for tæt på bunden, hvor for meget sand og knuste skaller kan komme med, og ikke for tæt på overfladen, hvor evt. oliespild fra skibe samt sandskum lægger sig). Hjemme sender jeg vandet igennem et kaffefilter for at fjerne evt. sand, og så hælder jeg vandet på glasflasker (opbevares ved stuetemperatur).
Hver morgen får vi et stort glas bestående af 20% havvand og resten almindeligt vand – og hundene får lidt i deres foder.

Det er især magnesium, jeg er ude efter. Jeg fornemmer på min egen krop – og på mine BodyTalk-klienters, at det er det mineral, som vores livvstil kræver mere af for at holde kroppen i sund balance og for at sikre os mod fx knogleskørhed. Calcium giver ikke sunde og stærke knogler. Det gør magnesium derimod. Magnesium er også en vigtig spiller i stofskiftet – og giver os sunde og stærke muskler. Selvom jeg spiser masser af grønt (fx indeholder broccoli, basilikum og spinat ret meget magnesium), kan jeg slet ikke spise nok. Havvandet giver mig derimod en god mængde.
Som sidegevinst virker havvandsdrikning som en naturlig tarmrensning, og modsat de væmmelige tarmskylninger, som foretages på klinikker, foregår denne den ‘rigtige vej’.

Så godt er mit havvand
Det var en sydamerikansk BodyTalk-klient, der introducerede mig til havvandsdrikning sidste vinter. Mange generationer tilbage har hans familie dagligt drukket havvand. Det er almindeligt på de kanter. I dag, hvor han bor i Bruxelles, tager han en gang om måneden bilen og kører til Holland, hvor han fylder en havvandstank op. “Man bliver afhængig af det”, siger han. “På den gode måde. At drikke havvand føles ligesom, når ens bedstemor serverede en kraftfuld, rygende varm hønsekødssuppe, når man som barn havde ondt i halsen: Bare helt rigtigt!”
Min klient har ret. Det føles rigtigt.
Hvor godt mit havvand er, satte jeg mig for at få undersøgt.

På et af Spaniens bedste og mest avancerede vandanalyseinstitutter gik de til opgaven med en blanding af nysgerrighed og forundring. De havde aldrig undersøgt havvand med henblik på at drikke det, og de lagde ud med at fortælle mig, at havvand i flg. spansk lov ikke må benyttes som konsumvand. Lidt ulovlig må man vel godt være – for mig er det så havvandsdrikning.

Jeg bestilte den helt store pakke, og til alles overraskelse viste analyserne, at ‘mit’ havvand på alle parametre er mere rent, end postevand i flg. spansk lov skal være. Der er ikke nævneværdig eller sundhedsskadelig mængde af bakterier, brændstoffer, fedtstoffer eller olie, tilsætningstoffer fra rengøringsmidler, arsenik etc. etc.
pH-værdien er 7,12 (altså meget tæt på neutral), og så har det en ledningsevne (udtryk for at lede elektrisk strøm og dermed vandets indhold af ioner, vores byggesten) på hele 53.800 mikroSiemens/cm. Til sammenligning indeholder flaskevand fra Lanjarón ca. 200 mikroSiemens/cm, og postevandet i mit hjem i Torreblanca godt 500 mikroSiemens/cm, så ud fra det synspunkt er postevand altså bedre for kroppen end flaskevand (for slet ikke at komme ind på temaet om plastikflasker…). Mit havvand har altså en vildt høj ledningsevne (masser af elektrolytter) – laboranterne kunne slet ikke få armene ned.

Bør du drikke havvand?
Det er jeg sikker på, at du selv finder ud af. Min mission her er blot at dele budskabet om muligheden for at drikke haavvand. Og ja, det smager salt, men det er bestemt tåleligt iblandet postevand – faktisk er vi blevet ret vilde med smagen her i huset. Og nej, det bliver aldrig noget, som vinder stort indpas – af den simple grund, at det er en gratis kilde til sundhed.

Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læse mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

______

Miljøvenlige vandflasker
Uanset om du vil bruge dem til havvand eller postevand, er disse BPA-fri flasker i rustfrit stål med bambuslåg, både miljøvenlige, funktionelle og lækre at se på.
Det er min skønne veninde, svenske Jannica Klingborg, der har skabt flaskerne. Hun er netop flyttet fra Asien til Málaga, hvor hun vil dele ud af sin erfaring og dygtighed som yogainstruktør og reiki- samt Chi Nei Tsang-behandler. Hende kommer I til at høre meget mere til.
“Mit flaskeproduktionsfirma hedder Haad Magic Water, og det blev etableret, mens min kæreste og jeg boede på den øde strand Haad Tien (“Haad” betyder “strand” på thai) på øen Koh Phangan. Gæsterne kaldte vores lille paradis for Magic Beach, da det er en paradisisk bugt, hvor venskaber bliver til, hvor man danser natten lang og hvor healing og transformation sker. Frisk drikkevand kom fra bjergene, men man kunne ikke får miljøvenlige (og lækre) flasker til det – og så var Haad Magic Water pludselig en realitet”, siger Jannica Klingborg.

Du kan vælge mellem en blank model laser-graveret med Livets Blomst eller Metatron-symbolet, eller en flaske i børstet stål uden symbol.
Indhold: 750 ml.
Pris: 35 euro.
Flaskerne forhandles hos BodyTalk Torreblanca. www.bodytalk-torreblanca.com – tel. +34 607 62 91 06.

Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker – både mennesker og dyr er velkomne.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.