Det danske magasin i Spanien
ALBENTOSA 16 01 02 MalagaCF Celta13
 

Málaga CF er i en helt ny situation med større indtægter fra tv – og fra lejesvende, der beder om at blive.

Han har taget folk med storm, den 28-årige Raul Redal Albentosa. Med sit fighter-instinkt, en højde på 193 cm, fuldskæg og tatoveringer fremstår han som den spanske udgave af en viking. Ukuelig i sin adfærd på banen kæmper denne far til to for kontrakt med Málaga CF, hvor han i januar afløste argentineren Marcos Angeleri, der efter tre sæsoner i Málaga tog tilbage til sit fødeland. Til klubben San Lorenzo.

Málaga CF lejede Albentosa i den engelske 2. divisionsklub, Derby County, hvor det blot var blevet til otte kampe i en halv sæson for centerforsvareren, der fra Eibar kom med store forventninger til sit ophold i England. Hans kontrakt i Derby lød på 2,5 år. Klubben betalte 600.000 euro for ham, men forlanger nu 1,3 mio. euro for at ophæve hans kontrakt.
Albentosa vil blive i Málaga og det har han fortalt klubben. Og træner Javi Gracia vil hellere end gerne beholde ham. Sportsdirektør Arnau er rede til at forhandle med Derby, men i et niveau på de 600.000 euro.

Jeg er lykkelig her
Selv siger Albentosa:
”Min familie og jeg er glade for Málaga og jeg har lært meget af Gracia og holdkammerater som Weligton, Torres, Boka og Filipenko. Ja, af alle og jeg nyder kampene for Málaga CF og det fantastiske publikum på Rosaleda. Her er en uovertruffen sammenhørighed.
Jeg gør, hvad jeg kan, men forhandlinger mellem Derby og Málaga har jeg ingen indflydelse på. De foregår på kontorerne. Så må vi se, hvad de fører til. Men jeg tror, det vil lykkes de to klubber at blive enige.
Alle søger lykke og jeg er lykkelig i Málaga.

Mere kompliceret
Også to andre lejesvende ytrer ønske om at blive i klubben og dermed blive løst fra deres kontrakter i henholdsvis Sporting Braga i Portugal og Cagliari i Italien. Det drejer sig om Juan Carlos, spanier, og Duje Cop, kroat. For sidstnævnte lidt kompliceret, da Dinamo Zagreb også har en andel i ham.
Men her og nu afskrækkende for Málaga CF at handelsbeløbende lyder på henholdsvis seks og tre millioner euro.
Nye og bedre tv-aftaler giver dog langt større muligheder for den økonomisk trængte La Liga klub med en ambition om i de nærmeste år at kvalificere sig til de to store europæiske turneringer, Champions og Europa League. TV-pengene kan nu løbe op i omkring 40 mio. euro pr. sæson – alt afhængig af placering i La Liga. For få år siden lød beløbet på ”blot” 18 mio. euro til Málaga CF.
Men det er fortsat sådan, at det professionelle spanske fodboldforbund skal godkende spillerudgifterne i de enkelte klubber, så financial play overholdes.

 

_____

Nyt stadion med luksushotel
Selvom en tvist mellem hotelkæden Blue Bay og Málaga CFs klubejer, sheik Al-Thani, udblæses for fulde gardiner i retten, præsenterer Blue Bay nu et nyt stadionprojekt i Málaga, hvor Estadio La Rosaleda ligger. Det vil kunne rumme 47.000 tilskuere og skal endvidere omfatte et 5-stjernet hotel og butikker.
Det nuværende Estadio La Rosaleda, der blev ombygget for en halv snes år siden, har en kapacitet på 30.000 tilskuere, men grundet de mange sene aftenkampe har gennemsnittet i denne sæson ligget på omkring 20.000 på lægterne.
Tvisten mellem Al-Thani og Blue Bay drejer sig om aktiemajoriteten i klubben. Da vicepræsidenten i Málaga CF hed Shatat, erhvervede hotelkæden 49% af aktierne og da der er en mindre aktionærgruppe med tre procent, står sheiken ikke med den totale magt. Han bestrider, at forholdene er således. Derfor retssagen.
I øvrigt ejes Estadio La Rosaleda ikke af Málaga CF, men af de tre parter Junta de Andalucía (amtet), Ayuntamiento de Málaga (kommunen) og Diputación de Málaga (provinsrådet). Konstruktionen af stadion kostede i sin tid 36 mio., men Francisco de la Torre, Málagas borgmester, sagde for et par år siden, at La Rosaleda kunne erhverves for det halve, 18 mio. euro.

_____

Pellegrinis triumfer
Først med Villareal, så med Málaga og nu Manchester City.
Málaga CF’s bedste træner gennem tiderne har så ubetinget været den nu 62-årige chilener Manuel Pellegrini. For tre år siden førte han klubben frem til kvartfinalen i Champions League, hvor holdet på fejl fra skotsk dommer og linjevogter, elimineredes i overtid i Dortmund (!), og nu står han i spidsen for det Manchester City-mandskab, der er nået frem til semifinalen i Champions League med en samlet sejr i to kampe over Paris SG med mægtige Zlatan i spidsen.
For ti år siden udførte han samme bedrift med spanske Villareal, der i CL-semifinalen besejredes af Arsenal med et enkelt mål.
Manuel Pellegrini har i øvrigt fortsat tilknytning til Costa del Sol, idet han har bevaret sin bolig i Marbella.

_____

Tribunepladser fås hos La Peña de Dinamarca
Fodboldinteresserede såvel på Costa del Sol i Spanien som i andre lande er velkomne til at kontakte La Peña de Dinamarca for billetter til La Liga-kampe på Estadio La Rosaleda i Málaga. Klubben råder over fine tribunepladser på den ene langside beskyttet for eventuel regn.
Forinden let måltid, oplæg og i restaurant Casa Danesa og bus tur-retur til stadion.
Kontaktpersoner:
Sekretær Louise Kathrine Pedersen
661 959 681
kontakt@Málaga-support.dk
Formand Morten Møller 617 700 424
info@Málaga-support.dk
La Peña de Dinamarca er den eneste officielle danske supporterklub for Málaga CF optaget i Federación de Peñas Malaguistas i Málaga CF. Den tæller mere end 250 medlemmer og støtter cancerhospice Cudeca i Benalmádena og børnehospital i Málaga.
Klubben optager fortsat nye medlemmer.
www.Málaga-support.dk
Kommende La Liga-kampe i maj på Estadio La Rosaleda :
Den 2. kl. 20.30 Málaga CF – Levante
Den 14./15. Málaga CF – Las Palmas
(Denne match ikke endeligt fastsat ved redaktionens slutning, hvor Málaga CF lå nummer 9 af 20 hold i La Liga)

Af Morten Møller

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.