Det danske magasin i Spanien
Den skæve Vinkel – Anja Mynster Kielskov
Anja-Skæv-Vinkel NY
 
“Man skal opleve verden, før man kan beslutte, hvad man vil, og hvor man vil bo”

 

Frygtløst kaster hun sig ud i 3.000 meters højde. Den første halvdel sker i frit fald, så der kommer fart på, inden faldskærmen slår sig ud og sikrer den purunge sønderjyde en sikker landing på de australske marker. Bungee jump var tidens mode for vovehalse, men det var alt for normalt for Anja, som ikke var bange for at tage det store spring.

 
Caravella 77
Historien skulle vise, at backpacker-tiden i Australien kom til at byde på endnu flere spring – eller i det mindste på de indledende øvelser. Sammen med en barndomsveninde havde Anja revet et år ud af kalenderen for at udforske Thailand, New Zealand og Australien. Og det var her, så langt væk hjemmefra som muligt, hun på det beskedne youth hostel Caravella 77 i byen Cairns stødte på den lige så unge og rejselystne fyr, Claus. “Vi skulle hver vores vej, men vi holdt kontakten via breve og opkald fra mønttelefoner. Det var jo før internettet og mobiltelefonernes tid,” forklarer Anja i dag 20 år efter. Nogle måneder senere mødtes de i København. Herfra blev de enige om at rejse samme vej.
 
Farvel til trygheden
Sammen fik de villa, vovse og Volvo, men det var ikke nok. “En dag så vi på hinanden og tænkte: “Det her er bare for kedeligt.” Og heldigvis levede rejse- og eventyrlysten fortsat i os begge,” smiler Anja, som knap var blevet mor til sin første søn, da familien begyndte at pakke kufferterne for at prøve lykken sydpå. “Det var noget, vi bare skulle. Det var ingen stopklods eller en plan B,” fortæller Anja. Med en fast tro på en tilværelse i Spanien stortrives familien her i dag. Det samme gør familievirksomheden Aquapool Spas, som netop er fyldt 11 år og har udvidet med butik nr. 2.
 
Ingen søde søndage
Energien sprudler ud af Anja. Og en meget stor del af energien lægges i forretningen. “Det er ingen hemmelighed, at arbejdet fylder meget i mit liv. Men jeg brænder jo for det, jeg laver, og har det bedst, når der sker noget,” forsikrer Anja. Og sådan er hun også på privatfonden. Vel elsker hun Lars HUG’s musik men en hans nyeste sange “Søde søndage” spejler hun sig ikke i. “Søndag er ugens kedeligste dag. Sådan har jeg haft det siden jeg var lille,” forsikrer Anja, som dog indrømmer, at det er godt med en modpol til en travl hverdag. “Men så er det ud i naturen eller ud at se nogle venner, for jeg får det skidt, hvis jeg begynder at føle mig doven,” siger Anja, som bestemt ikke virker rastløs men blot fast besluttet på, at der skal ske noget i livet. Samme holdning håber hun, hendes to sønner vil få, når de bliver ældre. “Jeg bliver ked af det, hvis de bliver her hele deres liv, for objektivt set er uddannelses- og jobmulighederne ikke de største her,” mener Anja, som dog sagtens kan se sig selv og Claus blive gamle på Costa del Sol. Men det siges med en energi og et glimt i øjet, som fortæller, at hun måske ikke har taget sit sidste store spring.
 
Ti skæve til Anja
Fortæl en ting, som (næsten) ingen ved om dig. Jeg har gået til keramik i flere år og blev rigtig god til at dreje skåle. Hvad er det bedste, du nogensinde har gjort?
At få mine fantastiske fire “drenge” (to sønner, Claus og hunden Simba)

Hvad er din mærkeligste vane?
At jeg nærmest mediterer, når jeg kører bil. Det er dér jeg får mine idéer, da der ikke er noget, der kan distraherer mig. Bortset fra irriterende bilister.

Hvorfor er du en god ven?
Fordi jeg er til at stole på og er 100 ærlig. Nogle tror måske, jeg er skrap, men jeg er blot ærlig.

 
Hvad er det bedste og værste ved at bo på Costa del Sol?
Jeg elsker den spanske levemåde og kultur. Men bureaukratiet kan jeg ikke holde ud.

Hvis du skulle lave noget andet, end det du gør i dag, hvad skulle det så være?
Jeg elsker mit arbejde og det vi har opbygget, og min store passion er helt klart salg. Så hvis jeg ikke solgte spabade, ville jeg elske at sælge et andet fedt produkt.

Har du røget en fed?
Ja, hvis en opiumspibe ryger under den kategori. Det var i ´94 som backpacker i Thailand.

Hvad skal der til, for at din dag bliver perfekt?
Fælles morgenmad med familien, en travl dag i butikken og glade børn at komme hjem til. En bøf på grillen og et glas rødvin med gode venner.

Hvad er det skæveste sted på Costa del Sol?
Mit yndlingsspisested er en lille vinbodega i Mijas, som hedder El Bodega del Placer. Her får du de bedste tapas på kysten og et glas lokal rødvin fra Osunillas (egn i Mijas).

Dit foretrukne sted for et spa-ophold?

Jeg ta’r det hjemme på terrassen i vores HotSpring Spa.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com. Foto Mugge Fischer

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.