Det danske magasin i Spanien
detox
Efter julens mange glæder med hyggelige sammenkomster, hvor der ofte blev nydt rigeligt af både mad og drikke, føler mange af os stærkt behov for at detoxe vores krop, så vi hurtigt kommer tilbage til vores hverdag med en krop fyldt med sundhed og velvære.

Foråret venter lige om hjørnet, dagene bliver lysere, fuglene synger, alting spirer og gror, og vi ønsker, lige som naturen, at springe ud og være fyldt med livsglæde og energi. Ofte får vi en ubærlig lyst til hovedrengøring. Vi starter i vores  krop, hvor rengøringen hilses velkommen. Det er sjovt, spændende og udfordrende at detoxe.
Kroppen er en fantastisk indretning, og lader sig let udrense, hvis vi hjælper den en lille smule.
Det bringer mange fordele til både krop og sind at detoxe. Din hud bliver smukkere og mere klar, øjnene klarere, og ofte kan du se, at farven i dine øjne også bliver mere tydelig, og det grumsede forsvinder. Du får mere energi, håret bliver smukkere og din mave fungerer bedre.
Det er, fordi du ved at udrense hjælper dine indre organer til at arbejde mere effektivt. Det er overvejende leveren og fordøjelsessystemet, der aflastes og arbejder under mindre stress. Man regner med, at op til ca. 50% af vores energi bliver brugt i fordøjelsessystemet. Ved at aflaste dette system bliver der overskud til, at kroppen kan forbedre bindevæv og anden cellefunktion, således er det at detoxe også en anti-aging kur.
Huden er vores største afgiftende organ, og ved mange hudproblemer kan det være en virkelig god hjælp med en ordentlig udrensning.
Vi udrenser også via luftvejene, hvor bronkier og slimhinder i svælg og næse afsondrer slim med diverse affaldsstoffer.
Urinvejene hører også til de udrensende organer, hvor urinen er fyldt med affaldsstoffer.
Udover at være en del af immunsystemet kan lymfesystemet sammenlignes med et drænsystem, der ligger ude mellem kroppens celler. Disse drænrør eller mere korrekt lymfekarrene samler overskydende vævsvæske. Hvis lymfesystemet ikke fungerer ordentligt, får vi væskeophobning. Hele lymfesystemet, sammen med milten, har stor glæde af en detox. Lymfesystemets opgave er at fjerne toxiner og mikrober fra kroppen via milten og leveren og til tarmsystemet. Når du har et velfungerende lymfesystem, bekæmper du bedre skadelige bakterier og virus. Fungerer lymfesystemet trægt, har de andre organer lever, nyrer, hud og tarmsystem sværere ved at udskille affaldsstofferne.
Mens du afgifter, er det bedst og mest effektivt at undgå alle former for alkohol, undgå rygning, undgå kaffe og sort te, undgå cola og andre former for sodavand, samt undgå sukkerholdige fødemidler såsom slik, kager m.v.
Du kan sagtens afgifte uden at faste. Vælger du at faste, bør du, efter min mening, have knyttet en form for veluddannet terapeut til dig i fasteperioden. Vi er alle unikke personligheder og ikke to faster forløber ens. Mange gange er det en god ide at kombinere faste med personlig fordybelse.
 
