Det danske magasin i Spanien
Casa Danesa var fyldt til bristepunktet og folk skreg af grin, da Jan Gintberg i begyndelsen af september indspillede et nyt afsnit til tv-serien “Gintberg på Kanten”. La Danesa fulgte den populære komiker og DR’s tv-hold under deres optagelser på Costa del Sol.

 

“Hvad kalder man tre udlandsdanskere, der sidder på en bar i Spanien? Man kan kalde dem hvad som helst, for de forstår ikke et ord spansk.”

Om det er morsomt eller ej, er op til den enkelte. Men Jan Gintberg havde advaret publikum om, at han går til kanten.
“Nogle ting vil I hyle af grin over. Andet vil I ikke synes er spor morsomt. Men rigtig hjerteligt velkommen til,” indledte Gintberg sit show, mens projektørlyset blev tændt og tv-holdet zoomede ind på den kendte komiker. Derefter fik publikum 2 x 45 minutters underholdning af en særdeles veloplagt Jan Gintberg. Og næsten alle syntes, han var både god og hylende morsom.
Forstaden i Spanien Efter en halv snes programmer i danske forstæder kom Gintberg til et punkt, hvor der skulle ske noget nyt.
“Vi må ud, tænkte jeg. Ud til nogle danskere i udlandet, som har noget andet at fortælle og vise frem,” forklarer den danske entertainer og programvært.
Pilen blev sat på Fuengirola, men lige som i de foregående programmer, krydses bygrænsen.
“Vi har mødt, snakket med og filmet mange spændende mennesker. Og meget forskellige mennesker. Idéen med programmet er jo netop at komme rundt om hele forstaden,” forklarer Gintberg.
Forud for programmet havde holdet lavet en lang bruttoliste over mulige medvirkende. Den blev så reduceret ud fra det ene kriterium, at de medvirkende og deres historie ikke måtte ligne medvirkende fra tidligere programmer. Ud fra filmoptagelserne i Casa Danesa tyder meget på, at nogle af de medvirkende i tv-programmet bliver de erhvervsdrivende i Centro Idea, virksomhederne AquaPool og Dania Care, restauranten Det Lille Apotek og enkeltpersonerne Gregers Graa, Peter Svarrer, Klaudine Schnack og Jens Gylling.
 
Der skal grines
De udvalgte må forvente sig lidt af hvert, for Gintberg går lige til kanten i sine programmer.
“Jeg tager lidt gas på det hele. Det er vigtigt, at vi kan grine lidt af os selv – og de andre. Indgangsvinklen i programmet, og dermed til danskerkolonien på Costa del Sol, bliver lidt anderledes – men humoristisk,” bebuder Gintberg, som i programmet slet ikke kommer ind på sine personlige fordomme og holdninger. “Det er folket og deres historier, der er i fokus. Seerne skal kunne spejle sig i deres historier,” mener Gintberg og fastslår: “Vores klare opgave er at komme med en bred, folkelig, anderledes, men altid humoristisk, præsentation af de forstæder, vi besøger.”
Oplevelserne For Gintberg har dagene blandt danskere i Fuengirola været inspirerende og en så positiv oplevelse, at tv-holdet i fremtiden sagtens kunne finde på at besøge andre danske kolonier i Europa.
“Det er altid godt med friske himmelstrøg, og rent visuelt bliver programmet herfra meget anderledes. Meget har været nyt, også for mig, men det er kun spændende. Der er dem, der mener, jeg er bedst på udebane,” fortæller en yderst snakkesaglig Jan Gintberg efter de netop overståede optagelser. Langtfra alt har dog været nyt for værten og hans tv-hold.
“Vi har ikke mødt folk, som vi ikke kunne have mødt i en forstad i Danmark, og der er under optagelserne heller ikke sket ting, som ikke kunne være sket i Gug nær Aalborg. Men rammerne er her meget anderledes,” siger den danske komiker, som ikke skjuler sin overraskelse over, at så mange danskere stort set ikke taler noget spansk.
“Og tilsvarende overrasker det mig, at de er så hudløst ærlige omkring det.”
Antallet af danske erhvervsdrivende har også overrasket ham.
“Jeg havde ikke forestillet mig, der var så mange selvstændige og at de arbejder så hårdt, som de tilsyneladende gør,” fortæller Gintberg, som ikke kan undgå at fremhæve en enkelt personlighed, der gjorde specielt indtryk på ham. “Peter Svarrer, som vi kalder Opfinder-Peter, er i en boldgade for sig selv. Han har nogle meget anderledes interesser og elsker at opfinde og danse salsa. Livsglæden stråler ud af ham.”
Opfinder-Peter og de mange andre, som Jan Gintberg mødte på sin tur til Costa del Sol klippes nu sammen til “Gintberg på kanten”, som vises på DR1 torsdag den 8. oktober kl. 20.00.
Af Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.