Det danske magasin i Spanien
La Gruta de las Maravillas: En af Huelvas smukke drypstenshuler

La Gruta de las Maravillas: En af Huelvas smukke drypstenshuler

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

LaGruta

Placeret mellem Huelva og Sevilla ligger den lille landsby Aracena. Et sted som byder på flere historiske turistskatte, heriblandt La Gruta de las Maravillas (vidunder-grotten), der blev opdaget i 1890. Det er en drypstenshule, som indeholder krystalklare søer og drypsten, der hænger som forstørrende istapper ned fra loftet, og her er en temperatur året rundt på 16-19 grader.

Aracena består af små brostensgader og lave hvide huse med farvestrålende blomster i potter, og der hviler en fortidsagtig stemning over byen, som om verdens dårligdomme endnu ikke har indfundet sig her. Den underjordiske vidunder-grotte passer da også perfekt ind i byens charmerende stemning og som noget helt specielt er indgangen til den underjordiske verden placeret centralt i byen.
Det var Spaniens første underjordiske turistattraktion og den blev tilgængelig for offentligheden i 1914. Grottens unikke scenarie har også vakt opmærksomhed i udlandet, hvorfor scener til flere verdenskendte film er blevet optaget her, bl.a. Rejsen til Jordens Indre (1926) og Tarzan i Kong Salomons Miner (1974).

For at komme ind til grottens indre, hvor en stor spejlkar ferskvandssø ligger, går vejen først gennem snørklede, fugtige gange, hvor man ved nærmere eftersyn, kan se bittesmå hvide silkeagtige edderkopper kravle på tråde af tyndt spind gemt væk i små huller. Kæmpe cremefarvede drypsten hænger ned fra loftet som istapper, og stilheden brydes kun af lyden af vanddråber, som splintres mod jorden. La Gruta de las Maravillas består af et væld af snørklede gange og har en dybde på 2.130 meter og en fugtighed mellem 90-98 procent.
Indefra grottens centrum fører en lang trappe op mod en øvre etage, og et besøg varer godt 45 min. med tilhørende guide. Grotten er et særsyn, og besøget er prisen på 8,5 euro værd. Det er desværre ikke tilladt at tage billeder inde i grotten, mest på grund af sikkerhedsforanstaltninger for de besøgende, men også grundet den biodiversitet, som lever i her.

Indgangen til vidunderhulen er også værd at bruge tid på. Den er tegnet af den spanske arkitekt Aníbal González, som også står bag udformningen af den smukke Plaza de España i Sevilla. La Gruta de las Maravillas er en underjordisk perle, som bestemt er køreturen værd. Desuden kan det anbefales at bruge tid i Aracena, der også byder på borgruiner på toppen af et bjerg, et gammelt arabisk bosted, et skinkemuseum og mange hyggelige restauranter og caféer.
For mere information følg linket her: http://www.aracena.es/index.php/component/content/?view=featured&Itemid=105

Af Christine Petersen, christine@norrbom.com

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa