Det danske magasin i Spanien

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Sven Alamo
 
Skal jeg købe boligen med møbler? – og hvordan skal de deklareres?
Det er helt normalt, at en bolig sælges møbleret og at sælger ønsker en realistisk betaling for møblerne. Oftest er prisen på boligen sat ud fra, at møblerne indgår i handlen.
Køber du en lejlighed i Torreblanca for 150.000 euro, og sælger vurderer møblerne til 15.000, er dette en realistisk pris, som bør accepteres. Er prisen for møblerne sat urealistisk højt til f.eks. 40.000, bør du ikke acceptere, da det fra sælges side vil være et forsøg på at mindske skatten ved ejerskiftet.

 
Skat på møbelkøbet
Skatten ved ejerskifte er otte procent af boligens værdi på 150.000, men kun fire procent på købet af møbler. Det sker, at møbelkøbet ikke deklareres til myndighederne for at mindske skatten ved ejerskiftet. Men det kan absolut ikke anbefales. Det er uhæderligt og vurderes det, i tilfælde af en inspektion, at boligen er blevet solgt til en særlig lav pris, kan der komme en ubehagelig tillægsskat.
 
Tillægsskatten
Det spanske skattevæsen sætter nemlig også sin vurderingspris på ejendomme (en minimumspris). Ved en bolighandel kan din advokat let få myndighedernes pris opgivet. Er købsprisen lavere end myndighedernes, kan du som køber blive opkrævet otte procent i skat på differencen. Ved nybyggeri er skatten ti procent.
 
Tillægsskatten udregnes således:
Pris for boligen: 150.000
8% betalt skat ved ejerskifte: 12.000
Skattemyndighedernes vurdering: 200.000 (skat 15.000)
8% tillægsskat: 3.000 + 5% rente pr. år.
Af Sven F. Källström, Alamo Costa del Sol Real Estate

Del

Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email

Du vil måske også kunne lide

Søg på La Danesa