Det danske magasin i Spanien
Bloker dine digitale overspringshandlinger

Bloker dine digitale overspringshandlinger

online
 
Vi kender det sikkert allesammen. Der skal betales regninger, tøjet skal vaskes, email skrives, eksamensopgaver venter og det samme gør artikler, og der skal laves lektier – men af en eller anden grund kommer der altid noget i vejen, som er langt vigtigere.

Dine venner skriver til dig på Skype, Whatsapp og Messenger. Din mailboks bipper og fortæller, at der er ulæste mails. Der er nye billeder på Instagram, som skal tjekkes, og dine profiler på de forskellige sociale medier popper op med nye opdateringer. Og de livsnødvendige oplysninger om sommerfugle eller Mælkevejen, som du pludselig ikke kan leve uden, tjekker du på Wikipedia og diverse andre sider. Og nå ja, så er der selvfølgelig også lige nyhederne, du følger online.
Vi er mange – ja, der er ihvertfald mig – der kan nikke genkendende til ovennævnte, hvor de mindre vigtige ting pludselig har overtaget tiden – og det, du burde have gjort, har taget flere timer end nødvendigt. Eller er slet ikke blevet lavet.
Heldigvis er der dukket flere programmer op, som kan være med til at løse problemerne med digitale overspringshandlinger. Blandt disse er der Freedom, RescueTime og
Anti-Social.
 
Billede: freedom-logo.png
Freedom kan redde din dag. Det er et simpelt program og det har kun én funktion: Det kan nægte dig at få adgang til Internettet. Når du tænder programmet, bliver du spurgt om, hvor længe du ønsker at være offline, og derefter lukker programmet simpelthen ned for din internet-adgang. Det længste, du kan være offline, er 360 minutter.
Ønsker du at komme online, mens Freedom kører, bliver du nødt til at genstarte. Og den lille irriterende ting skulle være nok til, at man ‘holder ud’ ikke at være online i et stykke tid. Længe nok til at få skrevet brevet, kapitlet i bogen eller afsnittet i dit projekt.
 
Billede: Der er simpelthen intet på nettet. Det bedste er antisocial_windows2.png ellers brug shutter: 219589363
Men flere af os har alligevel brug for at have adgang til forskellige sites i løbet af arbejdsdagen, og her kommer Anti-Social til udsætning. Med dette program kørende, vælger man hvilke hjemmesider man har brug for at have adgang til, før programmet bliver aktiveret. I modsætning til Freedom spærrer Anti-Social kun for din adgang til sociale medier, som eksempelvis Facebook, Youtube, Instagram og Twitter.
 
Billede: rescuetime_logo_big_3.jpg
RescueTime kan også låse dig af internettet for en bestemt periode, du selv bestemmer. Men det har yderligere den smarte funktion, at det samtidig har et interessant program, som kører i baggrunden og registrerer, hvad du bruger din internettid på. Bagefter kan du gå ind på hjemmeside til RescueTime og få en rapport over, hvad du har brugt tiden foran skærmen på. Det kan være lidt skræmmende læsning. Med RescueTime kan du også aktivere alarmer, hvis du bruger mere end eksempelvis én time på Facebook og Twitter.
 
Programmerne er selvfølgelig ikke til dig, men til din kone, mand, børn og dine bedste venner, som nemt bliver distraherede og har masser af overspringshandlinger foran skærmen. Til dem kan du passende fortælle, at flere kendte forfattere bruger programmerne. Eksempelvis har den engelske forfatter Nick Hornby fortalt, at internettet har ødelagt hans evne til at fordybe sig.
“Men jeg har fundet den her app, der hedder Freedom, som låser dig af internettet. Jeg lukker for internettet 180 minutter ad gangen, og det er en underlig følelse ikke at modtage emails eller kunne søge noget på nettet i 180 minutter”, siger han.
Noget lignende siger den danske forfatter Leonara Christina Skov, der hver dag var på på de sociale medier som Facebook for at pleje sit online image og brugte meget tid på at opdatere statusopdateringer, dele ting og høste anerkendelse via kommentarer og likes. Hun har også brugt programmet Freedom til at lukke ned for internettet et par timer ad gangen for at give sig selv arbejdsro.
 
Hvis du er modig og gerne vil være fuldstændig uforstyrret af den pulserende online verden, kan du jo overveje at hive internetstikket ud af din computer og slukke for din mobil. Det behøver man ikke engang en app til at gøre. :o)
 
Freedom:
Luk ned for internet
Findes til Mac, Windows, Android og Kindle
Hjemmeside: www.macfreedom.com

Anti-Social:
Lås adgang til sociale medier
Kan bruges både på Mac og Windows.
Hjemmeside: www.anti-social.cc
 
RescueTime:
Hvad bruger du din tid online til?
Findes til Mac, PC, Android og Linux.
Hjemmeside: www.rescuetime.com
Af Michael Andersen

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.