Det danske magasin i Spanien
BodyTalk – om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen del 1

BodyTalk - om hvordan klarhed i hjernen skaber sundhed i kroppen del 1

bodytalk
 
Hjernebarksbalancen er den vigtigste BodyTalk-procedure af dem alle. Den har væsentlig indflydelse på samtlige fysiske og mentale tilstande, er medvirkende til at få de skift, vi sætter i gang i BodyTalk-sessionerne, til at ske – og så tager det blot tre minutter om dagen at lave den. Derfor lærer jeg teknikken til alle mine klienter, og kan så kun håbe, at de implementerer den i deres hverdag. Jo klarere hjernen er og jo mere fri den er for uhensigtsmæssige tankemønstre, jo sundere kan kroppen blive, så der er al mulig grund til sætte et par minutter af.
Hjernebarksbalancens enkelthed står i skærende kontrast til teknikkens potentiale til at harmonisere og optimere hjernens funktioner ved at sikre, at den rette kommunikation finder sted og de rigtige instruktioner sendes ud i kroppens netværk af funktionssystemer. Navnet til trods balancerer denne teknik ikke kun hjernebarken (storhjernen), som består af pande-, isse-, tindinge- og nakkelapperne, men går dybt ind i både den limbiske hjerne (mellemhjernen) og i reptilhjernen (hjernestammen).
Udfordringen ligger i, at de fleste menneskers hjerner ikke fungerer så godt, som de burde, fordi de er blevet fanget ind af amygdalakomplekset – det kamp/flugt-system i hjernen, som er skabt til at sikre vores overlevelse. I tidernes morgen fungerede det helt efter hensigten, og mødte vi fx et vildt dyr, blev en hurtig beslutning truffet om enten at konfrontere faren eller stikke af. Enten blev du, og kæmpede (vandt eller tabte) eller også tog du benene på nakken, og flygtede fra faren, hvorefter du kunne slappe af igen.
Nutidens stress, over alt lige fra økonomi, parforhold, job og kødannelse til forurening, kedsomhed og overflod af nyheder, får imidlertid amygdalakomplekset til at lave fejl, som forgrener sig ud i kroppen. Stressfaktorerne kan ramme os allerede på fosterstadiet, fordi forældrenes stress påvirker udviklingen af fosterets hjerne. Flere og flere babyer fødes med forskellige fejlfunktioner, fx svagt immunsystem og forvirret amygdalakompleks, som fører til allergier, sejlivede infektioner osv. osv. Hjernen bliver så stresset, at det går ud over den livsvigtige kommunikation med resten af kroppen, og deraf flere og flere tilfælde af ADHD, Asperger og andre adfærdsvanskeligheder, hvilket igen har ledt til et overforbrug blandt børn og unge af lykkepiller, ADHD-medicin, antidepressiver og lign.
En anden almindelig faktor, når det gælder et dårligt fungerende amygdalakompleks, er måden vi tackler stress, konflikt og udfordringer på. Mens kamp/flugtsystemet tog sig af pludselige stressfaktorer i tidligere tider, synes problemer i vore tider at blive mere og mere komplekse og uløselige. Konfrontationer virker ofte helt håbløse, og at stikke af er sjældent et brugbart alternativ – et typisk eksempel herpå er det ulykkelige par, der ikke kan løse deres ægteskabelige problemer, men heller ikke vil lade sig skille pga. børnene. Det kunne også være et ulideligt job, man bliver i pga. økonomien, en rebelsk teenager som får lov til at te sig pga. ens evigt dårlige forældre-samvittighed. I sådanne tilfælde vælger hjernen simpelthen ‘at leve med det’.
Når vi går i det ‘mode’, lukker vi mentalt ned og forestiller os, at problemet ikke findes. I denne robotagtige tilstand eksisterer vi i livet i stedet for at leve livet. Følelserne forbliver fangede i os og udvikler sig til emotionel bagage og vedvarende stress, der modsat travlhedsstress, som vi er designede til at klare, er farlig for hele vores KropSindÅnd-kompleks og fungerer som en katalysator på sygdomme over tid, hvis den ikke adresseres og passiveres.
‘At leve med det’ er den sikreste vej til hjerteanfald, kræft, alvorlige kroniske lidelser…, og et af de symptomer, jeg hyppigst støder på, er kronisk udmattelses/træthedssyndrom, som kan være ganske invaliderende – ikke kun for klienten, men også for dennes omgivelser.
Hjernebarksbalancen er udviklet til at skabe systematiske korrektioner i hjernen, og ved gentagen hjernebarksteknik balanceres amygdalakomplekset og de faktorer, som trigger det, så vi ikke overreagerer og går i kamp/flugt-mode, men derimod får fred til ro og heling.
Herved lettes symptomer og stress reduceres, fordi alle hjernens niveauer adresseres.
 
I næste måned bringer hjernebarksbalancen os til emner som højre og venstre hjernehalvdel samt det helt essentielle hjerne-hjertesamarbejde.
Vil du bestille tid til en session eller have mere information om BodyTalk, er du velkommen til at ringe mig på tel. +34 607 62 91 06 – eller læs mere om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.
Her kan du vælge imellem BodyTalk-artikler om alt lige fra hormonelle ubalancer, depressioner, udbrændthed og stress til spiseforstyrrelser, migræne, fibromyalgi, kræft, diabetes, angst og immunforsvar.
Af Helle Espensen, autoriseret BodyTalker

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.