Det danske magasin i Spanien
Friske påskeidéer 2016

 paaske landingpage LD

Årets påskeidéer er sponsoreret af Flor Valentin!

Hyggelig påskepynt, bløde kyllinger og lækre æg. Værtindegaven, de friske blomster til påskebuketten og dekorationen til påskebordet. 
Du finder det alt sammen hos Flor Valentin!

Friske påskeidéer

I Spanien er påsken meget mere end blot helligdage, påskefrokost og snaps. Her er påsken nemlig en religiøs tradition, som mange spaniere går op i med liv og sjæl, og der er en lang række af arrangementer i påskedagene. Det flotteste påskeoptog kan opleves i Málaga, men vil man gerne undgå menneskemylder, kan det være en god idé at holde sig væk fra Málaga by. La Danesa giver derfor vores bud på aktiviteter og udflugter, som man kan tage sig til i påsken uden for Málaga.

 

Delfin helle

Delfintur ud for Benalmádenas kyst

I Benalmádena ved Puerto Marina finder man Borrasca Experience, som arrangerer luksus katamaranture. Målet er at give en førsteklasses oplevelse, hvor det er muligt at se både delfiner og andre havdyr, såsom hvaler og endda havskildpadder.

Borrasca Experience er lige åbnet for sæsonen, som begynder i midten af marts og varer frem til november. Der arrangeres katamaranture dagligt med plads til 12 personer. Dette for at sikre, at alle om bord får den bedste oplevelse – både afslapning og en svømme- eller snorkeltur undervejs. Bedste chance for at se delfiner er, når katamaranen er ca. 12-16 km ud for kysten.

Hver dag er det muligt at booke plads på en katamarantur af to timers varighed for 30 euro pr. person. Den første afgang er klokken 10.00. Vil man hellere opleve solnedgangen set fra havet, kan der bookes plads på en aftenkatamarantur, som varer en time, for 15 euro pr. person.

Skal der være lidt mere luksus over det, kan en privat katamarantur arrangeres for 180 euro pr. time. Her tilbydes en forfriskning for hver time, katamaranen lejes, og ellers kan der suppleres med drikkevarer fra den fuldt udstyrede bar. I tillæg hertil kan der ved bestilling minimum 48 timer i forvejen arrangeres mad på turen, og for at gøre oplevelsen endnu mere personlig er det muligt at medbringe egen musik ved leje af katamaranen i mere end to timer.

Er du blevet fristet til at bytte påskesnaps og –optog ud med champagne og delfintur? Så se mere om de forskellige ture og reserver din påsketur her.

 

Hammam Granada

Hammam i Granada

Granada er kendt for sit imponerende mauriske bygningsværk, Alhambra. Alhambra er dog ikke det eneste i Granada, der minder os om byens tid som værende maurisk frem til år 1492, hvor den sidste mauriske hersker forlod Granada. Ved foden af Alhambra ligger Hammam Al Andalus Granada. Et arabisk bad, som var det første i Europa, der genåbnede efter at være lukket ned i det 16. århundrede, og som er bygget oven på ruinerne af en gammel hammam. I 1567 gik man en tid i møde med undertrykkelse af den mauriske kultur, hvilket indebar lukningen af arabiske bade. Herefter blev badene brugt som bageovne for at udnytte kedlerne, som tidligere havde opvarmet vandet til de arabiske bade. Da man påbegyndte udgravningerne til Hammam Al Andalus Granada, stødte man på gamle vandbeholdere, hvilket tyder på, at den nye hammam ligger samme sted, som en original hammam fra det 13-14. århundrede.

Hammam Al Andalus Granada, som blev grundlagt i 1998, er førende i branchen inden for velvære. Med sloganet ”Bad i historien” byder det arabiske bad indenfor til en række forskellige behandlinger, som kan nydes i smukt dekorerede og ikke mindst afslappende omgivelser. Her emmer af ro og velvære, og indhyllet i damp til lyden af stille musik og smukt lysindfald fra ovenlysvinduerne i hvælvingerne er det et skønt sted at lade roen falde på og nyde en dag i forkælelsens tegn. Hammamen byder på tre forskellige bade: Et varmt på 40 grader, et koldt på 18 grader og et lunkent med en middeltemperatur på 36 grader. Herudover kan man nyde godt af et tyrkisk bad og et hvileområde, hvor der serveres te.

