Det danske magasin i Spanien
MSM – kroppens hemmelige våben
Foto-Vitamina-MSN-april-2014
 
MSM (Methyl Sulfonyl Methane = biologisk svovl) har beviseligt gode resultater i behandlingen af bl.a. gigt, muskelømhed og betændelsestilstande. Desuden styrker det hår og negle. MSM er ikke et nyt mirakelmiddel. Der er 34 års klinisk forskning bag resultaterne, med mere end 12.000 patienter som deltagere. Dr. Stanley Jacob, som blandt meget andet har været chefkirurg på Boston Surgery Service, er den førende autoritet bag forsøgene.

MSM er en naturligt forekommende svovlforbindelse, som findes i almindelig daglig kost. Svovl findes i alle levende organismer, og tilhører samme kemiske familie som ilt. Biologisk svovl er med til at opretholde proteinernes struktur, ved dannelsen af keratin (vigtig for hår og negle), dannelsen af immunglobuliner til fremme af immunsystemet og ensymatiske processer, ved neutralisering og udvaskning af giftstoffer fra organismen og er nødvendigt til fremstilling af aminosyrerne methionin, cystein, taurin og glutahion. MSM har en bredspektret virkning, idet det hyppigt indgår i utallige sammenhænge i organismen. Det er den 4. hyppigste enkeltsubstans, som samtlige kroppens celler er opbygget af.
 
Muskelømhed og laktatophobning
MSM hindrer ophobning og udkrystallisation af laktat i muskelvæv. Det gør cellevæggen mere gennemtrængelig, og tillader derved mælkesyre og andre giftstoffer at blive udvasket hurtigere. Diagnoser som polymyalgia rheumatica og fibromyalgi er med held blevet behandlet med MSM.
Arthritis og gigt
Svovlkoncentrationen i ledbrusk ramt af arthritis viser sig at være kun 1/3 af normalkoncentrationen. Dr. Stanley Jacob viste ved et forsøg, at mus, der fik MSM tilsat drikkevandet, ikke udviklede degeneration af ledbrusken, mens 50 procent af musene, der fik vand fra hanen, udviklede nedbrydning af brusken, som det man finder ved rheumatoid arthritis. Forsøgene blev også udført på patienter med osteoarthritis og rheumatoid arthritis. I et forsøg (bekræftet af samtidige røntgenfotos) med patienter med degenerative ledsygdomme, viste 82 procent af dem reduktion af smerter efter seks uger med MSM behandling. Dr. Jacob siger: “Vi har dokumenteret i laboratoriet og på patienter, at MSM nedsætter betændelsen, reducerer smerten, øger blodforsyningen og nedsætter muskelkramper ved betændelsestilstande. Det gælder også ved bl.a. tennisalbue.
 
Allergi
En allergisk reaktion er kroppens modvilje mod et fremmed element i organismen. Proteiner og frie radikaler kan være fremmede elementer. Det kan fx medføre snue, nysen og vandholdige øjne i forbindelse med høfeber. MSM forårsager en hurtigere udvaskning af fremmede elementer, og letter ofte symptomer ved allergiske reaktioner. Dr. Jacob ved ikke, hvorfor det modvirker allergier, men formoder, at det blokerer cellereceptorerne for histamin. Mennesker med pollenallergi, der får næse og øjne til at løbe, vil mærke en bedring.
Smerter og betændelsestilstande
Hver celle i kroppen er omgivet af en cellemembran lavet af protein. Hvis denne proteinkappe bliver stiv og uporøs, kan der opstå ømhed og betændelsestilstande og cellen bliver spændt som en ballon. MSM gør cellevæggen blødere og letter derved optagelse og udskillelse af hhv. næringsstoffer og affaldsstoffer. Ilt bliver således også lettere optaget, hvilket bl.a. gavner mennesker med luftvejsproblemer.
 
Diabetes
Sukkersyge er karakteriseret som en tilstand af højt blodsukker og mangel på insulin. I visse tilfælde skyldes insulinmangel, at cellen ikke kan optage insulin. Forsøg har vist, at den mere gennemtrængelige cellevæg, som regelmæssig indtagelse af MSM resulterer i, letter optagelsen af insulin. Diabetikere anbefales at tale med deres læge i forbindelse med anvendelse af MSM som kosttilskud, da insulinbehovet muligvis bliver reduceret.
MSM i kombination med Glukosamin er et godt middel for leddenes sundhed!
MSM-creme anvendes til lindring og behandling af smerte og betændelsestilstande.
MSM kan købes hos Vitamina i Centro Idea.
Af Vitamina, Centro Idea

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.