Det danske magasin i Spanien
Drømmeferie i hjertet af Málaga
solaga
 
Længst ude i horisonten titter en rund, appelsinlignende kugle frem. Himlen over Málaga by forvandles til en pallet af orange nuancer, de første solstråler kryber op, og morgenlyset finder endnu en gang vej til provinsens hovedstad. Strandpromenaden fyldes med morgenfriske malagueños, der er trukket i motionstøjet, hundene luftes og der trædes flittigt i cyklens pedaler. Inde i centrums små gader begynder dagens travle liv og de små cafeer fyldes med kaffehungrende borgere, der lige skal nå morgenmaden, inden arbejdsdagen begynder.

 
1
 
En storby i forvandling
Hver dag vågner små 600.000 malagueños op til det charmerende storbyliv, der i disse tider oplever en rivende udvikling. Trods mange års dårlige kår har Málaga i modsætning til andre store byer gjort en kæmpe indsats for at skabe en kulturel og moderne metropol. Havnen Muelle Uno, metroen, flotte parker, cykelstier, museer, lækre restauranter, hyggelige tapasbarer og internationale butikskæder er blot et lille udbud af, hvad byen i dag kan byde på. Og netop derfor er Málaga også blevet et stort trækplaster for mange turister, i særdeleshed fra resten af Europa. Efterspørgslen på hotelovernatninger og ferielejligheder både på kort- og langtidsbasis er voldsomt stigende. Ifølge Málagas Turistråd hører Málaga i dag til blandt Spaniens ti mest besøgte byer, og målsætningen er, at byen i år 2020 skal være oppe blandt de 10 mest besøgte byer i Europa.
 
AticoCentral1Print-3
 
Stigende interesse for ferie i Málaga
Danske Steffen Hansen, som har boet i hjertet af byen i en årrække med sin spanske kæreste og deres tvillinger, er indehaver af udlejningsfirmaet Solaga, som fokuserer på udlejning af ferielejligheder i Málaga by. “Vi oplever, at stadig flere skandinaver og især briter ønsker at tilbringe deres ferie i Málaga. Samtidig ønsker de at have alle faciliteter lige ved hånden, og den mulighed finder man ikke andre steder på kysten. Vi etablerede Solaga i 2007. Som med enhver opstartsvirksomhed var vores ambitioner store, og vi tilbød hurtigt ferieboliger i både Sevilla, Madrid, Barcelona og Málaga. Men vi indså hurtigt, at efterspørgslen på ferielejligheder var størst i Málaga og derfor valgte vi at koncentrere os udelukkende om Málaga by,” fortæller Steffen, der sammen med Gareth fra Skotland og Romina fra Venezuela varetager henvendelser på engelsk, spansk og de skandinaviske sprog.
 
Solaga-Artikel-LD-Marts-2015
Fra venstre mod højre: Gareth, Romina og Steffen.
 
Flotte lejligheder i skandinavisk stil
Solagas ferielejligheder er fortrinsvist ejet af spaniere, men også flere skandinaver vælger at udleje deres lejligheder gennem Solaga. “Lige meget hvilken nationalitet, ejeren har, stiller vi det altid som krav, at lejligheden er af høj kvalitet, praktisk indrettet i en stil, som skandinaver og andre nordboer synes om. Mørke, dårligt indrettede lejligheder finder man ikke hos Solaga. Det kan dog være noget af en opgave at forklare en spanier, at hans store penthouselejlighed ikke vil kunne udlejes med mindre, han er villig til at investere i nye møbler og indretning. Også selvom beliggenheden er ideel og udsigten over byens tage og katedralens kirketårn er helt fantastisk. Men som regel lykkes det,” smiler Steffen. Resultatet er, at Solaga nu kan tilbyde alt fra “budget”-ferielejligheder til luksuriøse penthouselejligheder med store terrasser i prisklasserne fra 45 euro per dag til 180 euro per dag i lavsæsonen, og i prislejer fra 75 euro til 280 euro i højsæsonen.
 
nicolas2-29-of-31
 
Ferie med udsigt til strand eller by
“En af de store fordele ved en ferie i Málaga by er, at vi kan tilbyde både ferielejligheder ud til stranden i det populære Malagueta eller en penthouselejlighed i Málagas historiske centrum tæt ved indkøbsgaden Calle Larios. Og samtidig er feriegæsterne så tæt på alt, at de kan gå til stranden, centrum eller Muelle Uno på et par minutter, forklarer Steffen” og fortsætter: “Vi er altid behjælpelige med at anbefale restauranter, seværdigheder og indkøbssteder, hvis feriegæsterne ikke har været her før. Men i det store hele er det mit indtryk, at mange har været her flere gange før, eller har fået steder anbefalet af venner eller familie.”
På Solagas hjemmeside finder man en rejseblog, hvor man kan få gode råd til et dejligt ophold. Besøg http://blog.solaga.dk/ og få inspiration til ferien.
 
nicolas2-13-of-31
 
Nu også salg af ferieboliger
Steffen kalder Málaga for Mini-Barcelona, og er positiv over den udvikling, byen gennemgår. Samtidig frygter han lidt, at byens “gamle” charme vil forsvinde. Men da man ikke både kan blæse og have mel i munden, vælger Steffen at fokusere på de fordele, der er ved Málagas udvikling. “Vi oplever specielt lige nu en kæmpe efterspørgsel på ferielejligheder i Málaga. Vi markedsfører vores lejligheder via 10 internationale hjemmesider, der fokuserer på udlejning af ferieboliger. Men også flere kontakter os med henblik på køb af bolig i Málaga. Derfor begynder vi nu også at formidle salget af primært ferielejligheder. Det er både skandinaver og spaniere, der er interesserede i at købe nu, hvor priserne fortsat er “lave”, da forventningen på grund af byens udvikling er, at priserne vil stige enormt de næste 3-4 år.
 
Hvis du kunne tænke dig at tilbringe din næste ferie i Málaga, så kontakt Solaga på +34 952 21 48 91 eller info@solaga.com.
Se de mange ferielejligheder på solaga.dk
Af Louise Kathrine Pedersen, louise@norrbom.com

Del

Du vil måske også kunne lide

© 2009-2019 La Danesa – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søg på La Danesa

Planlagt vedligeholdelse: Lørdag d. 5. august 2023 fra kl. 8.00 vil der foretages opdateringer på ladanesa.com.​ Vær opmærksom på, at sitet vil være utilgængeligt i den periode der foretages opdateringer, og det samme gælder for La Danesas App.