Se de forskellige behandlinger her. Særpris gives til studerende, fastboende i Granada-provinsen og pensionister mod forevisning af dokumentation. Yderligere gives 20 % rabat frem til april ved reservation i forvejen. Forudbestil din tur i hammam her

 

Shanti Som 2

Spa-dag i bjergene

I bjergene bag Marbella, mellem Ojén og Monda, finder man Shanti-Som. I skønne naturomgivelser ligger dette spa-, yoga- og retreatcenter som en velværeperle omgivet af naturparken Sierra de las Nieves med udsigt til skøn natur.

Shanti-Som er et wellness center, der drives efter gamle traditioner og sparitualer fra Østen. Med inspiration fra Østens visdom drives Shanti-Som med en ambition om at hjælpe sine gæster med at finde balancen i et stresset, moderne liv. Et besøg i disse afslappende omgivelser er derfor alle tiders mulighed for at genvinde energi og balance gennem yoga og meditation. Her er der tid og ro til at reflektere, så du kan vende tilbage til hverdagen med fornyet energi.

Shanti-Som tilbyder en række forskellige muligheder for at slappe af og genfinde den indre ro. Der kan både vælges en enkelt spa-dag med tid til velvære eller forskellige retreat-ophold af seks dages varighed.

Se, hvad en spa-dag inkluderer her, og hvilke forskellige muligheder for retreats, Shanti-Som tilbyder her. Fælles for alle behandlinger er, at de finder sted i smukke, afslappende omgivelser. 

 

Tarifa 2

Ridetur langs stranden i Tarifa

Tarifa forbindes af mange med Spaniens svar på et surfer-paradis. Og dette er ikke uden grund. Med sin beliggenhed på Spaniens sydspids som den sydligste by på den Iberiske Halvø, ligger Tarifa ud mod Gibraltarstrædet. Her er kilometerlange hvide sandstrande og ofte høje bølger, som hvert år tiltrækker mange surfere til denne del af landet. Surfing er dog ikke det eneste, Tarifa har at byde på. Mange ridetursarrangører er begyndt at dukke op. Og er der noget mere afslappende end at ride en tur langs stranden med smuk natur så langt øjet rækker?

Hurricane Hipica tilbyder rideture langs de spektakulære strande i Tarifa. Der er ruter på 1-2 timer, som er beregnet til nybegyndere og let øvede ryttere, samt ruter til mere erfarne ryttere af 3-5 timers varighed. For erfarne ryttere er det endda muligt at booke et ophold med seks nætters overnatning på Hotel Hurricane med fem dages rideture inkluderet.

Hos Hurricane Hipica er man i trygge hænder. Med på rideturene er der altid en guide for både rytteres og hestes skyld, og inden turen starter, bliver hver rytter oplært i, hvordan hesten skal styres. Der stilles også både hjelm, støvler og gamacher til rådighed.

Med en filosofi om at hestene skal leve i så naturlige omgivelser og under så naturlige vilkår som muligt, er et stort fokus hos Hurricane Hipica ikke blot rytternes sikkerhed, men også hestenes velbefindende og trivsel. Dette for at sikre glade og tilfredse heste. Medvirkende til dette er også, at hestene får motion, social kontakt, masser af frisk luft, og at de spiser med jævne mellemrum. Hver nat går hestene frit, så de har de bedste muligheder for at bevæge sig og slappe af sammen med de andre heste.

Har du fået lyst til at booke en ridetur langs Tarifas smukke kyststrækning, kan du finde priser og booke tid her.

Læs mere om Tarifa her

 

Lobo Park

Besøg ulveparken i Antequera

Lobo Park er navnet på en 400.000 m2 stor ulvepark i Antequera. Ulveparken startede som et privat initiativ i 2002 med det formål at lære om et af de mest sociale dyr på jorden, ulven, gennem observation. I 2004 blev parken åbnet for offentligheden, så andre også kan nyde en dag i selskab med de betagende ulve.

De tre forskellige ulvearter i Lobo Park lever med masser af plads omkring sig, så de har mulighed for at løbe, lege og skjule sig, men observationspunkter sikrer, at besøgende kan få et kig til dem. Ulvene gøres nemlig, i modsætning til andre dyreparker, ikke tamme, og mange af ulvene i Lobo Park er aldrig blevet rørt af et menneske. Der tilbydes også en guidet tur på engelsk og spansk, hvor man kan få besvaret sine spørgsmål om ulve, og på den måde blive klogere på dette fascinerende dyr. Ud over at være en ulvepark, har Lobo Park også taget andre dyr til sig, hvoraf de fleste er blevet reddet. Her i blandt er en rævefamilie.