Kosten
Kan man af den ene eller anden grund ikke klare en stor udrensning, kan den almindelige daglige kost sagtens gøres udrensende.
Du kan f.eks. vælge at tage en dag om ugen, hvor du er på grød og grønsager. Aflastningen tager lidt lang tid, men kan være en god løsning. Ofte virker det bedre end alt for skrappe kure.
En anden model er at tage en uge, hvor du udelukker alle former for mel, sukker og mælkeprodukter samt alle koffeinholdige drikkevarer.
Hvis du i udrensningsforløbet får hovedpine, muskelsmerter, træthed, hudproblemer, evt. diarre, så tag det roligt. Det er udrensningssymptomer, der hurtigt forsvinder igen.
Husk i en udrensningsperiode at få små mellemmåltider. Sørg for at få rigelig med gode, sunde fedstoffer. Husk at drikke rigeligt evt. kartoffelvand med forskellige urter. Kartoffelvand er ekstremt udrensende.
Sørg for at den daglige kost indeholder færre kalorier, end du plejer at indtage. Du kan evt. tage et godt proteinpulver og blande det med tomatsaft eller anden grønsag og så overvejende holde dig til det nogle dage.
Jeg har i perioder erstattet aftensmaden med en stor skål frugtsalat.
Rødbeder er en stærk blodrenser. Måske den mest udrensende. En veltilberedt rødbedebøf gerne med forskellige urter er guf for både krop og sjæl. Det samme er mælkebøtte, så suppler gerne din kost med mælkebøttesaft eller te. Det menes også at mælkebøttesaft har en anticancer-egenskab. Mælkebøtte virker afførende, leverudrensende samt støtter mave/tarm og bugspytkirtel.
Alle grønne grønsager virker basiske, hvilket de fleste af os har meget brug for, så brug dem flittigt.
Tænk venligt på din lever og spis godt med broccoli og andre bitre grønsager og frugter  f.eks. artiskok og grapefrugt. Koriander er en fantastisk afgifter især mod tungmetaller. Te fra Turmeric også kaldet curcuma eller gurkemeje er en god renser for forskellige toxiner og parasitter.
Når du vågner om morgenen, er det en god ide at starte dagen med saften fra 1 citron og drik den i et glas varmt vand. Det er en god støtte til din lever.
Sørg for at du dagen igennem får rigeligt med vand.
 
Tips
•    Kan du lide at gå i sauna, kan det være en virkelig god hjælp til at afgifte.
•    Vær god ved dig selv under hele udrensningen. Sørg for at gøre noget rart for dig selv. Gå f.eks. lange ture. Nyd solen. Solen er ren livsenergi. Selvfølgelig sørger du for at nyde den med måde uden forbrænding.
•    Deltag i danseundervisning.
•    Få en god massage med jævne mellemrum. Ofte vil en lymfemassage virke vidunderligt.
•    Læs livsbekræftende bøger, hør din yndlingsmusik og tænk på alt det dejlige, der findes i dit liv.
•    Zoneterapi ved en god zoneterapeut kan være en stor støtte for hele kroppen i selve udrensningsforløbet.
•    Husk motion. Det skal være en blid motion uden konkurrenceelementer.
•    Lider du af sukkersyge eller andre lidelser, bør du ikke begive dig ud i nogen udrensningskur uden først at tage din læge med på råd. Selvfølgelig skal du heller ikke begive dig ud i nogle kure, hvis du er gravid.
•    Når du vælger at detoxe, så vælg i størst mulige omfang, at det ,du putter i munden, er økologisk. Vi ønsker netop at udrense for at skaffe os af med diverse toksiner.
•    Når du slutter din udrensning, så vær opmærksom på at holde din nye livsstil. Det er en skam og føles meget ærgerligt at gå tilbage til tiden, før du besluttede dig at detoxe.
•    Det er det daglige liv, der tæller, og det daglige liv skal være fyldt med glæde over en sund mad i en krop, der befinder sig godt med den mad, du spiser.
•    Kure bør, efter min mening, kun følges i perioder, hvor det skønnes nødvendigt, at tage ekstra hånd om dig selv.
 
Kig ind til Anni’s Vitalshop i Fuengirola, Los Boliches, Nerja eller Elviria, hvor jeg og mit team af dygtige medarbejdere kan give dig tips til en udrensningskur.
Af Anni Dahms, Syge-& Sundhedsplejerske, Biopat og Ernæringsvejleder. Indehaver af butikskæden Annis Vitalshop.

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.