Hver måned afholder ulveparken forskellige arrangementer, som foregår på engelsk og spansk. Skærtorsdag i påsken afholdes fuldmånearrangementet Noche de Aullidos (hyleaften). Mange tror, at ulve kommunikerer meget enkelt ved at hyle. Men i virkeligheden kommunikerer de ved hjælp af flere forskellige metoder, herunder lyd og tone, lugt og kropssprog. Se flere arrangementer og reserver adgang her.

 

El Torcal

Vandretur i naturreservat i Antequera

Ud over en ulvepark finder man i Antequera også et spektakulært naturreservat, nemlig Paraje Natural de El Torcal. Her kan man opleve et imponerende karstlandskab. Et landskab, hvor kalkstensunderlaget når frem til overfladen og bliver formet af vind og vejr, bl.a. af rindende vand.

De unikke karstformationer, som kan opleves i El Torcal, har undergået en proces på flere hundrede millioner år. For 200 millioner år siden lå området under vand, dækket af Tetis-havet. Bundfældelse af skeletter og skaller fra havdyr skabte ophobninger af disse rester på bunden af havet. Som konsekvens af et enormt tryk mellem de iberiske- og afrikanske kontinentalplader, blev det ophobede bundfald komprimeret, og i en langsom og kontinuerlig proces blev disse formationer skabt i varierende højde. Forskydninger i jordens overflade skubbede sidenhen havbunden op, hvormed disse formationer kom frem til overfladen, og det er disse, som man i dag kan opleve ved en vandretur rundt i reservatet.

El Torcal byder på tre vandreruter i varierende længde. Den grønne rute er 1,5 km lang, den gule er 3 km, og den røde rute, som kun er tilgængelig i følge med en guide, er 4,5 km. Ruterne fører besøgende gennem naturreservatet, som både byder på de spektakulære karstformationer, men også en imponerende flora og fauna. Ved at tage et kort med på vandreturen kan man undervejs blive oplyst om navnene på de mest spektakulære formationer. Her i blandt kan nævnes Ridderen, Tommeltotten, Slottet og Skruen, som endda er udnævnt til beskyttet naturmonument. Den højeste formation, Camorro de las Siete Mesas, er 1.336 meter.

I naturreservatet finder man også et udkigspunkt, Mirador Las Ventanillas (ventanilla betyder lille vindue), hvorfra der er en fantastisk udsigt over dalen. I klart vejr kan man endda se en stor del af Costa del Sol og over Middelhavet til Marokko. 

Se mere om Naturreservat El Torcal her

 

Bodega Ronda

Besøg Bodega Doña Felisa i Ronda

Midt i landskabet kaldet Chinchilla i Ronda ligger Bodega Doña Felisa. En familieejet vinproducent, grundlagt af Gema Alonso Araico og hendes mand, José María Losantos Hernando.

Hos Doña Felisa fremstilles eksklusiv vin af bedste kvalitet, hvilket Chinchilla-mærket er med til at understrege, idet det har været et udtryk for eksklusivitet gennem flere århundreder. For at sikre vin af høj kvalitet er hele fremstillingsprocessen meget vigtig. Vinene fremstilles med stor omhu gennem en kontrolleret proces, begyndende med pleje af vinmarken. Når druerne er modne til at blive høstet, plukkes de med hånden, og klassificeres alle ud fra deres forskelligartethed og alder på vinstokken. Herefter kontrolleres alle klaser for at sikre, at kun de bedste bruges til vin.

Med sit fokus på fremstilling af vin af høj kvalitet, er Bodega Doña Felisa et oplagt sted at besøge for vinelskere.

Gruppebesøg kan arrangeres for 18 euro pr. person. Besøget inkluderer en rundvisning hos vinfabrikanten, hvor der samtidig fortælles om vinfremstillingen fra start til slut. Herudover vil der være mulighed for at smage på tre af de vine, som fremstilles på vingården, hvortil der serveres tapas.

Se mere her, og reserver dit besøg. 

Af Flor Valentin

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.